Post has published by Talanrien

Talanriens tidslinje

Vill du veta hur allt hänger ihop i världen och i rollspelstrådarna på ett kortfattat sätt? Då är Talanriens tidslinje värd att kolla in!
Talanriens historia är indelad i tidsåldrar.

Rollspelen på forumet började vid 1420 i Tredje Tidsåldern runt år 2015, och i tidslinjen kan du se korta sammanfattningar om händelser som skett på rollspelsforumet, samt händelser som format världen till det den är idag. Tidslinjen hittar du här!

Världens fyra dimensioner

Världen Talanrien är uppdelad i fyra plan. Det dödliga planet, som heter Talanrien, där de dödliga raserna bor och de flesta rollspel utspelar sig.

Förutom det finns Fae, en parallellvärld, varifrån magin läcker in i Talanrien och gör det möjligt för magiker att utöva sin kraft.

Utöver det finns Helvetet, där demoner och kaos regerar, samt Himmelriket, platsen för Änglar och ordning.

Historia

Är du intresserad av hur världen Talanrien skapades? Eller kanske du vill läsa om gamla riken och civilisationer som idag står i ruiner? Eller kanske du bara vill läsa mer om Talanriens historia, utöver det som står i tidslinjen?

Allt hittar du på följande länk!

Magi i Talanrien

Ska du spela en karaktär som har magiska krafter och undrar hur magi fungerar i världen? Eller kanske du har mött en magiker i strid och undrar vad det är som ger dem deras krafter? Oroa dig inte, du kan läsa allt om hur magin i Talanrien fungerar här!

Religion i Talanrien

Är du nyfiken på vilka gudomligheter som dyrkas i Talanrien?

Det kan du läsa mer om här!

Gillen och organisationer

Världen är fylld med olika organisationer och gillen som kan ge äventyrare uppdrag, eller som har en agenda de försöker uppnå i världen.

Allt om gillen och organisationer hittar du här!

Högtider och traditioner

Intresserad av att veta mer om olika traditioner, högtider, festivaler och andra festligheter som för folk samman i Talanrien?

Läs mer här!

Talanriens kalender och dagar

Vill du leva in dig mer i världen i dina rollspelssvar och använda Talanriens egna kalenderdagar? Du kan läsa om de allmänna namnen på dagar och månader här!

 

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.