Atma

Spelas av: [Vintersaga]
Aktiv i:

Namn: Atma
Kön: Kvinna
Ålder: 35
Längd: 190 cm
Tyngd: 84 kg
Ögonfärg: Grå
Hårfärg: Vitt
Födelseort: Tel Shaen
Folkslag: Iselemerna
Lojalitet: Ordning och Kaos, Ivogorods kloster/munkorder
Civilstånd: Ensam

Biografi:

Atma är en vandrande munk från Ivogorodordern, ett samhälle av munkar på toppen bergen i norra Karm. Atma överlämnades till ordern av sina föräldrar vid ung ålder av religiösa skäl och har sedan dess tränat i deras metoder för att bli en av kämparna mot obalans i världen.

Ivogorodordern lär ut vikten av balans i alla ting, och lever enligt filosofin att ljuset behöver mörker, gott behöver ont, styrka behöver svaghet. Ordern tror att strävan mot att utrota ondska, nollvisionen mot korruption går emot de dödliga rasernas natur och att ett liv utan motstånd är ett stagnerat liv som hindrar utveckling och hindrar dig från att frodas. De tror även att kaos (läs ondska) såväl som godhet är en gudagåva som behöver frodas. Liv och den fria viljan är i grunden kaotiskt, och behövs bevaras. Endast när balansen rubbas krävs det av Ivogorod att kliva in.

Efter att Atma uppnådde titeln som matriark, den högsta rangen utanför överledarskapet inom ordern, lämnade hon Ivogorod för att betrakta världen, och vad hon såg skakade hennes tro. Upplärd att balans är nyckeln till en välmående värld räknade hon med att träffa på ett mörker under sina resor, men under en period av några år har hon bedömt att världen är infekterad i rötterna, och att mörkret är för omfattande för att balans ska kunna uppnås genom naturliga skäl.

När hon rapporterade sina upptäckter till de andra mästarna, bemöttes hon av skeptiska bedömningar, där balansen inte ansågs hotad. Ilsken på deras passivitet trots hennes personliga upplevelser lämnade hon Ivogorod bakom sig, och vandrar idag världen utan uttryckt koppling till Ivogorod.

Bakgrund:

Atma föddes in i en stor familj i Iselem som förlorade sitt förtroende för Sharah efter ett mångtal orättvisor. De fann tröst hos en vandrare som berättade om Ivogorod och deras läror, och de fann sådan frid i lärorna att de skickade med sitt yngsta barn för att uppfostras till Ivogorodmunk.

Som barn och tonåring var Atma ifrågasättande, hon utmanade lärorna varje chans hon fick, men efter att ha blivit tillåten att utmatta alla frågor kunde hon slutligen finna frid i lärorna. Munkarna lät henne utmana varje aspekt av deras läror med övertygelsen att hon i slutändan kommer acceptera dem, vilket hon gjorde.

Sena tonåren och hennes vuxna liv tills nyligen hängavs till lärorna helhjärtat, och hennes träning exploderade i effektivitet efter sin acceptans, och hon klättrade med väldig hast inom de ranger som ordern hade. Runt 30 år gammal uppnådde hon matriarkal status och klassificerades som mästare av Ivogorods läror. Som egenbestämd uppgift som del av hennes upphöjning bestämde hon sig för att vandra världen, så som den som tog henne till Ivogorod hade gjort.

Under hennes resor däremot såg hon mycket mer än vad munkarna hade förberett henne för, enligt hennes bedömning. Död, svält, krig, demoner och hemskheter fyllde världen, och hon upplevde balansen som rubbad. Det goda i världen kvävdes under vikten av det onda, och världen saknade förutsättningarna för att bekämpa denna storm av mörker.

Hon rapporterade detta till de andra mästarna, och efter en vecka av dialoger lämnade hon Ivogorod bakom sig bärande på ilska och en övertygelse att världen behöver henne mer än Ivogorods läror gör. Sedan dess har hon slagit sig genom det ena hotet efter det andra, hjälpt människor där hon kunnat och utan längre vila jobbat mot en friare värld.

Utseende:

Atma har kort vitt hår, ljusa gråa ögon och en solhärdad mörk färgning utöver hennes etniska arv från hennes föräldrar från Iselem. Hon är längre än genomsnittet för människor, och muskulös nog att avråda främlingar från att bråka med henne, när hon väl väljer att visa sin kropp.

Hon är klädd i enkla kläder, då lever ett liv utan materialistiska behov, och bär aldrig mer mynt än hon behöver för att överleva, de gånger hon bär mynt alls. Hon är klädd i trasiga, smutsiga kläder av den mest grundläggande sorten, brunt eller vitt och tråkigt, tydligt inte brydd om hur omvärlden ser på henne.

När Atma använder sig av sin energi i strid och annat kan det lysa om henne, oftast manifesterat som ett gult sken, antingen omkring hennes hy, eller runt de områden av kroppen hon använder sig av, så som glödande händer, fötter eller ögon. När hon gräver sig in i sina övermänskliga krafter är det aldrig utan tecken, och de som lärt känna henne vet om att hålla sig på avstånd om hon tappar humöret och börjar utge ett ljussken.

Personlighet:

Atma har gått från radikalt troende på balans, till en radikal kämpe mot ondska. Hon har upplevt äkta sinnesfrid, och hon har upplevt motsatsen. Detta resulterar i att hon oftast försöker söka sig tillbaka till sinnesfrid genom meditation, underhållning och intressen, men slutar ändå vanligen med att hon tappar humöret om hon utmanas och någon kommer till skada.

Sedan hon lämnade Ivogorod har hon övergivit övertygelsen att undvika involvering tills inget annat alternativ presenteras, och hon är nu ganska drivande i konflikter. Hon vill ofta provocera det värsta ur människor och utmana det, för att se om de är värda hennes benådning. Hon befinner sig i ett psykiskt skede där hon försöker mäta världens mående, och hon trivs just nu inte med sina upptäckter. För varje bra ting finns två dåliga, och det driver henne sakta till mentala plågor.

Hon är inte blyg för våld och konflikter, och som den första matriarken och även den yngsta på länge inom sin order sätter hon även ett stort värde i kvinnlig styrka och kompetens. Inte bara strävar hon efter att beskydda andra kvinnor, utan hon kan även sträva efter att utmana dem att bli det bästa de kan bli, även om de inte alla gånger önskar det av henne. Hon har själv vuxit upp med väldigt hård träning, men upplever att om hon kunde överleva detta så kan alla kvinnor det.

Utanför våldet och det radikala försöker hon vara en glad person, hon tycker om musik, dans och att träna. Hon trivs bland folk, då hon varit svältfödd på sociala möten under sin uppväxt, men hon har vissa svårigheter med hur man förväntas bete sig. Hon har svårt att hålla med om samhällets sociala regler, då hon inte håller med om att reglerna är rimliga. Varför ska man inte alltid berätta sanningen, det enbart skadar de omkring dig att ljuga, även om avsikten är att bevara någon från sårade känslor.

Hon tycker om att skratta, hon försöker sig ofta på skämt men har inte ett välutvecklat sinne för humor. Det finns vissa aspekter av henne som i samhällets ögon kan jämföras med ett barn.

Familj:

Okänd

Egenskaper och förmågor:

Qi – En mystisk energi som färdas genom allt levande. Eller, så beskrivs det av Ivogorods munkar, då Qi har många definitioner och tolkningar. Andra skulle beskriva det som magi, oftast fysisk, applicerat till kroppen och ens rörelser, men det skulle begränsa dess funktioner för mycket för att kunna kalla det en rättvis beskrivning.

Atma är ett fysiskt under redan innan användningen av Qi, uppvuxen bland krigarmunkar, hennes träning hård nog att många inom världens krigarelit sätts till skam. Men hon har också blivit upplärd i disciplin, kontroll över kroppen, och fokus.

Med sin Qi har hon krossat sten med sina händer, klättrat uppför plana väggar, slitit järnredskap isär, slitit upp metallrustningar och burit packning många gånger sin egna vikt. Hon har även uppvisat förmågan att läka sig själv och andra, och en extrem reaktionsförmåga. Hon verkar ha en utökad kontroll inte bara över sin egna kropp, utan även sin omgivning.

Svagheter:

Atma har närmare sina känslor än hennes träning förberett henne för, vilket gör henne temperamentfull, lite oförutsägbar och samtidigt extremt ambitiös inför orättvisa. Hon kommer alltid försöka konfrontera orättvisor, till den utsträckning att hon kan provocera konflikt från personer hon inte litar på och vill se sanna sidan av.

Hon har ingen erfarenhet med sina egna begränsningar, då det inte ännu funnits ett hot hon inte kunnat bemöta. Därför är hon oerhört självsäker och en fara för sig själv i potentiella situationer där hon egentligen är i underläge. Hon har också tack vare sin väldiga uthållighet aldrig befunnit sig i en situation där hon behöver invänta vila, och det finns därför inga tydliga gränser för henne vad hon orkar med, vilket riskerar utmattning i extrema miljöer och potentiella långvariga strider.

Hon är socialt begränsad, ovan att umgås med människor i det civiliserade samhället utanför Ivogordo, och är väldigt framåt i alla sociala situationer, även med personer som helst skulle vilja att hon går därifrån.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.