Etienne av Gustenburg

Spelas av: skuggflamma/anne

Om

Etienne är en gänglig kvinna som fått en pojkes uppfostran. Hon har eldigt rött hår och grönaktiga ögon. Hennes hud är ljus, lite fräknig och ganska känslig. Man ser hennes oftast iklädd rustning. Hon har spenderat längre tid i fält än vad hon har gjort i ett hov, vilket gör att hon uppfattas av många andra som tämligen oslipad och rå.

Rykten

Både sanna och falska;

 • I somras besegrade hon “Oxen av Fuxwald” under en tornering. Han skall, när han fått reda på att han besegrats av (såsom han uttryckt det) “en snärta”knäckt sin sköld och slagit ner sin väpnare.
 • Hon kallas för “Lejoninnan av Gustenburg” och är känd för att vara modig och stark.
 • Etienne deltog under Belägringen av Arvedalen och enligt många var hon en nyckelperson för att belägringen skulle lyckas. Tillsammans med en handfull andra modiga riddare simmade hon över vallgraven, med endast underkläder på och sina vapen med sig. På något sätt lyckades de ta sig in i ett av tornen, göra ner vakterna och sedan fälla ner vindbryggan och öppna portarna för resten av armén.
 • Det sägs att hennes bror Arius gjorde deras far enormt besviken, eftersom han visade inget intresse för krig eller strategi. Helst spenderar Arius sin tid med vin, god mat och gott sällskap. Därför bestämde sig Valde för att uppfostra sin yngsta “ordentligt”. Eftersom det råkade vara en dotter sägs det att han har gjutit ett kyskhetsbälte om henne, för att hon inte skulle förfalla som sin äldre bror. Ryktena säger att hon fortfarande är jungfru och har kyskhetsbältet på. Vart nyckeln är lokaliserad sägs vara en hemlighet som dog med hennes far…
 • … men det finns även rykten som säger raka motsatsen. Att hela kompanier har prövat henne. Vilket kanske förklarar varför männen under hennes fana har så hög moral när de följer henne ut i fält?

Fysisk beskrivning

 • Hårfärg: Rött
 • Ögon: Gröna
 • Hy: Ljus, fräknig och ärrad.
 • Kroppsbyggnad: Svårt att se under hennes formlösa kläder, men hennes kroppsform är ganska rak och hon är vältränad. Det finns inte speciellt mycket mjukt hull på hennes kropp.
 • Klädsel: Hon har inte burit en klänning sedan hon var en liten tös. Etienne bär praktiska kläder av slitstarkt material. Klär sig endast i rustning om hon förväntar sig strid.
 • Kännetecken: Hennes ärr på hennes vänstra kind, tre stycken ganska framträdande ärr som hon fick under några stridigheter, det var en stor krigshund som anföll henne.

Mental beskrivning

Förmågor

Hon är fysiskt stark, starkare än de flesta andra kvinnor. Hennes kropp är tålig, hon blir sällan sjuk och klagar aldrig på att hon fryser. Dessutom är hon viljestark och ett psyke som överglänser de flesta. Hon må kanske inte ha karisma eller samma intellekt som någon annan, men det finns få förutsättningar som kan få henne att ge upp eller ändra sig.

Hennes främsta förmågor och skicklighet visar sig dock på slagfältet / i strid / slagsmål. Hon bemästrar både svärd, spjut/lans och pilbåge bättre än många andra. Etienne gör bra ifrån sig både till fots eller som beriden, med vapen eller med händer och fötter. Hon har lärt sig att leda en trupp i strid, även har hon lärt sig att utnyttja terräng eller uppfatta sin fiendes svagheter till sin fördel. Ätten Gustenburg är vasaller till ätten Thaldwin och svurit dem trohet.

Svagheter

Eftersom hon ägnat större delen av sin tid åt att förfina sina fysiska egenskaper och mentala fördelar, är hennes sociala förmåga kanske inte lika utvecklad – eller intressant nog att lägga ner tid på (enligt henne.) Etienne kan uppfattas som taktlös, burdus; allt annat än finkänslig. Hon säger oftast vad hon tycker, vilket ibland kanske kan vara sårande (även om det inte är meningen).

Hon har svårt för att äta mat eller dricka vatten om inte är väldigt salt.

Biografi

Familj

 • Far: Valde av Gustenburg
 • Mor: Samvia av ätten Hass
 • Syskon: Thyron, Eleina, Celia, Arius

Etienne är yngst av en skara på fem barn. Hennes föräldrar är avlidna sedan en viss tid tillbaka och det är hennes äldsta bror Thyron som har ärvt ansvaret över Gustenburg. Hon har två äldre systrar; Eleina och Celia, båda är ett par beryktade stora skönheter. Etienne har en bror, som bara är ett år äldre än henne – Arius. De flesta av hennes äldre syskon är gifta och har skaffat barn (både innanför och utanför äktenskapet). Det finns ett antal unga systersöner och döttrar som fyller dagarna med lek i Gustenburg.

 

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.