Saskia Belsante

Information

 • Namn: Saskia Belsante
 • Kön: Kvinna
 • Ålder: 27 år
 • Folkslag: Människa
 • Födelseort: Iserion
 • Lojalitet:  Järnporten / Iserion
 • Yrke: Regent över Iserion
 • Civiltillstånd: änka efter Jarek von Breslau
 • Spelas av: skuggflamma/anne

Ätten Belsante

Ätten Belsante har styrt furstendömet Iserion, efter att man under en stadskupp brutit sig fria från Karm. Belsante har gjort mycket bra för furstendömet och folket där är överlag nöjda, även om det såklart finns vissa som hellre ser att Iserion återvände till Karm. Saskia är den yngre systern till Vendrik Belsante.

I nuläget styrs Iserion av Saskia Belsante, som är utnämnd som Hus Belsantes överhuvud efter att hennes bror Vendrik förlorade makten i Iserion.

Fysisk beskrivning

Hon kallas för “Iserions Ros” av anledningar man kan gissa varför. Män slåss för att vinna hennes gunst. Felfri alabasterhud. Fyllig mun. Det Madonnalika ansiktet, en blek oval med sänkta ögonlock. Ljust honungsfärgat hår, som glänser likt trådar av bronserat guld i solen. Hon bär håret gärna utsläppt. Hon klär sig helst i grönt, vilket är en av ättens färger. Sammet, importerat siden, sprakande guldbrokader, dyra pälsar, pärlor och ädla stenar är inget ovanligt i hennes garderob.

 • Längd: 1,70 m
 • Kroppsbyggnad:
 • Ögonfärg: Blåmelerade
 • Hårfärg: Honungsblond

Bakgrund

“Ärligt talat, vem orkar lyssna på en kvinnas historia?  Den torde endast innehålla kläder och hopplösa förälskelser? Tomt prat och inget av vikt. Lita på mig, det är inte intressant att lyssna på en kvinna berätta om sin historia!” – Vendrik Belsante

Uppväxt: Saskia är född in i en adelsfamilj och hon är yngst av 4 barn. Hon växte upp i en familj vars liv kretsade runt hovet. Precis som många adliga barn har inte mycket av hennes uppväxt spenderats hemma med familjen och närstående närvarande. I tidigt ålder så skickades Saskia till det kungliga hovet i Karm för att få en ordentlig skolning i de höviska reglerna, och inte bara för att få en teoretisk utbildning. Hon levde i skuggan av sina äldre bröder, hon var knappast sina föräldrars favorit. Hon hade svårt att förstå varför hon behandlades olika ifrån sina bröder. Vilket ledde till att hon utvecklade list och en otrolig förmåga för att manipulera andra, för att kunna få som hon vill. Det hela ledde till att Saskia formades till att bli en pragmatisk och ambitiös kvinna.

Tidigaste minne: Solrosor. De växte utanför hennes fönster i hennes barndomshem.

Iserions blodbad: Under år 1420 i tredje tidsåldern genomfördes en kupp av rebellgruppen mot adeln. En händelse som på senare tid fått namnet “Iserions blodbad” – ett namn som ger rysningar till Saskia. Hon läxar upp dem (oftast med en örfil) som benämner dådet med det namnet.

I det vakuum som uppstod efter kuppen så tog Vendrik makten och Saskia gjorde vad hon kunde för att försöka blidka honom. Gamla sår revs upp på nytt, konflikten mot alverna eskalerade och folket i Iserion var på gränsen till uppror. Vendrik behövde hjälp, hos Märehn. Nicholaus von Breslau, en mäktig man gift med en av Belsantes kusiner svarade på Vendriks kall.

Eftersom Vendrik vägrade återgälda tjänsten som Nicholaus gjort för dem och hävdade att det varit von Breslaus plikt att komma till hjälp, genomfördes ännu en stadskupp där Nicholaus  von Breslau tog makten. Vendrik sattes i förvar eftersom ståthållaren från Märehn bedömt Vendrik galen och olämplig att styra. I alla fall är det den officiella versionen…

Det råder såklart inga tvivel i Iserion om att en stadskupp varit von Breslaus plan sedan han anlänt, han var allt för snabb till att slakta Iserions adel, vänner som ovänner. Folket i Iserion viskar om von Breslau var aldrig där för att hjälpa Belsante. Det dröjde inte speciellt länge fören Nicholaus utropade sin egna hustru till hertiginna över Järnporten och gifte bort Saskia till sin kusin Jarek von Breslau. Vilket bara spädde på föraktet mot von Breslau.

Folket i Iserion avskyr ätten von Breslaus inblandning i Iserion och Järnporten. I Iserion är läget instabilt och väldigt oroligt, adeln som von Breslau tillsatt riskerar sina liv om de går utanför slottsmurarna. För att beveka de upproriska invånarna har Nicholaus nyligen tillsatt Saskia Belsante som regent över Iserion.

Utbildning: Hon har fått den typiska uppväxten för vilken ung flicka i en adelsätt, som sång, dans, etikett. Hon kan de administrativa sysslorna som en seneschal sköter, handel, rida. Mycket social träning. Livet för henne har alltid präglats av regler och förhållningssätt, det har hon lärt sig från barndom; dem som uppenbart bryter mot detta höviska sätt ses på som bondebockar och obildat, ofint pack som inte vet hur man uppför sig!

Personlighet

Hur kan man beskriva Saskias personlighet tillräckligt? Hon hamnade plötsligt i rampljuset efter Iserions blodbad, där nästan hela hennes familj syskon dödades. Som enda dottern till den tidigare fursten av Iserion så har hon levt ett skyddat liv. Kvävd av sina bröders svartsjuka och föräldrarnas kontrollbehov. Saskia är vacker och intelligent, hon har blivit hänsynslöst bortskämd. Men samtidigt också brutalt nekad till mycket.

Det är synd att låta de senaste åren fläcka hela ryktet om hennes personlighet, men hon har gått från en energisk och entusiastisk person till någon som plågas av inre konflikter, förvirring och omättliga ambitioner. Många imponeras av hennes intelligens, kunskapstörst och nyfikenhet.

Egentligen var hon aldrig tänkt att komma till makten, det var Belsantes förstfödde som var ämnad att styra. För henne hade familjen planer att gifta bort till en kunglig adelsman från Karm, för att stärka banden mellan furstendömet och det stora riket. I själva verket hade hon vetat hela sitt liv att hon aldrig skulle gifta sig med den man hon valt själv, hon var en dyr juvel att vakta. Vilket troligen ledde till att den äldre brodern Vendrik utvecklade onaturliga lustar och känslor för Sasika, något hon gärna använde mot honom för att manipulera honom. Idag gör hon allt för att begrava minnet av vad som hände i blodbadets efterdyningar. Skam och skuld strider mot saknad och längtan efter sin familj. Saskia har inte kunnat hantera och bearbeta konsekvenserna efter sina handlingar och beslut. Istället plågas hon av minnen och dövar dem med droger eller vin.

Många av Saskias vänner är döda eller på flykt efter tiden som Nicholaus som ståthållare. Hon lider mer än vad man anar av den ensamhet hon känner. Efter kuppen mot Belsante har hon svårt för att lita på folk och det kan vara otroligt svårt att vinna hennes tillit, något som folk i hennes närhet fått erfara. Hon avskyr Märehn genom Nicholaus och allt vad den tyrannen gjort mot Iserion och henne personligen.

Förmågor

Hon har fått en ordentlig skolning på hovet, med allt av vad det innebär. Saskia lärde sig redan vid tidig ålder att hennes skönhet och intellekt var hennes största vapen. Hon tycker sig kunna läsa folk lika väl som hon läser en bok.

Svagheter

Såklart är Saskia inte felfri. Hon är helt okunnig gällande att slåss och hantera vapen, hon är helt beroende av andra för beskydd och försvar eller att lösa beväpnade konflikter.

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.