Brand av Hafsgrims Ätt

Namn
Brand av Hafnirs ätt
Kön
Man
Ålder
29
Längd
184cm
Tyngd
90kg
Ögonfärg
Gula eller bruna
Hårfärg
Svart
Hemort
Hafgrim
Ras
Människa
Tillhörighet
Hafgrims Hird
Civilstånd
Ogift
Skapad av
Johan/Yazfein

Brand

Biografi

Brand är född i ätten Hafnir, inte att förväxla med byn Hafgrim, som aldrig riktigt varit en stor ätt. När han föddes var ätten bestående av honom, hans föräldrar och hans mors mor.

Brand är äldsta barnet i en skara av två, hans yngre syster är Leira. Som ung var Brand alltid den som kom sist när barnen sprang ikapp, alltid den som förlorade i brottning och liknande. Kortsagt han var inte utmärkande på något sätt annat än att han kanske var svagare än de andra barnen. Hans syster Leira var snart starkare än Brand även då hon var några år yngre. Han hade det svårt men fick mycket hjälp från Leira och deras föräldrar. Därför var det föga troligt att han skulle överleva ulvanatten när det väl var dags för honom att genomgå den prövningen. Syskonens ätt var inte en stor ätt från början och denna osäkerhet om hans överlevnade bådade inte gott för ätten, därför blev de flesta förvånade över att Brand faktiskt var en av de som återvände efter ulvanatten. Efter ulvanatten har Brand visat sig vara mer på samma nivå som resten av flocken. Kanske inte bland de starkaste men han kan nu ta vara på sig själv.

Bakgrund

Brand har med åren växt upp till en tankfull, tålmodig och envis man. Han slåss lika bra som de flesta andra i flocken. Men ibland kan han ses hålla tillbaka när många kanske ansett att han borde avancerat. Dock har Brand sett något som gjort att han ansett det bättre att hålla igen innan han avancerar. Samtidigt som Brand växt så har hans ätt krympt och för några år sedan så var det bara Brand, Leira och deras mors mor kvar i ätten. Det var i detta läge som syskonen svor sina svärd till den större och mäktigare ätten Erngissle. Sedan dess har de gjort sitt bästa för att försvar Erngissles heder och visa att de gjort ett gott val när de lät dem svära sina svärd till deras tjänst.

Brands nära band till sin ulv gör att om han blir medvetslös så kommer han vara väldigt svag ett tag när han vaknat igen. Detta för att det är ulven som ger honom mycket av hans styrka och det tar ett tag innan han åter kan hitta länken till ulven. Det är nog ingen förutom Brand’s syster Leira som vet om att han har kontakt med sin ulv hela tiden. Iallafall inte vad Brand vet. Han har mött många olika varelser och har lärt sig att med lite respekt så kommer man långt. Men det finns inget tycke till övers gentemot svartblod. Det är inte ovanligt att byborna från Hafgrim ger sig ut i små band för att sälja sina tjänster till de jarlar eller andra som betalar dem.

Folket från Hafgrim är kända för att vara bland de bästa krigarna i Kaldrland. Men de är också handelsmän, jägare och hantverkare. Brand är en bra fiskare och sjöman utöver en stolt hirdman. Ingen vet var Hafgrim ligger och många har sökt byn och dess underliga invånare men ingen har funnit den eller återvänt för att berätta om den.

Utseende

Ett liv till sjös som fiskare och som en del av sin bys hird har format Brand och hans kropp. Han har vuxit upp till en bredaxlad man som på grund av sitt leverne ser äldre ut än vad han faktiskt är. Hans kropp bär på otaliga ärr då Hafgrims hird rest runt och sålt sina tjänster till de som behövt svärd och män att svinga dem. Brand bär ofta med sig sin rundsköld, ett svärd och en yxa.

Bild av Tyler Ryan

Personlighet

Brand är en tankfull, tålmodig och envis man. Som även om han inte är den mest utbildade har grundläggande kunskap inom läsning och att räkna då detta varit ett nödvändigt ont för hirdmännen att lära sig då de skulle ta betalt för sina tjänster. En frispråkig man med ett bistert utseende som allt för sällan faktiskt visar vem han egentligen är.

Familj

Den enda som är kvar i livet är hans syster Leira. Resten av hans familj och släkt har dött, där av att han är edsvuren till ätten Erngissle.

Egenskaper och förmågor

De som överlever ulvanatten får ett starkt band till ulven från vilken de kan låna styrka och snabbhet. Brand må se stark ut men det är mest för att han hela tiden lånar av sin ulvskraft. Skulle han tappa den kontakten blir han väldigt yr, illamående och svag tills han kan återfå kontakten med sin ulv.

Svaga sidor

Hans band till ulven är vad som ger honom hans styrka och skulle det brytas blir han svag, detta band gör också att om han slåss finns risken för att ulven bringar honom in i ett raseri som inte slutar förrän han är medvetslös eller alla fiender utslagna.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.