Agaroth

Spelas av: [Vintersaga]
Aktiv i:

Namn: Agaroth

Kön: Skiftande, kvinna just nu

Ålder: 3000+

Längd: 1,90 m

Tyngd: 80 kg

Ögonfärg: Grön 

Hårfärg: Rubinröd

Födelseort: Nela’thaënas

Yrke: Rådgivare

Folkslag: Skogsalv

Lojalitet: Aenya, Skogsalverna, Rättvisa

Civilstånd: Ogift

Biografi: 

Agaroth har levt ett blandat liv, påbörjat i Nela’thaënas skogar där hon och hennes familj levde bland träden, borta från det samhället som ansåg Agaroth ett märkligt, opålitligt barn. När Aldiea grundades sökte de sig dit och Agaroth levde länge ett ganska händelselöst liv, där hon tränade på sin magi för sig själv, lekte med skogens alla väsen och ägnade ytterst lite tid åt politik och den bebyggda världen omkring dem och väldigt mycket tid åt att förstå magi och natur.

Under sin tid i Aldiea inte bara växte hon upp till en imponerande magiker, utan hon började få inflytande utan att avse det. Hennes starka intuition kring magi och natur gjorde att hon inte bara bekantades med Aldieas ledarskap och agerade sporadiskt som stöd och rådgivare i frågor kopplat till natur och magi, utan hon blev även vän med prinsessan Alienna och många andra. Hon tog sig även under perioden på sig lärjungar och mest minnesvärd av all var kanske Tath’nel som senare kom att bli en viktig och nära vän till Alienna.

När Aldiea föll och Agaroth tvingades fly bestämde hon sig för att hennes tid med skoj och flams var förbi och hon började ägna sig åt politik, stridskonster och att på riktigt bemästra sina magiska förmågor. Självlärd och oortodox i sina magiska metoder orsakade en otroligt snabb klättring i inflytande bland de andra magikerna och i hennes nya hem i Nael’thaënas. Hon var ansedd en av stadens mäktigaste magiker, dock med en tydlig parantes: Hon grundade många av hennes beslut i instinkt hellre än logik. Om någonting kändes fel kunde hon vägra använda magi för att vinna slaget, även på bekostnad av andra inblandades liv.

Driven av ett eget etiskt kompass, många gånger oförutsägbart, har det aldrig gått att lita på att Agaroth skulle vinna alverna något slag alls. Hon blev uteslutande en magisk rådgivare, en helare och en lärare när man började inse detta.

Dessa förmågor var något hon många år senare började erbjuda rebellgruppen Akh’Nairfinde, vilka hon snart anslöt sig till och övergav den post hon tidigare hållit i Dal’elath. Däremot huruvida hon har anslutit sig till upproret för att hon tror på deras sak, eller utifrån lojalitet till Aenya, eller någon annan orsak, det är inte helt enkelt att avgöra.

Utseende: 

Agaroth har inte alltid sett ut på samma sätt. Hon har bytt skepnad och ibland till och med kön beroende på humör. För det mesta har hon ansett sig vara kvinna, men hon har under långa perioder utforskat sitt kön och utseende och många alver och andra i världen har bara minnen av Agaroth som man. Idag och under sin ungdom däremot har hon ansett sig kvinna, men har ingenting emot om hon tilltalas som man av de som känt henne som en.

Idag har hon vackert långt, rött hår och ett ljust, ungt ansikte som oftast är klätt med ett leende. Hennes skarpt gröna lysande ögon har oftast varit det, men kan förändras i färg beroende på humör, kroppsligt uttryck och magin hon använder.

Hennes hatt kan vara lika gammal som henne om inte äldre, men är ny till henne och något hon är stolt över och trivs väldigt mycket i. Om det är någonting speciellt med den annat än sin ålder har hon inte avslöjat, men även om hon så skulle gå naken ut ur sitt tält så skulle hon ha hatten med sig.

Oavsett klädsel är hon alltid klädd i skogens naturliga färger, och det går alltid att hitta djur, särskilt små djur, i hennes närhet. Kaniner, ekorrar, fåglar, maskar och annat, och hon värnar om dem alla och de väldigt tydligt lyssnar och litar på henne, men hon har även blivit påkommen i skogen bland björnar, rävar, renar och annat.

Hur Agaroth byter kroppar och utseende är okänt då hon aldrig gjort det inför folk, men hennes utseenden har varierat kraftigt, både i kroppsbyggnad och sådant som hårfärg, benstruktur och hållning, utöver de kroppsliga skillnaderna mellan de fysiska könen.

Personlighet:

Agaroth är en ganska förvirrad individ. Hon har inte alltid varit det, utan har länge varit klarsynt och fokuserad. Med tiden har hennes anknytningar till naturen och magin däremot börjat dominera hennes världsuppfattning och hon kan ibland förvirra även de enklaste sakerna, så som vilken tidsålder hon befinner sig i och vilka av hennes vänner är vid liv och inte.

Hon observerar ofta världen från märkliga perspektiv, både från delade syner från djur och natur, men även genom att besöka människors sinnen och minnen. Hennes förmåga att känna andras känslor och tankar och intryck från magi och natur har varit den största orsaken till att Agaroth blivit så förvirrad. Hon drömmer oftast inte sina egna drömmar och kan ibland till och med vakna med tron om att hon är någon annan än Agaroth.

Trots allt detta dock är hon en otroligt vänlig och tålmodig själ. Hon är extremt lojal och ovanligt fördomsfri. Det viktigaste att förstå med Agaroth är att även om hon ofta är förvirrad och kan verka vilsen, så är hon väldigt gammal med väldigt mycket erfarenhet, insikter och kunskaper. Hon var en magisk lärare och rådgivare till några av de bästa bland alverna med god anledning och trots hennes förvirringar är hon fortsatt en av de främsta man kan lära sig från.

Familj:

Ingen sedan Aldieas fall, endast vänner.

Egenskaper och förmågor:

Hon är självlärd och följer inga skrivna regler om magi. Eftersom hon inte har en akademisk bakgrund till magi finns det möjligheter att hon bortser från magiska principer som andra magiker kan vara bundna till, då de lärt sig om sin magis begränsningar. Hennes magiska förmågor kommer från en naturlig förståelse av världen omkring henne och hon anser att hennes begränsningar kommer från sin egna brist på fantasi och inte att hon inte är mäktig nog.

Agaroth är av tron att allas magiska förmågor är obegränsade och att begränsningarna sätts av våra egna sinnen och kroppars förmågor, även hennes egna. Hon har visat en förmåga att inte bara byta kroppsform, utan kan bända naturen till sin vilja, bota förbannelser, läka sår, stänga av magi och frigöra låst magi, besöka tankar och drömma om framtiden, så väl som mycket mycket annat.

Om hon kan prata med djur eller inte är osäkert, då det inte går att utesluta att hon lider av vanföreställningar, men djur tycker om henne och verkar åtminstone förstå henne.

Svagheter:

Hon har en stark ovilja att skada människor och hon har ett oförutsägbart etiskt kompass som kan variera från dag till dag. Hon bör aldrig anses vara en fara till de som står henne nära, men de kan inte heller lita på att hon kommer skydda dem i en strid, om det skulle innebära att skada motståndaren.

Agaroth är också ärrad av alla människor hon inte lyckats rädda. Hon har medgett det till bara ett fåtal personer genom åren, men hon anser Alideas fall att vara hennes egna misslyckande. Hon är av åsikten att hon kunde ha räddat riket från dess fall om hon bara ansträngt sig lite mer och har lagt varje förlorat liv på sitt samvete.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.