Luka Rift

 

Spelas av: [Valentine]

 • Namn: Luka Rift
 • Kön: Man
 • Ålder: 27
 • Längd: 174 cm
 • Tyngd: 61 kg
 • Ögonfärg: Brun/blå
 • Hårfärg: Brun/vit
 • Födelseort: Antrophelia
 • Folkslag: Me’erfolk
 • Lojalitet: Vänner
 • Civilstånd: I förhållande
 • Läggning: Homosexuell

~Utseende~

En ljushyad, extremt androgyn man med brunt hår i varma nyanser och ett par kritvita hårslingor som varit med honom sedan födseln. Även hans ögon har olika färger då ett är ljusblått medan det andra är varmt brunt vilket får honom att sticka ut lite extra tack vare sitt udda utseende. Till och med hans fiskstjärt är olikfärgad vilket får en att misstänka någon form av genetisk mutation där. Fenan är svart med omaka små kluster av fläckar i vitt fjäll samt spetsen av fenan som är helt vit i färgen.

Han är en rätt så spinkig man som i ett antal vinklar skulle kunna misstas för kvinna om det inte vore så att han saknade bröst. Vilket säkerligen var en av anledningarna till hans faders “disciplinering” som lämnat hans ryggtavla full av olika former av ärr. Han kunde inte hela sig själv på den tiden vilket har gjort att spåren från ungdomen finns som en ständig påminnelse för Luka. Det är just därför man sällan eller aldrig ser honom utan tröja på sig och att hans fjäll i vattenformen brukar täcka ärren som finns där.

Enligt hans fader så ägde han enbart negativa drag då han förväntat sig att Luka skulle växa upp stor, stark och manlig. Istället så fick han ofta höra hur han inte var snabb nog, stark nog, manlig nog, muskulös nog och så vidare. Vilket antagligen var varför han som tonåring fick klara sig själv då hans far vägrade att ha en “vekling” till son.

~Personlighet & Förmågor~

Som person är han relativt fredlig men ytterst liten vilja att tillföra skada hos någon.. alls. Detta är inte bara för att han inte besitter någon större styrka att tala om utan mer att det ligger inte i hans natur/personlighet. Han hjälper dig hellre än att skada dig vilket på sitt sätt gör honom rätt så unik i en värld som denna. Han är extremt kunnig inom medicin och tar sällan betalt för att hjälpa någon att bli bättre. Han uppskattar att få betalt men skulle inte kunna leva med sig själv om han inte hjälpte någon som skadat sig illa vilket på sitt sätt är en form av betalning i Luka’s värld. Han samlar även till sig örter/medicin från naturen och experimenterar gärna med dem för att hitta nya lösningar till problem av alla slag.

Han kan läka sår och benbrott men det tar mycket kraft av honom och gör det behövligt för en vilostund. Större skador tar mer av honom och i värsta fall så kan han sova upp till ett dygn efter han läkt allvarligare skador. Som ett exempel; Om han skulle läka ett dussin krigsskadade folk så behövs det en seriös återupphämtning för honom. Mediciner hjälper till både honom och andra då han tyvärr inte kan bota sjukdomar, enbart kroppsliga “skador”. Han kan läka skadade organ och sådant men inte ta bort en förkylning, ett virus eller liknande.

En annan sak som är viktig att nämna är att han måste göra rent såret som ska läkas med för annars kan bråte i såret fastna i kroppen på den han läker och utföra ytligare skador. Men en rengöring och läkning funkar i alla fall.

Att säga att han är aningen naiv med är ganska så korrekt. Han ser gärna det bra i människor och har det naiva tänket att folk inte bara skulle skada honom utan anledning. Vilket är en rätt farlig tankegång i så gott som alla lägen. Men han är en otroligt snäll person och starkare än vad både han och andra faktiskt tror. Han skulle riskera allt för att hjälpa sina vänner utan att tveka, även om det riskerade hans egen överlevnad vilket gör det svårt att hitta en mer trogen vän än Luka.

Han tar riktigt bra hand om sina vänner generellt sätt med och är chockerande nog en rätt så oblyg person. Det ända han blir blyg över är att visa ärren på sin rygg och det är så gott som det. Nakenhet, främlingar, samtal och så vidare är ingenting han blir direkt blyg över men han mår otroligt dåligt dock om det finns någon som inte tycker om honom. Han klandrar då sig själv och försöker alltid gottgöra sitt “dåliga” beteende när han kan, även om det inte ens skulle vara hans fel att han var illa omtyckt.

Då han alltid levt själv dock så kan man nog säga att han blir blyg om någon flörtar med honom. Han må inte märka av flört i första taget men när han väl listat ut det så kan han bli otroligt blyg, till och med så att han ibland kan stamma när han pratar.

Han är trots dålig utbildning i sin ungdom förvånansvärt lättlärd när det kommer till livet. Lite monkey see, monkey do liksom. Han tenderar att suga åt sig all information han kan vid nya saker och sedan återskapa det hela på samma sätt som personen i fråga gjort tidigare. Han är inte så bra på att improvisera men lagar någon god mat så gör han på exakt samma sätt med så gott som samma resultat. Så han är en god student i allmänhet trots dålig utbildning.

Han har påbörjat stridsträning i självförsvar. I vilket fall som helst så han kan åtminstone försvara sig skapligt nu för tiden men skulle antagligen aldrig använda det till annat än just försvar. Slåss helst med en lång pinne vilket han känner sig lite bättre med dock.

 • Helare
 • Kan prata med de döda

~Svagheter/Styrkor~

 • Fysiskt svag / Mentalt stark
 • Naiv / Solstråle
 • Envis / Uthållig
 • Nästan smärtsamt snäll / Godhjärtad

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.