Post has published by FruVider
Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Rollspelare
  Member since: 30/12/2018

  Namn: Sölva Toftsvans
  Kön: Kvinna
  Ålder: ~35 år
  Längd: 1,65 m
  Tyngd: 79 kg
  Ögonfärg: Grå
  Hårfärg: Rödbrunt
  Födelseort: Älvskogen
  Folkslag: Skogstroll
  Lojalitet: Ingen
  Civilstånd: Ogift

  BAKGRUND
  Sölva är från en stor familj av skogstroll som länge funnits i Älvskogen. Hennes barndom och uppväxt har varit som för de flesta småtroll, avskild från världens alla konflikter och svårigheter. Hennes familj har alltid varit duktiga öl- och mjödbryggare och Sölva tog gärna upp hantverket när hon väl skaffade sig sin egna fina boning under ett stort stenras i skogen.

  Hennes öl började bli känd för omvärlden när hon tagit med sig två tunnor som hon tänkt ge till sin gamle farfar, men istället stötte på två handelsmän som gått vilse. De gav henne en stor påse guld för att hon skulle hjälpa dem rätt och som en gest tillbaka fick de en av öltunnorna. Det dröjde inte länge förrän de kom tillbaka till skogen i hopp om att få köpa mer öl av henne. Så på den vägen var det.

  Med sin kontakt med omvärlden så blev Sölva fantastiskt förtjust i mänskliga karlar. Detta kom att resultera till att hon bergtog en stackars gynnare som var fånge hos henne i flera år. Sölva tyckte dock inte det var fångenskap- han kunde ju trots allt gå när han ville, om han kunde hitta ut ur skogen det vill säga. Denna bergtagning resulterade i ett litet halvtroll. Människokarln fick dock ta med sig pojken när Sölva till slut tröttnade på honom.

  Hon lever ett fridfullt i skogen med att brygga öl, röka tobak och roa sig på trollfester som kan vara i flera dagar.

   

  UTSEENDE
  Sölva är kort och kurvig med en ljusbrun hy och stort rödbrunt hår och ljust gråa ögon. Hon har en väldigt lång svans, faktiskt längre än vad som normalt brukar räknas som lång. Svansen verkar leva sitt egna lilla liv vilket gör att hon ofta snubblar över denna. Sölva klär sig i enkla kläder men har desto mer smycken. Det är guld, silver och ädelstenar men hon undviker järn som har en negativ inverkan på henne.

   

  PERSONLIGHET
  Sölva är en glad och skojfrisk trollgumma. Hon gillar att röka sin tobak och ta hand om sina trollkor och putsa sina guldringar. Det är ofta som hon brukar spela ett spratt på resande som passerar hennes boning, som att leda dem vilse. Hon är precis som de flesta troll inte den skarpaste kniven i lådan men är generös mot dem som hjälper henne eller är snäll mot henne. Dock så finns ju alltid det där något kleptomaniska i henne efter allt som glittrar och glimmar. Sölva bjuder gärna in till fest och är verkligen inte sparsam när det blir av. Är man människa utan några magiska förmågor bör man dock akta sig, det är lätt att bli bergtagen – även om hon inte gör det av ondo.

   

  FAMILJ
  Sölvas familj är väldigt stor så vi nämner bara den närmaste familjen vilken består av följande;
  Grymte Toftsvans (far), Fjördis Toftsvans, fd. Humleskägg (mor), Galda Guldfot, fd. Toftsvans (äldre syster), Grandis Rösehill, fd Toftsvans (äldre syster), Hallran Toftsvans (äldre bror), Slötand Toftsvans (äldre bror), Grinna Toftsvans (äldre syster), Gröte Toftsvans (yngre bror), Fjönhild Toftsvans (yngre syster), Store Toftsvans (yngre bror), Hjört Toftsvans (yngre bror), Humlan Toftsvans (yngre syster), Gryna Toftsvans (yngre syster), Svördis Toftsvans (yngre syster).
  Sölva har även en liten oäkting till son som lever med sin människofar. Hon brukade kalla honom för Tofte efter sin gammel-gammel far men han heter troligtvis någonting annat idag.

   

  EGENSKAPER OCH FÖRMÅGOR
  Väldigt stark (som ett troll)
  Kan inte magi direkt men kan skapa lite illusioner för folk som inte har magisk resistens
  Fantastiskt duktig på att brygga öl. Hennes öl är välkänt i ett stort område
  Generös mot de som är snälla/hjälper henne.
  Gott minne

  SVAGHETER
  Rätt korkad ur andra arter/folkslags perspektiv
  Blir sjuk av järn
  Stiliga män (speciellt människor)
  Klumpig

  Länkar till rollspelstrådar
  Här kan du länka till trådar där din karaktär varit med, om du vill samla dem på ett ställe.

 • Rollspelare
  Member since: 30/12/2018

  SOM DET ÄR

  Namn: Kheezai
  Kön: Kvinna
  Ålder: ~50 år
  Längd: 1,72 m
  Tyngd: 54 kg
  Ögonfärg: Ljust lila
  Hårfärg: Vit
  Födelseort: Dar Zakhar
  Folkslag: Mörkeralv
  Lojalitet: Ingen
  Civilstånd: Ogift

  SOM DET VERKAR

  Namn: Kessie Hrimsdotter
  Kön: Kvinna
  Ålder: ~30 år
  Längd: 1,72 m
  Tyngd: 54 kg
  Ögonfärg: Brun
  Hårfärg: Blond
  Hudfärg: Blek
  Födelseort: En skog i Karm
  Folkslag: Halvalv
  Lojalitet: Ingen
  Civilstånd: Ogift

  UTSEENDE
  Kheezai använder sig utav illusioner för att framstå som en blond, brunögd och ljushyad halvalv. När hon blir tillfrågad säger hon att hennes far var människa och hennes mamma alv samt att hon bott hela livet i olika skogar i Karm. I själva verket har hon den typiskt gråa hudtonen och vita håret som kännetecknar mörkeralver. Kheezai bor ensam i en liten trähydda i en av skogarna i Karm och träder med största försiktighet genom skogen med stora kläder som skyddar hennes identitet. Är hon inte ensam i sin lilla hydda så håller hon illusionen av halvalv uppe, rädd för att bli avslöjad för vad hon egentligen är. För att skydda sin identitet ytterligare när hon behöver använda magi för trolldrycker så bär hon även en stor mask för ansiktet och en lång kappa. Detta om hennes illusion skulle gå ned under annat magiskt utförande. Ett ensamt liv i skogen med en diet av småvilt, bär, frukter och växter har gett henne en tunn och spenslig kropp, inte alls sina forna dagars vältränade uppenbarelse.

  BAKGRUND
  Kheezai föddes till en medelklassfamilj i Dar Zakhar vilket gjorde hennes barndom och uppväxt både våldsam och full av intriger, allt i ett maktspel mellan de olika familjerna i staden. Kheezai visade tidigt en något mildare natur än vad som är vedertaget i kulturen vilket ledde till långa år av indoktrinering och en våldsam radikalisering från hennes familj. Även om hon begravde sina äkta känslor och tankar djupt inne och vid tidig ålder lärde sig att det var bäst att ljuga och säga det som alla andra ville höra, så levde mildheten kvar inom henne. Kheezai visade tidigt begåvning i magi och illusioner vilket under hennes uppväxt ledde till ytterligare hårda år av utbildning då hennes familj hoppades på att hon kunde bli en skuggdansare – allt för att familjen skulle kunna flytta fram sin position och komma närmare makten i Dar Zakhar.

  Kheezai var på god väg att bli skuggdansare, visade en blind lojalitet mot Lloth och såg till att aldrig visa sig svag. Det verkade som att hennes varma hjärta tillslut var helt kuvat. Det var då som hennes liv skulle ta en drastiskt vändning, det var då hennes vägar korsades med Nanezha. Kheezai hade skickats till en av bosättningarna ovan jord på uppdrag att infiltrera mörkeralverna där och rapportera tillbaka om någon hade svajande lojalitet mot Lloth. Intet ont anande så var även uppdraget menat för att hennes egna lojalitet skulle testas. Nanezha väckte till liv Kheezais riktiga natur och de blev snart goda vänner. De båda drömde om ett liv bortom intriger och den hårda kulturen hos mörkeralverna. Tillsammans valde alvinnorna att fly, bosätta sig långt bort från Dar Zakhar och skapa ett nytt liv tillsammans. De kom inte långt förrän de blev upptäckta, för det var ju egentligen så att Nanezha hade fört Kheezai bakom ljuset.

  Kheezai lyckades dock undkomma och flydde så långt hon kunde på egen hand, dold av illusioner från nyfikna ögon. Hon vågade inte stanna länge på någon plats förrän hon tagit sig så långt bort som hon kunde, hela vägen till skogarna i Karm. Ensam började hon bygga upp ett avskilt liv i ensamhet där, i hopp om att mörkret från Dar Zakhar aldrig skulle nå henne igen.

  Men den sorgsna lyckan över att vara ensam ändrades den dag hon stötte på en mänsklig jägare i skogen. Han hade i en olycka skadat benet och inte kunnat ta sig från skogen på flera dagar. Kheezai kunde helt enkelt inte lämna honom för att dö och tog med honom till sin enkla boning där hon vårdade honom i en vecka innan han fick tillbaka styrkan. Dock var benet fortfarande skadat och hon fick hjälpa honom tillbaka till en av de mindre byarna i skogens utkant. Efter denna händelse började människor ibland uppsöka henne för att byta salt och spannmål mot trolldrycker, om än alltid i tron om att hon är en halvalv. Ordet spred sig och då och då kommer människorna förbi för att byta sig till Kheezais trolldryck. Dryckerna i sig är egentligen inget magiskt, utan vanliga hopkok med en gnutta magi för att kunna bota sjukdom, inge mod eller ge bättre skörd.

   

  PERSONLIGHET
  Kheezai är avvaktande och misstänksam av sig, hon litar inte på någon och lögner kommer naturligt för henne. Överlevnadsinstinkten är stark samt även viljan att vara fri. Detta är dock som hon blivit från sin uppväxt i Dar Zakhar för Kheezai är mild i sin natur. Hade hon växt upp i en annan tid och på en annan plats hade nog hennes personlighet blivit och varit annorlunda. Så i sin misstänksamhet har hon fortfarande en inre strid mot den värme och omtänksamhet som finns i henne. Det var detta som ledde till att hon blev känd för människorna i byn, då hon fann en skadad jägare och hjälpte honom tillbaka till byn. Innerst inne vet hon vilken risk hon tar och paranoia växer för var dag som går. Denna paranoia tär på henne och hon börjar bli klen i sinnet vilket leder till att hon kan verka väldigt lynnig.

  EGENSKAPER OCH FÖRMÅGOR
  Relativt duktig på magi och illusioner
  Duktig bågskytt
  Tidigare kunnat stridskonst men ett liv isolerat och utan våld har dämpat denna förmåga
  Godhjärtad (ses som en svaghet också såklart)

  SVAGHETER
  Inre stridigheter mellan hennes uppfostran och hennes sanna natur gör henne lynnig och kan framstå som temperamentsfull
  Opålitlig
  På grund av den skräck och paranoia samt såklart även fasansfulla mardrömmar så blir hennes sinne klenare och klenare för var dag som går.

  Länkar till rollspelstrådar
  Här kan du länka till trådar där din karaktär varit med, om du vill samla dem på ett ställe.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

The forum ‘Rollspelskaraktärer’ is closed to new topics and replies.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.