Post has published by Talanrien

Iselem

Iselem är stort rike i södra Talanrien omgivet av öken. Det är ett fundamentalistiskt rike där man dyrkar guden Sharah, eldens herre, och regenten som trons överhuvud. Mycket av inpsirationen för riket kommer från Forntida Egypten och sagor som Tusen och en natt.

Läs mer här!

Karm

Karm är ett stort rike i östra Talanrien, och är Talanriens motsvarighet till ursprunget för klassiska sagor om riddare och inspirerat av Europas feodala medeltid. Här dyrkas Athal och ljuset, vars religion skyddas av paladinkrigarna och Templet. Har man sett Game of Thrones vet man exakt hur förrädiska Karms furstendömen och Husen som styr riket är.

Läs mer här!

Kaldrland

Kaldrland är ett kallt och kargt rike på den norra kontinenten där man dyrkar de mystiska asarna. Landet är inspirerat av vikingatiden samt de fornnordiska gudasagorna och berättelserna.

Läs mer här!

Nirai

Nirai har styrts av samma kejsarfamilj sedan riket grundades. Niraianerna har karaktäristiska sneda ögon och mörk hårfärg, och dyrkar solen liksom deras kejsare. Det är ett rike där perfektionism, heder och artighet är grunden i allt. Inpsirationen för Nirai kommer från historiska Kina och Japan.

Läs mer här!

Celeras

Celeras är Talanriens största autonoma handelsstad. Vad som gör Celeras unikt är hur folkslag från hela världen bor bakom samma murar, då alla är välkomna i Celeras så länge de kan arbeta och bidra till Celeras ekonomi. Arkitekturen är lika brokig som den mångfald av kulturer och bakgrunder som söker sig dit, och styrs av stadens mäktigaste handlare. Samhällsklyftorna är stora och de rika och fattiga delas av floden som går genom staden.

Läs mer här!

Caras Idhrenin

Caras Idhrenin är världens största skola för magiker, och en liten stad i sin egna rätt. Skolan, som även kallas för Arcanum, befinner sig på en ö i sjön Nír. Här undervisas inte bara magiker, utan alla som har råd med utbildning. För att kontrollera magiker har många länder ingått ett avtal där man skickar barn med magiska förmågor till skolan för att undervisas. Likväl finns en organisation under Caras Ihdrenins auktoritet som kallas Tredje ögat vars syfte är att neutralisera och straffa magiska brottslingar.

Läs mer här!

Iserion

Iserion var en gång ett furstendöme som tillhörde Karm, men är idag en självständig stadsstat. De kontrollerar handelsvägarna mellan öst och väst genom den enorma Järnporten där man måste betala tull för att passera. Deras relation till Karm, samt kulturella skillnader och likheter, kunde beskrivas som den mellan England och Frankrike under medeltiden. De har en laddad historia med alvriket Nela’thaënas i väst, en gång allierade och idag fiender, och nuförtiden en speciellt negativ syn på “spetsöron”. De alver som är födda och lever i Iserion är för det mesta andra klassens medborgare, reducerade till att bo i fattiga ghetton.

Läs mer här!

Kaelred

Kaelred är så gott som den enda republiken i Talanrien. Stadsstaten styrs av folkvalda senatorer och statschefer, med ett kungahus i en mer ceremoniell maktposition. Kaelreds mer unika aspekt är att kungahuset och några bland den övriga högadeln i riket har förmågan att skifta från mänsklig skepnad till drakskepnad, och därför kallas de för drakfolket. Detta är en hemlighet som de flesta drakfolk håller tyst om, i rädsla för att bli jagade och hotade på grund av fruktan man har för drakar i världen.

Läs mer här!

Barastar

Högt uppe i sin fristad på Snötopparnas bergskedja i östra Talanrien bor människorna från Barastar. Det är ett dolt litet rike där människor som en gång bodde i Tharmad lever i frid från sitt mörka förflutna. De barastarer som reser i världen drar ofta till sig blickar med sin långa längd och starka kroppshydda. De är inspirerade av barbarfolk från olika fantasysammanhang, så som barbarerna i spelserien Diablo, eller Conan Cimmeriern och den Hyboriska tidsåldern.

Läs mer här!

Mahadwen

På de öppna grässlätterna söder om alvernas rike och väster om Järnporten styr Mahadwens hästfolk. Vad som en gång var ett enat rike är idag uppdelat mellan tre hästfurstar och ett oenigt rike. De är kända världen över för sina hästar och få kan skjuta en båge på hästrygg som deras krigare. Mahadwen är inspirerat av Tolkiens Rohan.

Läs mer här!

Nela’thaënas

I den enorma skogen Nela’thaënas bor den största mängden av alvernas folk som dyrkar gudinnan Erethil. Här har de isolerat sig från omvärlden i en egen kultur som lever i symbios med naturen. Samhället var traditionellt klassuppdelat mellan skogsalver och högalver, och förr var de generellt mer magiskt kunniga högalverna som styrde riket. Efter blodiga inbördeskrig har klyftan mellan de två stammarna lättat, och riket styrs av drottning Nearena som är en skogsalv.

Läs mer här!

Älvskogen

I Älvskogens hjärta ligger den alviska staden Aldiea, styrd av alvdrottningen Alienna. Staden grundades ursprungligen som en fristad från de som inte ville ta del i Nela’thaënas inbördeskrig, och har en mer liberal kultur. En stor del av Aldieas invånare är magiker, vilket också syns i hur staden delvis drivs och formats med hjälp av magi.

Läs mer här!

Me’erisia

Me’erisia med huvudstaden Antrophelia är ett isolerat undervattensrike. Här lever det mystiska vattenfolket som kallar sig me’er. De har den unika förmågan att skifta mellan en undervattensskepnad och en humanoid landskepnad. Antrophelia omges av ett energifält som håller vatten så väl som fiender borta. Resten av befolkningen bor i små samhällen på havsbottnen, eller på de tre öar som ligger i en triangel om malmströmmen som leder ned till huvudstaden.

Läs mer här!

Zirthimar

Dvärgarnas rike sträckte sig en gång över hela nordvästra Talanrien, men är idag reducerat till en stadsstat centrerad kring den forna huvudstaden Zirthimar. De är ett stolt folk, kända för sina hantverkare, smeder och skäggiga krigare. Efter ett långt och blodigt krig med vättarna och mörkeralverna har de förlorat mycket av sin forna glans, men drömmer om att återta sina förlorade städer.

Läs mer här!

Dar Zakhar

Mörkeralverna var en gång alver från Nela’thaënas som förvisades. De fann ett nytt hem i bergen i nordväst som de kallar för Dar Zakhar där de likväl fann demonen Lloth som de dyrkar. Genom hennes korruption fick de mörk hy och vitt hår. De lever i ett självcentrerat matriarkalt samhälle, med övertygelsen om att de är överlägsna omvärlden. Talanriens mörkeralver är inspirerade av bl.a. drows från Forgotten Realms och D&D.

Läs mer här!

Mar Gharok

Mar Gharok består av vida slätter där orkernas klaner lever. Klanerna styrs av shamaner eller den starkaste krigaren i klanen, och man gör inte direkt någon skillnad på kvinnor eller män. De är jägare som lever på landet men varje klan har en något egen kultur. Vissa är mer aggressiva än andra, där klanens medlemmar måste visa sitt värde genom att kriga och döda, medan andra är fridfulla och vill leva ifred. Det är de krigiska klanernas plundringar som ger orkerna så dåligt rykte i världen.

Läs mer här!

Worggard

Worggard ligger i Askbergen och är vättarnas huvudfäste. I årtusenden bestod vättarna av små stammar som nöjde sig med att plundra och strida mot varandra. Stammarna har inte försvunnit, men är förenade under en konung i Worggard. Talanriens vättar är inspirerade av Tolkiens vättar som man får en lite inblick i bl.a. Bilbo – En hobbits äventyr.

Läs mer här!

Brinkeland

Brinerna är ett fritt, matglatt och kortväxt folk som bor i lummiga dalar i sydvästra Talanrien. De styrs av de äldstes råd, en grupp av sju representanter, en från varje by. De kom till Talanrien från krigshärjade länder i väst för några hundra år sedan, ledda av en grön drake som hittade fristad åt dem i Talanrien. Brinkerna är inspirerade av Tolkiens hobbitar.

Läs mer här!

Märehn

Märehn ett rike norr om Snötopparna, som breder ut sig utmed vindpinade hedar. Här lever Märehns klaner ett liv fullt av prövningar, medan de slåss för sin heder och sitt blod. Liksom grannländerna hör de till Athalismens tro, men istället  ber de till Izeleth, Athals utsände. Prästerskapet har stort inflytande över riket och väljer landets regent, vojvod, och genom sin starka tro har prästerskapet kraftiga förmågor som de använder för att skydda Märehns folk från de mystiska ting som rör sig i Märehns skuggor. Märehn är inspirerats av polsk-litauiska samväldet, Böhmen, kosacker och andra slaviska kulturlikheter kan ses med Sapkowskis Redania i Witcher.

Läs mer här!

Har du en idé?

Länderna nämnda på denna sida är inte de enda som finns i Talanrien. Har du en idé för ett land tar vi gärna emot dem och hjälper dig hitta en lämplig plats i världen! Skriv till Amdir eller Hanlinn på forumet, eller hoppa in på vår Discord och berätta om din idé! Alternativt kan du mejla talanrien@gmail.com.

 

Vi utvecklar gärna Talanrien med dig!

Talanrien är ett svenskspråkigt rollspelsforum för fantasy rollspel skriven i fri text. Världen och informationen på sidan fungerar som en bas för rollspelen, medan den lämnar mycket utrymme för fantasi och spelarnas egna bidrag.
Länderna nämna på denna sida är inte de enda möjligheterna till en karaktärs bakgrund. Har du en egen idé som skulle passa din karaktär bättre, skriv åt administratörerna så kan de hjälpa dig!

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.