Axel Bach

Bild från min vän: H4V

Spelas av: [Valentine]

Namn: Axel Bach
Kön: Man
Ålder: 298 år
Längd: 173 cm
Tyngd: 63 kg
Ögonfärg: Röda
Hårfärg: Röd
Födelseort:
Folkslag: Katthumanoid/Demon
Lojalitet: Sig själv
Civilstånd: ?

___

~Utseende~

Axel ser inte så skrämmande ut som han kan vara på insidan. Han är ganska så kort och smalt muskulöst byggd vilket inte direkt ger ett skrämmande uttryck. Men vad är det man säger? Döm aldrig en bok från utsidan. Hans hy är lätt brun och ögonen röda i samma färg som hans tjocka hår. Istället för naglar växer det ett par sylvassa, svarta klor och hans tände är även de spetsiga och vassa då han innan han blev besatt av en demon var en katthumanoid. På huvudet har han ett par svarta kattöron och tillsammans med dem så har han även an fluffig, långs svans. Han kropp åldras inte alls sedan han vart besatt och ser ut att vara i sena 20 års åldern till tidiga 30 års åldern. 

I klädväg ser man honom ofta i stilen på bilden ovan. Harembyxor, stövlar, skjorta med väst och ett brett bälte med förvarings fickor för diverse olika fynd. Vapen han använder sig mest av ar snygga långdolkar som sitter fast i bältet hos honom. Lätta att dra fram om det behövs. Något han alltid har varit besatt i är fjädrar som vanligtvis är fästa i olika varianter i hans hår. 

~Personlighet~

Han är inte genom ond vilket verkar vara det vanligaste hos demoner men är självfallet ingen ängel heller. Han är relativt kaxig och temperamentsfull för att inte tala om egocentrisk till den graden att han vill att det ska gå hans väg hellre än vad det går andras väg. Skulle han få valet mellan rikedom eller att rädda livet på en främmande person så har personen inte en chans men skulle den personen utbytas mot en vän istället så skulle valet bli betydligt svårare. Chansen finns att han fortfarande väljer rikedomen men lika stor chans att han väljer personen. Allt har med att göra hur bra vänner ni är och om ni nyligen bråkat med varandra. Han kan bli rätt så elak om en vän inte är helt på hans sida trots allt så i hans huvud så kanske han offrar dig för att lära dig en “läxa”. Dock är man på god for med honom så är han helt klart en värdefull vän att ha. 

Vänner kan han skämma bort och ha roligt med men försöker en ny människa hoppa in i festandet så är det 50/50 chans att det inte är välkomnat. Det vill säga; om det är HAN själv som betalar för allt. Skulle personen betala för sig själv så får de gärna delta. Så man kan säga att han är en 50/50 blandning av god och ond i så gott som alla lägen, vilket är en stor förbättring till det klassiska med hans sort; 100% ond. 

Han gillar både vackra kvinnor och stiliga män vilket gör att han inte drar sig för att charma byxorna av dem, men hans största kärlek i livet är värdefulla ting. Bokstavligen. Han är som en drake som sitter på en halv förmögenhet, väl undangömd för hungriga ögon. Ser han något han vill ha så tar han det och stuvar undan i sin hög med ditt och datt. Han besitter guld, ädelstenar och ting som drakfjäll men även något han ser själv som värdefullt som egentligen inte brukar vara det; fjädrar. Är du en bevingad person så se upp! Han lär rycka åt sig en fjäder eller två vid första bästa tillfälle. Han gillar också fisk, old habits die hard. 

~BAKGRUND~

 • Föddes för 298 år sedan i Aldarskogen bland katthumanoiderna. 
 • Var en typisk kaotisk unge som alltid hamnade i knipor från att bete sig som en idiot. Typisk pojke liksom. Började redan som ung med att stjäla till sig det ena och det andra och besöka platser som han inte var tillåten att gå till. 
 • Som 14 åring så dog hans föräldrar ute till havs under en kraftig storm som sänkte deras skepp vilket inte direkt hjälpte hans personliga felaktigheter. Han blev om något ännu mer rebellisk och fortsatte att hitta på dumheter. 
 • Byggde en egen gömd boning uppe i trädtopparna och ville inte direkt umgås med de andra katthumanoiderna mycket. 
 • När han fyllt 20 år lämnade han skogen för att sedan dess leva utan något direkt hus överhuvud taget. Men som katthumanoid så föredrog han att sova uppe i träd vilket så gott som finns över allt, eller hur? 
 • När han var 25 år så hade han vandrat långt från sin födelseort och påbörjade sin samling av värdefulla ting. 
 • Det var inte förens han var 28 år gammal som han blev besatt av demonen i fråga. Eller snarare kan man väll kalla det en form av kontrakt? Demonen behövde en kropp och dum som han var så bokstavligen lät han demonen använda hans kropp. Sedan dess ändrades allt. 
 • Demonen lät delar av Axel bestå vilket kanske är anledningen till att han inte är helt ond? Det går att spekuleras över. Eller så är det helt enkelt så att demonen i sig faktiskt är av mildare variant? 
 • Efter detta så har de levt i någon typ av parasitisk symbios. 

~Egenskaper och förmågor~

Han kan styra och kontrollera vinden/luften. Skapa stormar, stoppa stormar och röra sig osedvanligt snabbt bed hjälp av vinden i ryggen. Detta gör självfallet att han kan hoppa ner från otroligt höga platser utan att skada sig då han använder vinden för att dämpa fallet under sig. Demonen kan även läka sår på kroppen och hålla kroppen intakt med vissa undantag. Skulle han bli sprängd till smet så skulle demonen inte kunna läka honom men vid saker som att bli uppsprättad, stucken, bränd och så vidare så är det inga större problem.

~Svagheter~

 • Kleptoman och besatt av vackra ting.
 • Temperamentsfull.
 • Kaxig/självsäker
 • Egocentrisk till viss grad.

~Biografi~

Post your comment

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.