Amatha Situros

Spelas av: Axel (Savageddon) (Savageddons karaktärer)

RPG Alignment: Lawful Neutral

Kön: Kvinna

Ålder:  1010 (Född 412 TT)

Längd: 170 cm

Tyngd: 63 kg

Födelseort: Dar Zakhar

Folkslag: Mörkeralv (Ish’Dalar)

Lojalitet: Lloth

Civilstånd: Frånskild

Familj och Bakgrund

Vid en strid mellan Alver och Mörkeralver hade Amatha som var skuggdansare då, blivit grovt sårad i en strid vid kanten av Elíden, där Mörkeralverna hade lyckats överraska alverna genom att ha rundat bergskedjan Aras Salanyar från öster och anfallit från norr. Nearenas styrkor hade dock ett försvar som inte kunde besegras, och lyckades därmed jaga undan mörkeralverna från sina gränser. Amatha blev träffad av tolv pilar, och sjönk under vattenytan efter att hon föll från en klippa.

Chronis Situros, en handelsman från Antrophelia, var på ett handelsfartyg i närheten då Amatha föll i vattnet, och Chronis hade givmilt hoppat ur båten för att rädda henne från att ha blivit uppslukad av havet. Amatha blev kvar hos Chronis i Antrophelia där de bodde tillsammans i hemlighet, och fick sonen Wreax Situros. Hon tog även efternamnet Situros, vilket åtskiljer henne ytterligare från mörkeralver i allmänhet då de inte har efternamn. Amatha fick även hjälp av de sanna upplysta, en organisation som motsätter sig Lloth, och fick kontakten mellan sig och Lloth bruten.

Det hade antagits att Amatha dog i striden vid Elíden, men då Wreax var 17 år blev de båda upptäkt av en spion från Dar Zakhar i Antrophelia. Som en skuggdansare ställdes det ett krav på henne till att flytta till mörkeralvernas land, med sin son som har folkets blod. Då Lloth blev medveten om att Amatha inte dog, tvingades hon ta skilsmässa från Chronis och återvände hem, där hennes band till Lloth åter förstärktes trots att de sanna upplysta hade brutit dessa band tidigare. Den påtvingade skilsmässan rubbade både Amatha och Chronis hårt.

Amatha uppmuntrade Wreax till att fly Dar Zakhar, vilket han slutligen lyckades göra. Amatha har dock aldrig lämnat Dar Zakhar efter det.

Egenskaper och förmågor

 

Svagheter

 

Länkar till rollspelstrådar

 

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.