Alethir

Spelas av: [Vintersaga]
Aktiv i:

Namn: Alethir

Kön: Man

Ålder: ~2500

Längd: 1,95

Tyngd: 80

Ögonfärg: Guld/Grönblandade 

Hårfärg: Blond, guldfärgat

Födelseort: Nela’thaënas

Yrke: Rådsman, Militär, Vapenmästare, Befälhavare

Folkslag: Högalv

Lojalitet: Nela’thaënas och det kungliga släktet

Civilstånd: Ogift

Biografi: 

Utseende:

Personlighet:

Alethir är en många gånger frustrerande lugn person, formad av en årtusende i krig. Efter att ha stirrat döden i ögat otaliga gånger gånger har han funnit ett lugn som håller i de flesta situationer. Det innebär inte att han inte kan tappa temperamentet, men han är duktig på att inte visa det.

Vänlig, artig och informell är ytterligare detaljer till hans karaktär som utgör hans personlighet. Han är sällan otrevlig, hur mycket han än ogillar personen han umgås med, anstränger sig alltid för att ha god ton. Om han agerar otrevligt så är det för att han vill att personen han umgås med ska veta att han inte gillar dem. Jämfört med andra rådsmedlemmar i Nela’thaënas är Alethir väldigt informell och avslappnad, både under rådsmöten och under politiska uppdrag.

Han är naturligt vacker, men är samtidigt väldigt mån om sitt utseende och skönhet överlag bortanför det naturliga och kan oftast engagera sig i skönhetsfrågor berörande de omkring honom. Han är inte rädd för att bli smutsig, men undviker det om han kan och känner detsamma om de i hans närhet. Det är ofta som han kan erbjuda sig att ta hand om någon, bada dem, frisera, klä dem och ge dem styling, och även engagera sig i deras image.

Skönhetsfixerad är helt klart ett ord som kan beskriva honom, samtidigt som det är viktigt att lite låta sig tro att det definierar honom, för han kommer aldrig tvivla att kräla genom gyttja om det är vad som behövs för att skydda sitt folk.

Alethir kan vara väldigt kärleksfull också, väldigt intim i mycket som han gör, väldigt sensuell när han har chansen att vara det och många gånger kan hans beteende misstas med flörtande, eller är flörtande men oavsiktligt från hans sida. Han värdesätter kärlek högt och anser att det är en av de främsta anledningarna att slåss för.

Agera varsamt däremot om du placerar ett vapen i handen på honom, för Alethir bär på många trauman från sin tid i strid och kan bli helt förbytt om han hamnar i en situation där han tvingas strida. I strid och krig kan Alethir klassificeras som ett monster, skoningslös och vildsint, och man kan räkna med att han kommer slåss tills sitt sista andetag om det är för en viktig orsak, även om det är mot omöjliga odds.

Under perioder har Alethir varit vapenmästare och tränat alver i krig och strid, och i dessa sammanhang kan Alethir också vara en helt annan person, hänsynslös och väldigt hård mot de han tränar. Detta för att Alethir har ett starkt minne, och kan nästan utan undantag komma ihåg varje alv han har tränat och bär med sig deras namn när de går bort i strid. Alethir klandrar ofta sig själv för soldaters misslyckanden i krig, då han anser att det inte är osannolikt att han inte tränat dem väl nog för situationen de hamnade i och detta är anledningen till att de dog.

Ovan kopplas samman med att Alethir absolut tror att alver är överlägsna andra raser och borde klara av mycket mer än vad som kan förväntas av en människa, ork, dvärg eller annan.

Familj:

Alethir har varit en älskare till många, men aldrig gift och sedan länge utan föräldrar eller syskon. Trots allt sitt flörtande är han aldrig någons partner, oftast eget beslut, då alla han kan påstå sig ha älskat har dött.

Egenskaper och förmågor:

Alethir under de första tusen åren av sitt liv var en stor krigare, en av de främsta i riket, med en stridsteknik och ett strategiskt sinne som oftast saknade jämlike. Utöver sina fysiska förmågor besitter han även magi och har specialiserat sig i stridsinriktad magi, förmögen att manipulera hela slagfält med väderomslag och annat, utöver att förbättra sina fysiska förmågor och förändra sin fysiska form.

Svagheter:

Det var länge sedan han befann sig på slagfältet och den han än gång var är nog borta sedan länge. Han hemsöks dessutom av trauman, särskilt det sista kriget han deltog i, där hans kung dödades av fienden. Trots alla kroppar han lämnade bakom sig, var det inte tillräckligt för att rädda sin konung, vilket var hans huvudsakliga uppdrag.

Specifikt det traumat plågar Alethir mest, och han låter det gå ut över eleverna han tränat sedan dess. Idag finns det nog väldigt få alver tusen år eller yngre som inte vid ett eller annat skede tränats av honom, och väldigt få om någon alls har någonting positivt att säga om hur han behandlar sina elever, känslokallt och våldsamt. Ingen kan förneka att han fortfarande är en av Nela’thaënas främsta krigare, både som strateg och i stridsförmåga, vilket syns i hans träning, men alla ser att han inte är den han en gång var.

Utanför strid och krig är hans främsta svaghet att han väldigt lätt övertygar sig själv om att han vet bäst. Han är också ganska klumpig i diplomatiska uppdrag som inte berör alver, då han inte håller det hemligt att han anser alver överlägsna de flesta andra raserna. Han har också väldigt svårt att hejda sig från att flörta om han finner någon förtjusande, oavsett om han någonsin skulle ta flörten vidare eller inte.

Vissa kan anse att hans skönhetsfixering är en nackdel, men han bär den egenskapen med stolthet.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.