Post has published by Talanrien

Senaste trådar

Viewing 10 topics - 1 through 10 (of 460 total)
Viewing 10 topics - 1 through 10 (of 460 total)

Välkommen till Talanriens rollspelsforum!

Talanrien är en rollspelscommunity för svenskspråkiga forumrollspelare. Rollspelen utspelar sig i världen Talanrien, en helt ny värld som är skräddarsydd för forumrollspel med fantasytema!

 

Stig in och ta plats på Talanriens discord!

På Discord kan du planera rollspel, dispyter, ställa frågor eller allmänt bara diskutera och lära känna varandra!

Vi har även en Facebook grupp som du hittar här!

Rollspelsforum

 • Diskussionsforum

  Något på hjärtat? Här kan rollspelare diskutera allt om världen, planera rollspel, komma med förslag och presentera sig själva!
  14 topics
  22 replies
  3 år, 11 månader sedan
 • En rollspelares handbok

  Här kan man läsa lite allmänna tips om att rollspela i Talanrien.
  2 topics
  2 replies
 • På resande fot

  Så slingrar vägen evigt sig från dörren där den löpte ut. Nu ligger den där framför mig och jag ska följa den till slut, på raska fötter, om jag kan, till dess den korsas ett tu tre av mången stig och  mången man. Och varthän sen? Det får jag se.
  50 topics
  1 reply
  1 dag, 8 h sedan
 • Rollspelskaraktärer

  Lägg upp era karaktärer under den nya karaktärsfliken i menyn istället!
  18 topics
  39 replies
  5 år, 6 månader sedan
 • Furstendömet Iserion

  Ett oroligt rike som kontrollerar landsvägen mellan öst och väst med den ökända Järnporten. Krig och konflikter har präglat riket i flera år.
  30 topics
  686 replies
  2 dagar, 17 h sedan
 • Handelsstaden Celeras

  Handelsstaden Celeras dominerar havet med sin flotta och världshandeln med sina varor. I Celeras är alla välkomna, oberoende bakgrund eller folkslag, så länge man kan bidra till Handelsgillets ekonomi.
  36 topics
  1 reply
 • Konungariket Iselem

  Det varma och torra Iselem ligger i södra Talanrien och huvudstaden Thel Shaen kallas för kustens juvel. Drottningen Akila Tenir dyrkas som guden Sharahs utvalda representant.
  34 topics
  1 reply
 • Konungariket Kaldrland

  På den norra kontinenten ligger det vilda, kalla, otämjda, mystiska och mytomspunna Kaldrland. För tillfället styr släkten Ulfhedna i huvudstaden Frostheim, med Audgisil Ulfhedna utsedd som Kaldrlands högkonung.
  58 topics
  2,346 replies
  6 h, 25 min sedan
 • Konungariket Karm

  Kungariket Karm ligger i öst och kung Sandor av Hus Thaldwin har haft makten i 20 år i huvudstaden Hannadon. Riket är fyllt med många små vasallstater styrda av olika ätter som kämpar om makten i riket.
  67 topics
  2,127 replies
 • Nela’thaënas

  Alvernas skogsrike ligger avskuret från omvärlden i den stora skogen Nela'thaënas. Dal'elath, staden som är belyst av tusentals lyktor, är känd världen runt och där styr drottning Nearena.
  32 topics
  1 reply
  1 dag, 4 h sedan
 • Barastar

  Uppe i de snötäckta bergen ligger det isolerade Barastar, ättlingar till folket som flydde från Tharmad då riket gick under länge sedan. De är ett starkt och stolt folk, som i folkmun kallas barbarer.
  4 topics
  69 replies
  8 månader, 1 vecka sedan
 • Dar Zakhar

  Mörkeralvernas rike ligger under Askbergen i norr. Där styr spindeldemonen Lloth den sadistiska och våldsamma matriarkala kultur hon byggt upp.
  8 topics
  231 replies
 • Kaelred

  Väster om Älvskogen ligger det lilla riket Kaelred, som styrs av en släkt drakar med förmågan att bära mänsklig skepnad. Ursprungligen var staden en fristad för jagade drakar, nu ett starkt kungadöme.
  10 topics
  679 replies
  1 år, 9 månader sedan
 • Kejsardömet Nirai

  Nirai styrs av artonåriga Zaekan Deithal i huvudstaden Masei där han dyrkas som solens ställföreträdare. Riket är oroligt då alla krigsledare inte längre står på den impulsive kejsarens sida.
  22 topics
  813 replies
  1 vecka sedan
 • Mahadwen

  Fridfulla grässlätter så långt ögat kan nå, men ett rike delat i tre mellan hästfurstarna. I många generationer  har de varit utan en regent efter att de förlorade kungafamiljen och huvudstaden till draken Barthas.
  8 topics
  687 replies
  1 år, 10 månader sedan
 • Mar Gharok

  Orkernas slätter är fyllda med olika klaner och deras stridsfokuserade samhällen. För det mesta håller de sig för sig själva, men resenärer på landsvägarna kan ibland åka ut för orkiska räder.
  5 topics
  57 replies
  10 månader sedan
 • Märehn

  Märehn ett rike norr om Snötopparna, som breder ut sig utmed vindpinade hedar. Här lever Märehns klaner ett liv fullt av prövningar, medan de slåss för sin heder och sitt blod.
  4 topics
  96 replies
  4 veckor, 1 dag sedan
 • Me’erisia

  Me'erisia ligget i havet norr om Karm. Den största delen av me'erfolket bor i havet, på de tre öarna, eller i undervattenstaden Antrophelia där halvmörkeralven Isra Sarrancenia som nyligen tagit makten styr.
  29 topics
  1 reply
  2 h, 8 min sedan
 • Worggard

  Vättarnas hålor sträcker sig över vad som en gång var dvärgarnas imperium i de norra bergskedjorna. Krigarna som rider på enorma ulvar är fruktade i hela norra Talanrien.
  1 topic
  7 replies
 • Zirthimar

  Dvärgarna hade en gång ett enormt imperium som sträckte sig över hela den norra bergskedjan. Efter århundraden av krig med vättar och mörkeralver finns bara huvudstaden Zirthimar kvar.
  7 topics
  150 replies
  7 månader, 1 vecka sedan
 • Älvskogen

  I Älvskogen ligger en fristad med namn Aldiea för alver, magiska väsen och magiska utövare som ville ta sig ur alvernas inbördeskrig mellan högalver och skogsalver. Staden styrs av drottning Alienna.
  3 topics
  89 replies
  1 månad, 3 veckor sedan
 • Universitetet Caras Idhrenin

  Vid universitetet Caras Idhrenin, även känd som "de vises stad", utbildas världens magiker och akademiker. Skolan befinner sig på en liten ö utanför Karms huvudstad Hannadon.
  13 topics
  329 replies
 • Värdshuset Smarriga Smulan

  Törstar resenärer efter en kanna öl och gott sällskap på ett värdshus är detta platsen att starta en tråd! Smarriga Smulan är känt som det främsta värdshus världen någonsin skådat, med ingångar utspridda över hela världen kan man besöka Smarriga Smulan oavsett i vilket av världens hörn man befinner sig. Med några dussintal öppningar är Smulan sannolikt den mest mångkulturella platsen i världen. Det är inte bara de många ingångarna som gjort värdshuset så speciellt däremot, utan även allas lika värde inom dess väggar. Sökes sällskap, mys, vila, spänning eller sällskap hittas det på värdshuset Smarriga Smulan!
  5 topics
  74 replies
Talanrien är ett svenskspråkigt rollspelsforum för fantasy rollspel skriven i fri text. Världen och informationen på sidan fungerar som en bas för rollspelen, medan den lämnar mycket utrymme för fantasi och spelarnas egna bidrag.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.