Aeriel

Spelas av: Framroobin

Namn: Aeriel
Kön: Kvinna
Ålder: 150
Längd: 164 cm
Tyngd: 55 kg
Ögonfärg: ljusblå
Hårfärg: gulblond
Födelseort: Nela’thaënas skogar
Folkslag: Halvblod (skogsalv/högalv)
Lojalitet: Nela’thaënas, Erethil, sitt släkte
Civilstånd: Ogift

Bakgrund & Familj

Aeriel föddes i en liten stad, strax norr om Dal’elath. Hon växte upp tillsammans med sin mor & far samt sin äldre syster. Hennes mor var gränsvakt och hennes far tjänade armén. Hon spenderade därför mycket av sin uppväxt med sin äldre syster, som hon såg som sin bästa vän.

Aeriel och hennes syster fick under hela deras uppväxt höra att det var deras öde och plikt att tjäna Nela’thaënas och dess folk. Eftersom både deras mor och far hade dedikerat sina liv till detta, var det även naturligt för dem att de skulle göra samma sak.
Aeriels äldre syster tjänade armén i många år och var ofta i Dal’elath på olika uppdrag. Hon var även på grund av detta bosatt i huvudstaden under en kort period. Livet i Dal’elath var inte lätt för en halvblod från en småstad. Systern fattade efter några år därför beslutet att lämna landet och bege sig till Älvskogen, för att komma bort från alla konflikter. Detta var en stor besvikelse för deras mor och far, men jobbigast var det för unga Aeriel som såg sig övergiven av sin bästa vän och syster.

När Aeriel sedan blev av ålder var det hennes tur att tjäna Nela’thaënas. Även hon tjänade armén i många år och spenderade mycket tid i Dal’elath. Under sin tid i armén hade hon blivit en alldeles utmärkt stridskämpe. Hon utvecklade också en väldigt bra fysik, som tillät henne att snabbt färdas över långa distanser till fots utan att bli utmattad.

Aeriel, till skillnad från sin syster vacklade inte under sin tid i armén – åtminstone inte utåt sett. Hon såg det fortfarande som sin plikt att tjäna Nela’thaënas. Hon lämnade dock armén efter många år, och blev istället gränsvakt och precis som sin mor, som vid det laget gett upp på livet som gränsvakt, blev även Aeriel till sist en befälhavare.
Även om hon var trogen Nela’thaënas, tänkte hon ofta på sin syster i Älvskogen, som hon inte sett sedan den dagen systern lämnade landet.
Hon drömde ofta om livet utanför landets gränser och funderade ofta på hur det såg ut i verkligheten. Hon hade trots allt aldrig lämnat Nela’thaënas och sett världen med egna ögon. Allt hon visste om Talanrien var det hon fick lära sig som yngre, och de berättelser hon fick höra från andra.

På senare år återvände Aeriel till armén, och arbetade främst med spaning och underrättelse. Detta innebar att hon ofta var ute på långa uppdrag under svåra förhållanden, spanandes i det dolda, osynlig för fiendens ögon. Då och då har hon även fått uppdrag att leverera klassificerade meddelanden från gränsen och mellan städer.

Utseende

Aeriel är smal och slank och betraktas av andra alver som väldigt attraktiv.
Det gulblonda håret sätter hon upp i två flätor på varsin sida av huvudet när hon är ute i fält, mest för att hon tycker det är i vägen när hon rör sig mycket.
Hon bär oftast bara kläder av lättare tyg, för att minska vikten och på så sätt kunna röra sig snabbare. Föredrar färgen grönt när hon tjänstgör, för att lättare kunna smälta in i skogen och därmed synas mindre. Vid lediga tillfällen och festivaler bär hon ofta långa, vackra klänningar av färgerna mörkblå eller vit

Personlighet

Som person är Aeriel väldigt glad och trevlig. Hon kan stundtals även vara ganska sprallig. Något hon verkligen älskar är högtider och festivaler.
I strid eller på uppdrag är hon dock väldigt disciplinerad, skärpt och fokuserad. Aeriel värderar alla i sin omgivning väldigt högt och är beredd att göra det mesta för de som står henne nära. Något hon dock alltid haft svårt för är Högalver som ser ner på hennes folk – något hon lärt sig att stänga inom sig själv på grund av sin plikt.
Hon attraheras av både det manliga och kvinnliga könet men har aldrig bundit sig till en partner.

Egenskaper och förmågor

  • Snabb och uthållig
  • Bra på att röra sig “i det tysta”, det vill säga utan att synas eller höras.
  • Skarpa sinnen
  • Mästerlig bågskytt – Kan bland annat skjuta 4 pilar samtidigt. Har även vunnit skyttetävlingen på vårfesten 10 år i rad.

Svagheter

  • Har en tendens till bli styrd av sina känslor och agera impulsivt när någon beter sig illa mot eller skadar någon hon står nära, vilket har ställt till med problem flertalet tillfällen.

Hon har aldrig sett bortom Nela’thaënas gränser. Hon är därför smått fördomsfull mot andra raser och folkslag.

Rollspelstrådar
Tillbakablick till Ungdomens Dagar
Skogspromenaden

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.