Dexter Tide

[Bild av: Micaela Frojhd]

Spelas av: [Valentine]

Namn: Dexter Michael Tide
Kön: Man
Ålder: 29
Längd: 188 cm
Tyngd: 86 kg
Ögonfärg: Solgula
Hårfärg: Mörkbrunt
Födelseort: Kaelred
Folkslag: Människa(?)
Lojalitet: Sig besättning
Civilstånd: Slampa

____________________________________________________________

.:Utseende:.

Attraktiv och vältränad man som drar till sig blickar trots sitt vanliga små-smutsiga stadie han lever i. Han drar nytta av det genom att charma alla han bara kan, vanligtvis för att få ut något specifikt från det hela. Håret kan vara aningen ojämnt “klippt” till och från då han tenderar att dra sitt svärd och kapa av det om det växer sig för långt. Finns självfallet tillfällen då han har besökt en barberare med så det är lite 50/50 stadie vilket skick det bruna håret befinner sig i. Lätt skäggbeklädd är han också som han tenderar att hålla i schack. Han hy är ljus men helt ifrån omöjlig att inte vara brunbränd av solens strålar.

Ögonen har en ovanligare färg att bevittna vilket får en att misstänka att han kanske inte helt är människa. De är klart solgula i färg vilket påminner lite om ett djur så frågan är vad han är en blandning av? Det vet inte ens han själv trots allt då det fanns ett “antal” olika män som skulle kunna vara hans far.

Han är tatuerad på armar och bröst på vänster sida av kroppen. Vänstra axeln har ett motiv av ett hjärta medan underarmen har ett motiv av vägledning till havs. På bröstet befinner sig ett motiv av en fenix, alla dessa betyder olika saker för honom. Hjärtat symboliserar hans personlighet till vis del; Starkt godhjärtad med förälskning i friheten. Vägledningen på armen visar honom på diverse sätt vart han befinner sig och behöver segla för att komma dit han vill. Fenixen vart tatuerad på honom som barn av sin mor och då han frågade henne varför så var svaret bara; “Det behöver du inte veta.”

Hur klär han sig då? Jo så pass pirat som man bara skulle kunna tänka sig. Byxor, stövlar, pösig skjorta, rock och trinkets. Han är alltid beväpnad med både svärd och knivar samt explosion relaterade artiklar, helande drycker och så vidare. Vanligtvis håller han sig till ett monokromt tema dock, svart i allt utom kanske skjorta som är lättare att finna i vitt. Båda öronen har två ringar i guld  i öronsnibbarna.

____________________________________________________________

.:Personlighet:.

Det finns ingen skygghet att tala om i denna mannen, en man som tar livet lätt och inte allt för seriöst i alla lägen. Det verkar som om genans är ett påhittat ord för honom och det gäller i alla lägen. Blir han påkommen i en lögn, finnes naken på en strand eller kanske i intima ögonblick så rycker han bara på axlarna, ingenting verkar vara genant för den här mannen. Det är vad det är helt enkelt. Han är dessutom väldigt kaxig vid tillfällen och har inget emot att skratta på andras och hans egna bekostnad, nästan lite så att han även kan verka som han fastnat i tonåren aningen för länge ibland.

Sällan eller aldrig bevittnar man honom nykter och han har alltid en dryck “kompis” i handen, självfallet hembränt, så i hans ögon är han aldrig ensam. Kan mycket väl vara så att han dricker allt för mycket men trots detta verkar han alltid klara sig ur knepiga situationer. Han har helt klart lycka som passagerare i livet som på onaturliga sätt för honom ur knipor och in i säkerhetens armar. Tänk dig det mest besynnerliga någonsin och sätt in honom där liksom. Han må ha planer för att komma ur knipor men lyckan för honom på rätta vägar istället om något farligt skulle finnas runt hörnet. Även i tillfällen under attacker. Han kan tappa ett mynt, böja sig ner för att ta upp myntet och undvika huvud-kapning, sådana saker som sagt.

Utan sin alkohol blir han otålig likt ett barn och kan även explodera om det inte finns alkohol i hans närhet, det vill säga om det gott för “länge” sedan hans sista klunk. Nästan som Jekyll och Hyde där; snäll med spriten, arg utan. Inget är komplett utan en sup!

Efter långa dagar så finns det inget bättre för honom att att ligga på sitt skepp mitt ute på havet och bara betrakta alla stjärnor ovan. Kanske med en cigarette/pipa medan han hummar sjövisor medan besättningen har gått och lagt sig. Det vill säga alla utom spanaren som får sova på dagstid.

Han är dock i regel en rätt så godhjärtad man, trots sitt yrke och skulle nästan aldrig göra något ohyggligt hemskt. Han är mannen som skulle fånga upp ett barn som höll på att falla i havet istället för att säkra sin inkomst för i hans värld så finns det viktigare saker än rikedomar. Han är dock inte direkt fattig alls med tanke på sin lycka men det har hänt att han hoppat över värdefulla ting för att säkra andras överlevnad och så vidare. Sedan skulle han nog inte vara nådig mot hemska ting självfallet. Har du mass mördat så finner han det bara rätt att mörda dig tillbaka, så passa dig!

____________________________________________________________

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.