Aine Chaullac

Information

 • Namn: Aine Chaullac
 • Kön: Kvinna
 • Ålder: 27 år
 • Folkslag: Människa
 • Födelseort: Iserion
 • Lojalitet:  Akademin / Tredje Ögat
 • Yrke: Det Tredje Ögat – reser runt världen och söker efter de magisk begåvade.
 • Civiltillstånd: Ogift
 • Spelas av: skuggflamma/anne

Fysisk beskrivning

 • Längd: 1,70 m
 • Kroppsbyggnad:
 • Ögonfärg: Azurblå
 • Hårfärg: Kastanjebrun, i visst ljus kan man ana koppartonerna.

Bakgrund

Aine föddes som den yngre dottern till ett par hantverkare i Iserion. När Aine var tio år gammal lekte hon med sin bästa vän Vira på stadsmuren, men under leken föll Vira ner från muren. De känslor som Aine kände när hon höll sin döende vän väckte de krafter som legat latenta inom henne, och i den stunden hon upplevde Viras egna känslor från ögonblicket när hon dött. Den här traumatiska händelsen lämnade ett avtryckt hos Aine och hon hamnade i ett djupt deprimerat tillstånd. Dessutom kunde Aine inte kontrollera hennes nyväckta förmågor och var tvungen att isolera sig från andra människor för att inte skada sig själv eller någon annan.

När hon var 12 år hämtades hon av Tredje Ögat och togs till Caras Idhrenin. Där vårdade och tränade de henne i några år, så att hon klarade av att kontrollera sin förmåga. Hon utvecklades snabbt när hon sen fick börja studera i Akademin. Hon lärde sig den hårda vägen att magi är en enorm makt, men också mycket skadligt. Magi är farligt och oberäkneligt, särskilt om inte Tredje Ögat eller Akademin kontrollerar magikern. Hon tilläts att åka hem för att besöka sin familj och hjälpa till, eftersom en vinter varit särskilt svår. Under månaderna hon är tillbaka i sin födelseort, förälskar hon sig i en ung man, Leoduin. När de två möttes i smyg, för att stjäla kyssar och smekningar väller känslorna över henne, både hennes egna och Leoduins. På nytt utlöser det hennes förmågor. Den här gången ledde det till en kraftig och onaturlig brand. Den unge mannen hon förälskat sig i dog i de magiska, blå lågorna… i hennes armar och hon var medveten om all den smärta han upplevde i dödsögonblicket. Tur i oturen låg byggnaden en bit bort ifrån andra, och var den enda byggnad som förintades av elden. Marken påverkades däremot, än idag växer det ingenting där. Jorden har fått en märklig blåsvart ton.

Dagen efteråt hämtar Tredje Ögat henne, eftersom en sådan händelse inte passerar obemärkt. Aine hade hamnat i ett apatiskt tillstånd och inte rört sig från platsen. Hon satt fortfarande i askan, med de brända resterna av Leoduins kropp i sina armar. Sedan dess har det gått flera år. Hon har tvingats spendera lång tid med att tygla sina krafter. Hon svor på att aldrig låta något sånt ske igen och har vigt sitt liv åt Tredje Ögat.

Personlighet

Aine är en borderline-sociopat som är besatt av sitt syfte – hon hittar inte bara magisk begåvade barn. Som många andra söker hon att stoppa de personer som olovligt använder magi. Aine straffar dem brutalt som begår sådana handlingar. Tredje Ögats tjänare har tendens att utnyttja mord, kidnappning, tortyr, tvång, utpressning och andra olagliga metoder för att få jobbet gjort.

Hon är inte en galning, tvärtom är hon rationell, sammanhängande och ganska intelligent. Det hela är rätt enkelt, hon har blivit traumatiserad, och är nu en fanatiker. Även om hon är hänsynslös och obeveklig i sin strävan att göra den uppgift som tilldelats henne, tar Aine stor omsorg till att inte skada oskyldiga vittnen. Hon är särskilt skyddande för barn och när de är involverade något av Tredje Ögats uppdrag kommer hon att i stor utsträckning att skydda barnen, inte bara från att bli skadade utan också att bevittna något traumatiserande, om hon kan. Men hon har börjat bli mindre bunden av moral och mer driven av att göra vad som är nödvändigt.

Förmågor

 • Magisk Intuition; hon besitter förmågan att känna igen auran från en magianvändare. Hon förnimmer även av annan magi, exempel om en plats eller sak är förtrollad.
 • Förmågan att ta bort effekterna av annan magi, dock kan hon inte avbryta en besvärjelse.
 • Empat: Hon har otroligt starka empatiska krafter, som gör det möjligt för henne att känna, kontrollera, manipulera andras känslor.
 • Psion: Aine kan dränera andra magikers energi för att förstärka hennes eller någon annans. Dock inget som hon använder speciellt ofta, eftersom hon lätt kan tappa kontrollen.

Svagheter

Precis som många magiker måste hon förhålla sig till den paradox som uppstår när hon använder magi… Paradox är när besvärjelserna som en magiker lagt upp möter den energi som är den kollektiva uppfattningen av verkligheten. Magi är något extremt ovanligt i Talanrien och den kollektiva uppfattningen om verkligheten och naturlagarna hos dem som inte är “upplysta” är också en stark kraft som flödar genom världen. Framförallt triggas paradoxen av att en vanlig person bevittnar när hon kastar en besvärjelse. Kort och gott, för en magiker är allting möjligt, men i den gemensamma verkligheten är inte allt möjligt. När dessa två energier och krafter möts, uppstår Paradox.

 • Kataklysm: Hon förlorar lätt kontrollen när hon öppnar upp för att ta av andras energi. Med lätthet kan hon dra energi ur flera personer i sin omgivning, men i ett sånt ögonblick är hon också väldigt utsatt, för andra magikbrukare kan lika gärna använda henne för att förstärka sina krafter. Detta leder oftast till en stor Kataklysm, en destruktiv urladdning.
 • Alkohol, eller de flesta substanser som gör sinnet dimmigt gör det extra lätt för henne att tappa greppet om sina förmågor. Hon blir lätt påverkad av just alkohol. Där andra kanske behöver flera glas för att uppnå samma effekt, behöver hon inte alls dricka speciellt mycket.

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.