Talanrien » All Posts https://talanrien.com/forums/forum/pa-resande-fot/feed/ Sun, 28 Apr 2024 16:13:12 +0000 https://bbpress.org/?v=2.6.9 en-US https://talanrien.com/forums/topic/kordorosmissionen/page/2/#post-19586 <![CDATA[Svar: Kordorosexpeditionen]]> https://talanrien.com/forums/topic/kordorosmissionen/page/2/#post-19586 Sun, 04 Feb 2024 08:47:40 +0000 Arcsteel Abbe fann Vidar djupt in i dimman. Först var allt bara tyst men sedan tycktes han höra någon kämpa. Gestalter började synas genom diset och genast när han kunde urskilja Vidar tog han ett stadigt tag om sin yxa och rusade fram för att hjälpa honom. Med ett vrål började han hugga de varelser som hans vän slogs emot. Till synes var ingen skada skedd—ja, förutom på de odöda sakerna som föll likt furor under deras vapen. Alla hade inte vingar. Kanske hade de en gång varit människor men det var i så fall länge, länge sedan. Abbe skulle mer kalla dem monster så som de såg ut. Slutligen lyckades han hitta en öppning för dem att fly, hojtade till Vidar och de började kuta. Just som de tog sig undan och Abbe högg ner den sista flygande varelsen rev den honom illa över armen. Han bet instinktivt ihop käkarna och kvävde ett vrål av smärta.

”Vi kommer!” skrek Abbe när de närmade sig repet. Det var ett rent under att de tog sig fram utan att möta någonting. Kanske hade de lyckats ha ihjäl allt vandrande dött i detta område nu? När de började klättra reagerade jakarna och Odd började leda dem för att dra upp de båda männen. Det var två medtagna vänner som till slut tog sig över kanten. Abbe hjälpte till att knuffa Vidar framåt för att de inte skulle ligga allt för nära stupet innan han själv föll ihop på knä och höll sig för armen. Förtvivlat såg han bort mot Sigrun som gråtandes sörjde sin syster innan blicken vändes till Ise och hennes bror.

”Är du okej, Vidar?” undrade han, ignorerandes att blodet började sippra mellan hans fingrar från det djupa rivsåret han fått strax ovanför armbågen.

 

]]>
https://talanrien.com/forums/topic/aventyr-pa-varmare-vatten/#post-19582 <![CDATA[Svar: Äventyr på varmare vatten]]> https://talanrien.com/forums/topic/aventyr-pa-varmare-vatten/#post-19582 Wed, 31 Jan 2024 15:10:23 +0000 Hanlinn Det dröjde inte många minuter, om ens sekunder, innan hon slungades överbord själv. Allt tycktes snurra runt, runt…. Det var svårt att uppskatta det vackra som fanns omkring dem. De olika färgerna, formerna… Men hon tycktes se ett svagt marinblå ljus som fångade henne i ögonvrån. Något som hon tycktes ha sett ombord med. Fast hennes vän Talle hade bara fnyst åt det, som om hon vore den märkliga. Fumlandes och klumpigt försökte Elmy att nå det fallande ljuset – kanske var det en stjärna? Men istället fick hennes bakhuvud ett slag och hon vaknade inte förrän långt senare.

Först kunde hon känna något mjukt med hennes hand, sand? Varmt och skönt var det i alla fall och hon ville bara stoppa det allt längre ner. För resten av henne kändes så kall och blöt. Kanske hon kunde gräva sig djupt ner i sanden för att få lite värme? Som de där krabborna hon hade sett vid Iselems kust.

]]>
https://talanrien.com/forums/topic/aventyr-pa-varmare-vatten/#post-19563 <![CDATA[Svar: Äventyr på varmare vatten]]> https://talanrien.com/forums/topic/aventyr-pa-varmare-vatten/#post-19563 Wed, 24 Jan 2024 17:19:29 +0000 Hildatulipan Livet som en Varaniar var för Minasis oumbärligt, hon hade bara existerat i sextiofem år och var fortfarande obunden i en värld som kräver massa för att interagera. Hon var en entitet, en person vars medvetande bibehölls av en samling magiska energier. Frustrationen att leva ett liv utan att förmå sig att plocka upp ett föremål eller att röra en annan person var så stark att hennes kraftfält surrade okontrollerbar många gånger och hennes skimrande färger avslöjade vilket humör hon var på, men för dom flesta var det svårt att avgöra då energin är av en magisk natur. I dag var hon dock nöjd med tillvaron, idag hon var marinblå.

Minasis hade som sin vän inte uppmärksammat kaoset på skeppet då hon surrade tillfreds i sin vanliga värld av komplicerade tankar och resonemang om magiska konstellationer i förhållande till den verkliga världen. Det var först när skeppet kantrade som hon blev medveten om omgivningen. En stark kraft tog tag i henne och drog hennes vibrerande kropp ner i djupet. Minasis försökte skrika efter sin vän men allt som hon kunde framkalla var ett svagt ljus. Det sista hon såg innan hon svimmade var sönderbrutna träplankor från skeppet som spolades ner i den virvlande strömmen.

]]>
https://talanrien.com/forums/topic/aventyr-pa-varmare-vatten/#post-19553 <![CDATA[Äventyr på varmare vatten]]> https://talanrien.com/forums/topic/aventyr-pa-varmare-vatten/#post-19553 Tue, 23 Jan 2024 19:09:34 +0000 Hanlinn “Elmy för helvete…! Elmy!” mans rösten som hade en liten gnutta panik i sig var inget som hon hade hört. Nej, som vanligt var Elmyer, lite i sina egna tankar. Trots allt som skedde omkring henne och de personer som skrek och kommenderade i panik och desperation, verkade halvjättinan fastna med blicken på små detaljer hela tiden. Just nu var blicken på de en vacker lila nyans på himmelen som gav den en helt ny glans.  Så vackert! Om hon bara hade haft rätt färgkombination för att kunna fånga ögonblicket…

Det var inte förrän en stor våg slog i skeppet, som hon vaknade ur sina tankar genom att snubbla lite framåt. Havet var definitivt inte lockande nu. Dess mörka färg och de vita kontrasterna med skummet – för att inte tala om de röda som snart kropparna skulle färga vattnet. Precis när hon hade lyckats stabilisera sig slog ännu en våg in i skeppet som fick dem till att röra sig mot en undervattens ström som snart skulle föra skeppet vidare mot andra äventyr än vad som varit planerat.

Hårt slog hon mot sidan av skeppet och det var nätt och jämt att hon lyckades greppa tag i relingen med sin stora hand. Det smutsblonda håret klistrade sig mot kinderna av både svett men också av det fuktiga klimatet. De vackra mörkbruna ögonen vandrade över personerna som försökte desperat att vända skeppet eller hitta en utväg. Tredje vågen slog skeppet och mannen, samt hennes vän, slungades över bord. Hårt grep hon tag i relingen med ena handen samtidigt som hon hade försökt att greppa tag med den andra efter sin vän. Nu stod hon snarare som en dåre med ena handen framför sig.

“Talle!” ropade hon med sin lite djupare röst. Lite oförmögen att riktigt veta vad hon skulle ta sig till.

]]>
https://talanrien.com/forums/topic/kordorosmissionen/page/2/#post-19530 <![CDATA[Svar: Kordorosexpeditionen]]> https://talanrien.com/forums/topic/kordorosmissionen/page/2/#post-19530 Sun, 31 Dec 2023 12:33:43 +0000 Chironex Ise såg på när Abbe började ta sig ner för klippkanten i jakt på hennes bror.

“Fan, fan, fan” svor hon tyst för sig själv, och försökte med viljekraft se igenom dimman för att se vad som hänt med hennes bror. Hon borde inte ha lämnat honom själv!

Hon tittade rådvillt mot Gerda och Sigrun som var böjda över Sigrids kropp och bort mot jakarna och stenen där Abbe fäst repet. Odd hade gått bort till jakarna och stenen och höll på att fixa med något. Ise hoppades att det inte skulle förstöra Abbes knut runt stenen.

Borde hon följa efter Abbe? Var det bättre att stanna här och kunna hjälpa till att få upp dom snabbt om det behöves? Tankarna snurrade ferbrilt i huvudet medan hon stod och stirrade ner längs stupet. Odd kom bort och ställde sig bredvid henne. “Jag har fäst repet i jakarna så de kan hjälpa till att dra upp dom om det behövs” sa den gamle mannen. Ise nickade tacksamt mot honom, hon var inte lika stark som Abbe och hade nog inte kunnat dra upp ens en utav de två männen på egen hand.

“Abbe, ser du något? Vidar? Vill ni att vi drar upp er?” ropade hon och hoppades innerligt på att få någon form av svar, någon form av indikation om vad som kunde hjälpa i situationen.

]]>
https://talanrien.com/forums/topic/midvinterbjallran/#post-19522 <![CDATA[Svar: Midvinterbjällran]]> https://talanrien.com/forums/topic/midvinterbjallran/#post-19522 Thu, 28 Dec 2023 19:38:37 +0000 Amdir Naróf höll sig lite i bakgrunden med förväntansfullhet då Klaus rörde sig närmare den person han fått syn på. Så klart hälsade han även på de som ville prata med honom eller kanske erbjuda honom dryck och mat, vilket han gladeligen accepterade, men de flesta var ju där för Klaus. Han kunde inte rå att le över hur Klaus gick fram till Eddy, samtidigt som han såg de andras avundsjuka eller förundran över de varma bemötandet. Vid den lilla mentala nuddningen nickade han för sig själv, för att samla den information han kunde omkring sig, antingen enbart på basen av sina egna känslor eller det brinkerna kunde berätta. Det lilla han fick reda på av detta isolerade folk förmedlade han vidare mentalt till Klaus.

Naróf hade kommit passligt tillbaka till släden och Klaus för att höra frågan, för att skratta lite åt frågan.
‘Naróf, till er tjänst.’ sa han på ett muntert vis som sa att han troligen var lite av en rackare och skojare kanske, det fanns något busigt där i blicken ändå.
‘Med så mycket bekymmer, kanske vi skulle behöva en lokal guide, eller vad säger du chefen?’ undrade han och nickade mot flickan.

 

]]>
https://talanrien.com/forums/topic/midvinterbjallran/#post-19518 <![CDATA[Svar: Midvinterbjällran]]> https://talanrien.com/forums/topic/midvinterbjallran/#post-19518 Thu, 28 Dec 2023 18:40:58 +0000 Hanlinn Om Eddy hade haft något i sin mun och tuggat på, skulle han säkert satt i halsen nu. Hur visste han ens hennes namn? Förstås var det magin de alla hade – hon kunde se det, känna det och nästan smaka den ljuva magin de alla hade i hans följeslagare. En varm rodnad prydde hennes kinder och hon lät sitt hår falla ner lite mer framför hennes ansikte så att hon dolde det något. Händerna krampaktigt kring musiklådan. Nästan som om hon var rädd för att hon skulle tappa den, eller att den skulle försvinna. Försiktigt harklade hon sig medan hon vandrade med Klaus till släden.

“Eh… Mitt år? Ja, jo… Snabbt som vanligt och jag var väl tvungen att klippa håret så jag inte skulle trilla dit i askan igen!” skrattade hon nervöst till och blinkade med ett försök med sitt ena öga för att säga att det var lite av ett skämt. Inte en omöjlighet förstås, hans frågor om världen dock fick henne att rynka lätt på pannan. Säkert inte riktigt den bästa att fråga, de äldre hade mer koll på sådant.

“Förmodligen är jag inte den bästa att… berätta sådant för er, herr Klaus och…. herr…?” började Eddy för att se på Naróf som hade närmat sig dem igen. Lite lätt harklande kliade hon sig på huvudet vilket fick mössan att sätta sig på sniskan och avslöja de långa och utåt stickande öronen.

“Mycket krig och elände detta år, många olyckliga själar har jag förstått…” började hon, mest citerande ifrån ett par resande dvärgar som hon hade hört några dagar sedan.

]]>
https://talanrien.com/forums/topic/midvinterbjallran/#post-19517 <![CDATA[Svar: Midvinterbjällran]]> https://talanrien.com/forums/topic/midvinterbjallran/#post-19517 Wed, 27 Dec 2023 21:24:52 +0000 Vintersaga Klaus hälsade glatt på alla brinker som kom upp till honom och snart nog kände han hur Naróf indikerade mot Eddy. Många andra nuddade även de hans sinne, men innan deras resor var färdiga och han kunde planera sin rutt hade han gott om tid att fokusera på det som var närmast. Trots allt var ingenting viktigare än varje individ han träffade.

“Eddy!” Utropade han och klev förbi några av brinkerna han hade hälsat på för att ställa sig framför henne. “Jag ser att du har kortat håret!” Han log brett åt henne och tog en av hennes händer inom hans båda mycket större händer, vilket slöt om hennes helt. När han sedan tog undan händerna låg en liten musiklåda i vackert trä kvar i hennes hand.

“Berätta om året! Hur har ditt år varit? Har du koll på världen? Vad ger jag mig ut i?” Han log åt henne medan han placerade en arm över hennes axel och började gå mot släden med henne. Han skickade samtidigt signaler till Naróf att se vad han kunde få reda på. De var inte ovana med svåra tider, krig och hemskheter, men den senaste tiden i Talanrien hade varit särskilt ojämn. Hela världen kunde vara förändrad och det var alltid svårt för spanare att lista ut detta på egen hand.

]]>
https://talanrien.com/forums/topic/midvinterbjallran/#post-19511 <![CDATA[Svar: Midvinterbjällran]]> https://talanrien.com/forums/topic/midvinterbjallran/#post-19511 Mon, 25 Dec 2023 11:34:17 +0000 Amdir Midvintertiden var en folkfest utan dess like i Brinke, snarare än att spendera tiden i sina hem med sin familj (vilket man också så klart gjorde) var det mer av ett kollektivt firande där hela samhällen, byar och städer i Brinkeland gick ut och firade tillsammans. Man delade på allt, mat och dryck, och gav varandra gåvor för att visa varandra uppskattning och kärlek.

Sedan kom höjdpunkten som Birnkernas äldste och mest magiskt kunniga kände och räknade ut när det skulle ske med hjälp av stjärnornas och månens placeringar, stunden då Klaus och hans hjälpare skulle besöka dem. Bjällerstunden och Klaus ankomst. Brinkerna, så väl som vuxna och barn, var ivriga och förundrade över stunden som kom där de skulle få vara i närheten av ett sådant väsen, och kanske få en liten sak som minne och belöning för goda gärningar, eller ibland ännu mer prisat – goda råd som oftast kom i form av gåtor eller sång.

Bakom Klaus ruskade ett av hans väsen på sig och såg ivrigt omkring sig nu då de befann sig i Talanrien, de dödligas värld. Det var alltid roligt att befinna sig bland de dödliga, Talanrien så ofantligt exotiskt och annorlunda än deras hem i Fae. Mindre magiskt, men nästan mer roligt för det. Blicken for omkring och föll på den storögda flickan som han instinktivt visste hette Eddy, men han kände något annat med – kanske var det en av de få som hade magi i sig här i världen som annars var rätt fattig på magi? Dessutom såg hon lite annorlunda ut än de glada och förundrade brinkerna. Han nuddade sitt sinne med Klaus, som för att göra chefen medveten om flickan med den röda luvan. Säkert en som kunde behöva lite extra värme, om man var lite annorlunda än alla andra här. Själv var han ett av eldens väsen i fae, och fick som resultat den fysiska skepnaden av en rödhårig tidlös manlig figur med horn och ett nästan lite finurligt leende då han var där. Precis som elden hade han många namn, men ikväll kallade han sig Naróf, och rörde sig lite närmare Eddy med något finurligt i de nästan självlysande röda ögonen.

 

]]>
https://talanrien.com/forums/topic/midvinterbjallran/#post-19510 <![CDATA[Svar: Midvinterbjällran]]> https://talanrien.com/forums/topic/midvinterbjallran/#post-19510 Mon, 25 Dec 2023 10:53:35 +0000 Hanlinn Precis som så många vintrar tidigare stirrade Eddy storögt på Klaus och de varelser som var bakom honom. Konstigt var det nog inte att hon, likt som så många andra fann dem fascinerande. Magin som verkade drypa om dem, känslan av en ålder som var ålderlös… både ung och gammal på samma gång. Som vanligt hade hon sina stora utstickande öron under den rödstickade mössan och ett långt mörkt hår som föll som i vågor ner över rygg och bröstkorg. Hon hade precis klippt det – mest för hennes mor hade blivit så irriterad på att hon trampat på det när det nådde henne till fötterna, så nu sträckte de sig bara precis över midjan.

Att hon inte såg ut som någon annan där i Birke var inget som hon vanligtvis lade mycket tankar på. Sedan länge hade hon slutat lyssna på de fula orden och om någon kommenterade hennes ljusgråa – eller kanske mer blåa svarade hon samma som hennes föräldrar sagt. När hon var liten föll hon in i askan och den satt så hårt att de inte kunde gnuggat loss den. Ju äldre Eddy blev trodde hon desto mindre på den, men det var en enkel förklaring.

Eddy, eller Edmund, som hon egentligen hette kom inte ihåg något innan Birke. Hennes föräldrar hade hittat henne i sin trädgård en midvinternatt som denna. Först trodde de att hon var en pojke och hade gett henne namnet Edmund och när de fick se att de var en flicka hade hon redan nöjt sig med namnet så därför förblev det Edmund, eller Eddy. Hon var en rätt blyg ung dam dock, som stod lite längre bort ifrån de andra. Men ändå så fanns det något där som strålade ifrån henne, liknande de ljuset som de varelser ifrån Fae. Dessutom kändes det kanske lite för… själviskt nästan att svara på frågan. Vem var hon att tilltala honom trots allt?

Utstrålningen, var inte något som kvinnan själv var medveten om. Nej, hon var lyckligt omedvetande om den natten för nitton år sedan som en av Klauses följeslagare ifrån Fae hade tappat ett knyte med ett barn i. En tragedi förstås, men inget som hon eller Birke hade vetat om. Istället var det ett mirakel.

]]>