Berka Tossel

Namn: Berka Tossel
Kön: Kvinna
Ålder: 36
Längd: 195
Tyngd: 80
Ögonfärg: Blå
Hårfärg: Gyllene blont
Födelseort: Österhamn

Folkslag: Karmansk
Lojalitet: Karm, Österhamn och familjen Tossel
Civilstånd: Ensam
Yrke: Kapten på handelsskeppet Stormtämjaren

Biografi

Berka var aldrig politiskt lagd, utan törstade efter äventyr och att se nya delar av världen. Detta ledde henne till havet istället för jakt, jordbruk eller politik. Det började med att hon spenderade all hennes tid i hamnen, studerande handelsmän och deras yrke, och så snart som hon hade åldern inne tog hon tjänst på ett skepp.

Inom ett fåtal år kände hon sig mer hemma till havs än på land, och under tiden hennes far tjänade kungen under slaget om Hannadon och hon tvingades styra över Österhamn översåg hon konstruktionen av en av världens största handelsskepp, skeppet som skulle komma att döpas till Stormbrytaren.

När hennes far Eskel återvände hem och tog över att styra Österhamn dedikerade hon all vaken tid och en kännbar del av stadens kassa till sitt kommande skepp, och sjösättning skedde året efter.

Som kapten på Stormbrytaren gjorde hon snabbt ett namn för sig själv, vilket inte var svårt med ett skepp av den storleken. Med en bärkapacitet i egen klass var skeppet sällan utan jobb, och med mycket tid till havs krävdes ökat försvar. Kanoner, tränade soldater och förstärkningar till skrovet krävdes, men Stormbrytaren blev en fasa för pirater. När Kapten Berka insåg sitt skepps kapacitet började hon aktivt straffa piratskepp hon kunde komma åt, och snart resulterade det i att pirater aktivt undvek hennes rutt när hennes skepp förväntades vara där.

Personlighet

Berka är en handelskraftig person som agerar på sina tankar om hon bedömer dem rimliga, hon drar sällan på fötterna utan fullföljer planer och uppnår drömmar med hårt arbete och viljestyrka. Få i hennes familj kan beskrivas lika viljestark som henne, och hon bevisar det varje gång hennes förmågor utmanas eller begränsas.

Lösningsdriven, praktisk och beslutsam gör henne till en fara för alla hon möter som utgör ett hot mot hennes arbete, då hon har jobbat för hårt för att förlora allt hon åstadkommit. Hon har lärt sig stridskonst, piratstrategier och krigsföring enbart för att det finns en risk att hon en dag kommer behöva det. Liksom sin syster Avina värderar Berka kunskap, men enbart till den utsträckning där den är praktisk för henne.

Berka är framåtseende, utåtriktad och ärlig. Hon säger oftast vad hon tycker, och hon har en känsla för dramatik, och älskar att berätta historier från hennes resor. Gärna med lite dramatik, runt en eld med stora rörelser, hög röst och lika hög alkoholhalt.

Utöver allt ovan är hon även väldigt förtjust i människor och flörtar väldigt gärna.

Familj

Hus Tossel. Hon står nära sin far Eskel i Österhamn, och sin bror Torkel i Hannadon. Hon har en komplicerad rivalitet med sin äldre syster Avina om vem som lever det bästa livet, men skulle ändå ge sitt liv för henne.

Egenskaper och förmågor

Strateg och talangfull sjökapten. Berka kan utmana de främsta stridsmästarna i riket och göra bra ifrån sig, inte i huvudsak från sina erfarenheter, utan för att hon har en otrolig viljestyrka, sinnesnärvaro samt en god förståelse för sannolikheter, beteenden och stor teoretisk kunskap om vapen och kulturer.

Sjöfarande är hon en naturbegåvning, kapabel att navigera genom stormar, segla strategiskt och hon kan oftast läsa väder bra nog att aldrig bli helt överraskad.

Svagheter

Hennes handlingskraftighet och självsäkerhet är stora problem, hon försätter sig ofta i onödiga situationer många andra hade undvikit, och hon förlorar ofta besättning när hon låter sin beslutsamhet styra istället för försiktighet. Däremot har detta lett till att hon aldrig förlorat sin last till pirater, men ibland delar av hennes besättning.

Hon är svag för smicker och blir lätt förälskad, och när helheten inte är hotad kan hon ofta ta beslut som sårar henne eller andra.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.