Genna Marcail

Spelas av: InsideTheTureen/Ronja

Namn: Genna Marcail

Kallas: Gen eller Genna. Sirena av somliga torrfotingar
Kön: Kvinna
Ålder: 28
Längd: 160cm
Tyngd: 60 kg
Ögonfärg:Grön
Hårfärg: Mörkt med gröna skiftningar
Födelseort: Utanför Nentia
Folkslag: Me’er
Lojalitet: Genna är ointresserad av politiska lojaliteter, men är på papper lojal mot Drottning Isra
Civilstånd: Ogift

Biografi

Bakgrund

Genna är, i motsats till många me’er, uppvuxen med starta kopplingar till landvärlden. Hon har levt ett något nomadlikt liv där hon spenderat tid både under och över ytan på olika platser. Me’erisia är utspritt över flera öar, för att inte nämna de delar som givetvis ligger under vatten. Territoriet ligger också förhållandevis nära många andra riken, vilket gjort att familjen, som sedan kontakten med landfolken etablerades skördat och sålt i huvudsak pärlor, kunnat etablera handelskontakter med flera folk och således rest en hel del mellan dessa. De stora kvantiteterna går via handelskompaniet, men kontakten med landvärlden har ändå varit av högsta vikt. Familjen och släkten som helhet har dock sin hemvist utanför kusten från Nentia.

 

Som barn följde hon mest sina föräldrar i sina resor, men ju äldre hon blev ju större blev hennes roll i det familjeföretag hon idag är en aktiv del av. Hon reser fortfarande mycket, och dyker upp i diverse hamnstäder runt kusten när leveranser går eller kontrakt ska utarbetas. Familjen väcker på sina håll en del uppmärksamhet, men lokala handlare har ofta vant sig vid sjöfolket som vid några tillfällen per år dyker upp på deras gator, blöta i håret och med en mycket dyrbar last från djupen.

Utseende

Genna har ett mycket mänskligt utseende ovan ytan, men med drag som skiljer henne något ur mängden. Hennes ansikte är platt, med en bred näsa och mandelformade ögon. Öronen är spetsiga och långa, och ligger nära intill huvudet. Läpparna är stora och fylliga, vilket somliga av de torrfotade anser ger henne ett något fisklikt ansikte.

Huruvida hon är vacker att se på beror mycket på hur en förhåller sig till de drag som är hennes signum, men generellt sett brukar de som själva har något akvatiska drag tycka att hon är sötare än de som inte har det. Det en dock kan säga är att hennes hy är mycket förskonad skada från solen, vilket håller den ljus och spänstig. De fjäll som pryder hennes kropp skiftar inte mycket från huden i färg men glimmar till i ljuset och löper över axlar, armar och ben, över ryggraden och ner över halsen.

Hon klär sig i jordnära färger, blekt grönt och brunt, och ofta med draperade nätliknande lager med snäckskal invävda. Vid tillfällen då det finns anledning att göra sig fin åker pärlorna fram.

Under ytan återgår Genna till den skepnad hon själv identifierar sig starkast med. Fjällen täcker en större del av överkroppen och från midjan och neråt löper en lång solid kropp som är något ormlik trots sina slöjlika fenor. Färgmässigt går dessa i en neutral skala, med mörkare grön och bruna fläckar.

Genna2

Personlighet

Genna är mycket gästvänlig och omhändertagande men har en allvarsam uppsyn. Istället för att vara en bubblig värd med ett leende på läpparna och ett skratt i strupen är hon snarare sansad och mån om allas välbefinnande på ett sätt som nog kan uppfattas som oroligt. Hon tycker inte om att prata om sig själv och kan bli märkbart obekväm om hon tvingas in i en situation som blir för skrytig. Hon kan också bli mycket generad av att dela med sig av sina innersta tankar eller visa upp sig på ett sätt som drar uppmärksamhet till sig. Den som ändå lyckas få ur henne en djupare fundering märker snart att hon är något av en romantiker, som finner stor glädje och skönhet i världen runtomkring sig.

Familj

Genna har en mycket stor familj, med många syskon, kusiner och personer hon själv inte riktigt kan hålla koll på var de befinner sig i släktträdet. Nästintill alla är på något sätt involverade i pärlodlingen och har starka band mellan sig då de i regel arbetar med varandra under stora delar av året. Föräldrarna börjar bli till åren komna, och de äldsta av barnen tar mer och mer hand om dem.

De har en god relation generellt, men den ofantliga fokusen alla tycks ha på att hon ska gifta sig och yngla av sig gör dynamiken ansträngd i perioder. Att de dessutom tycks fått för sig att ett äktenskap med en torrfoting skulle kunna vara gynnsamt för affärerna har inte gjort saken bättre.

Egenskaper och förmågor

Familjen har sedan länge sysslat med försäljning och odling av pärlor, vilket gjort hennes öga för kvalitet skarpt. Hon är enkel och föredrar att göra saker själv, vilket gör henne till en kapabel och ganska månfacetterad person när det kommer till kompetens. Det som dock ligger henne varmast om hjärtat är handarbete, där hon pysslar en del med att tillverka smycken i den mån hon har möjlighet, och har blivit skapligt skicklig på det. Sång är också något av en talang, men sjunga gör hon mycket sällan bland folk om hon inte känner sig väldigt hemma.

Som många ur hennes folk är hon klipsk på det sättet att hon är utbildad, och har lätt för språk och matematik.

Svagheter

Blyg

Misstänksam

Att hon inte tycker om att stå i centrum har sina baksidor. Att leva så pass mycket runt landfolk, som hon utseendemässigt skiljer sig en del från kan hon tycka är ganska krävande på grund av uppmärksamheten som i perioder sköljer över henne. Sagorna om havsfolk, sjöjungfrur och sirener har trots alls inte dött, och då så stora delar av hennes eget folk lever isolerat från landvärlden kan hon inte alltid smita så obemärkt förbi som hon hade önskat, utan blir ett mer eller mindre exotiskt inslag i nya sammanhang. Detta gör att hon har svårare att känna tillit till främst människor, och är i regel mer skygg gentemot dem. Olusten hon känner inför karlar med sjömansdrömmar och piratsånger i hjärtat ska vi inte tala om, då det är dessa som i regel är värst.

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.