Bodil Ek

Spelas av: [Vintersaga]
Aktiv i:

Namn: Bodil Ek

Kön: Kvinna

Ålder: 31

Längd: 2 meter

Ögonfärg: Grön 

Hårfärg: Blond

Födelseort: Okänd, boende i Frejdal, Kaldrland

Yrke: Hövding/Jarl, efterträder Kåre Birgerson

Folkslag: Kaldrländsk

Lojalitet: Sin stam och Turin Hrafn

Civilstånd: Ogift

Biografi: 

Som väldigt ung vandrade Bodil in i en Kaldrländsk by, för ung för att kunna klara sig själv i den kalla vildmarken. Hon blev omgående omhändertagen och uppfostrades av byn gemensamt. Hon var ett märkvärdigt barn, hon föredrog att spendera sina dagar bland djuren hellre än människorna när hon växte upp, studerande dem, imiterande dem. När andra barn lekte krigare, lekte hon räv eller korp. Ibland fick hon de andra barnen med sig, men hon var oftast ensam och okej med det.

I hennes tonår växte hon så det knakade och tack vare hennes många otroligt fysiskt krävande lekar kunde hon jämföras i storlek med många av pojkarna och några av männen i byn. Det var under hennes tonår som hon började finna tycket för strider, brottning och den sortens lek och det var ofta som hon blev dragen i örat för att ha tagit leken för långt. För det mesta dock var skadorna tillfälliga och det värsta hon fick uthärda som straff brukade vara fältarbete, vilket ytterligare stärkte hennes kropp.

Det var också under hennes tonår som hon började få upp ögonen för romantiska partners och hon utforskade sina känslor ofta och noga, för att så småningom inse att ett liv som trolovad omöjligt skulle funka för henne. Det var märkligt nog detta som väckte ett engagemang i politik, när hon insåg att som skyddsling var hon bara en impuls bort från att bli bortlovad till någon annan stam för politisk vinning. Det var verkligen inte någonting hon såg var bortom sin hövdings personlighet att göra.

Med imponerande expertis lyckades hon skrämma bort varenda övervägd partner medan hon växte upp och snart placerade hon hennes ambitioner ändå högre än att inte bli bortgift. Hon började sikta på att bli hövding själv, men det innebar mångtaliga nya utmaningar, något hon började känna sig redo för.

Hon visade sig lika viljestark som vilken annan krigare som helst och trots att hon ofta åkte på stryk i strid mot byns andra krigare gick det snabbare och snabbare för henne att lära sig från sina misstag. Hon utvecklade väldigt säregna stridstekniker och rörde sig på ett sätt få kunde förutspå och snart fanns det ingen krigare i byn hon inte kunde slå åtminstone hälften av gångerna, både de större och starkare, men även de mest erfarna. Hon var helt enkelt för oförutsägbar.

Hon gjorde sig oersättlig som krigare med detta, och hövdingen på hennes begäran lovade att inte försöka gifta bort henne, förutsatt att hon svor sitt liv till honom och att beskydda hans familj. Detta var en ed hon gladeligen tog, då det inte stred mot hur hon hade betett sig om situationen hade uppstått i andra situationer hursomhelst. Hon hade riskerat sitt liv för att skydda vem som helst i byn som uppfostrat henne.

Några år senare efter att hövdingen blev sjuk efter en infektion från en skada i strid och gick bort, fanns det bara en självklar kandidat som hans ersättare, detta trots de barn som hövdingen fått. För allt hon var, för allt hon gjort, var det mest talande för hennes karaktär att hon önskades leda en stam hon inte var född till, upphöjd bland sanna arvingar och väletablerade traditioner. Hon var helt enkelt älskad.

Länge leve hövding Bodil Ek, en ovanlig hövding.

Utseende:

I ljust, oftast flätat hår, iklädd päls, gärna med målat ansikte inför strid och rustad i läder när hon beger sig ut i strid kan man ibland ha svårt att urskilja Bodil från vilken annan krigarkvinna som helst. Hennes gröna ögon är inget märkvärdigt och hon ägnar inte mycket tid alls till feminina utsmyckningar, samtidigt som hennes kropp oftast väldigt enkelt kan misstas för en mans. Hon är helt enkelt en Kaldrländsk kvinna så som de beskrivs i berättelser från resten av världen. Och hon omfamnar den bilden gladeligen. Hon trivs i den, och uppmuntrar andra att se henne genom den linsen.

Hur ser hon sig själv?

Annorlunda.

Personlighet:

Bodil kan verka lekfull och oseriös ibland, någonting man kan tro skulle skada hennes stams förtroende för deras hövding, men hon har vuxit upp med dessa märkligheter och det har blivit en av sakerna människorna omkring henne har börjat inte bara tolerera hos henne, utan uppskatta. Hennes unika perspektiv på livet och strid har uppmärksammats av hennes folk och hennes annorlunda strategier har vunnit dem många slag och tagit dem ut ur många svåra situationer.

Hon är en glad, uppfinningsrik och ivrig själ, hon älskar att hitta nya perspektiv och att utmana sig själv på alla sätt hon kan. Hon är otroligt snabbtänkt och intelligent och det visar sig i strider där hon eller hennes styrkor är underlägsna, hon anpassar sig snabbt till situationer och omger sig hellre med klyftiga människor än starka om hon tvingas välja.

Familj:

Egenskaper och förmågor:

Svagheter:

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.