Caelic Eniamson

Namn: Caelic Eniamson

Kön: Man

Ålder: 26

Längd: 168 cm

Tyngd: 65 kg

Ögonfärg: Brun och grön (Heterockrom)

Hårfärg: Brun

Födelseort: Kawk

Folkslag: Människa

Lojalitet: Wendylm/ Mahadwen

Civiltillstånd: Ensam

 

Bakgrund

Caelic Eniamson föddes som tredje son till Eniam, herre över Kawik, och dennes hustru Ata. Caelic var på många sätt ett icke anmärkningsvärt barn, fram tills han började visa magiska färdigheter vid 11 års åldern. En dels stolt och dels osäker familj skickade honom till Caras Idhrenin, i hopp om att få tillbaka en mäktig magiker som skulle tippa balansen i Mahadwen. Det hände dock aldrig, Caelics magi var för svag och han tvingades ge upp sin koppling till magin.

Väl hemma blev han märkt ett misslyckande, då familjens storslagna planer nu var förstörda och herren i Wendylm mycket besviken på dem. Som tredje son var han för viktig för att stötas ut, men inte tillräckligt viktig för att hans “misstag” skulle undanröjas. Detta resulterade i att Caelic hölls borta från hemmabyn, iväg som hedersvakt på en diplomatisk resa, diverse handelsresor, olika pilgrimsresor för att representera familjen. Som resultat spenderade han mycket av sin uppväxt i Celeras, Masei och Kaelred. Själv skyller Caelic på Caras Idhrenin, och deras “monopol på magi”. 

När Celaonit hittades i Iserion skulle Caelic velat att Mahadwen förenats för att ta vara på att det låg så nära deras gräns. Detta hände såklart inte, men besvikelsen fick Caelic att tappa lite förtroende för huset Meoldar.

 

Utseende

Caelic är en på många sätt obemrklig man. Lite kort, hans hår anses mörkt i Mahadwen, men inte på andra håll i världen. Inte mycket annat skägg än runt munnen. Han är väldigt flexibel i sin klädsel, bekväm vare sig han klär sig i ett mode från Karm, Nirai eller Iselem.

 

Personlighet

Det bästa ordet att beskriva Caelic är “lite virrig”, att det egentligen är två ord är något han bara ibland skulle märka. Han är driven, flitig och smart, men också väldigt ohövlig, oförutsägbar och stressig. Han har ofta en plan, men glömmer att andra inte vet om den om man inte förklarar. Värst blir det när planen plötsligt måste ändras av, för Caelic , självklara anledningar. Då blir han irriterad att andra inte “hänger med”, ungefär lika irriterad som när någon har egna ideer på ändringar och inte tar upp dem utan bara kör på. Utifrån hans beteende skulle man kunna tro att han är ett geni, men nej. Om han är smart är det bara lite, och även det har aldrig stoppat honom från att vara riktigt dum.

 

Familj

Caelics föräldrar är Enjam och Ata. De leder Kawk, en medelstor by nära kusten nordost om Wendylm. Ända sen Mednas Hallar har byn varit lojal mot Wendylm, och från tid till tid en viktig bundsförvant. Sen Caelic skickades till Caras Idhrenin har hans relation till sina föräldrar bara blivit mer och mer avlägsen. Först var det för att Caras Idhrenin ligger så långt bort, men även efter att han kom hem var det ytterst sällan hans föräldrar hade tid för honom. 

Caelics syskon är Esik, den äldsta, Tonan, näst älodst, Nelei, enda dottern i familjen, och Ekon, familjens yngsta. Han har relativt bra relation med alla sina sykon förutom Esik. När Caelic uppvisade magiska krafter var plötsligt “allt” om honom så när han var tvungen att komma tillbaka från Caras Idhrenin ett misslyckande tyckte Esik det det rätt åt honom. Efter det förbättrades deras relation aldrig.

Awran är en av Kawks soldater. Då han aldrig varit så bra på hästrygg används han ofta till många andra uppgifter, som exempelvis vakt på resor. Det resulterade i att Caelic och Awran har spenderat mycket tid med varandra och blivit goda vänner.

Ytterligare har Caelic kontakter överallt i sydvästra Talanriel, Masei, Celeras, Kaelred, Orthon, till och med Spillerhamn och Brinkeby.

 

Egenskaper och förmågor

Ironiskt nog för Caelic föräldrar är han “en bra adelsman”. Hans skicklighet med svärdet är adekvat nog. Trots sin “ohövlighet” har han en oförklarlig charm. Han kan planera, organisera och delegera. Han är tålmodig och kan vänta på en bättre möjlighet. Han har lyckats skapa ett nätverk av kontakter mer omfattande än hans föräldrar.

Som barn började han uppvisa magiska förmågor, men dessa togs ifrån honom då han ansågs vara för svag, och därför en fara för sig själv. Själv ser han det som hänt som en stor oförrätt och skyller på Caras Idhrenin. Hemligt hoppas han på att kunna hitta ett sätt att kunna återupprätta sin koppling till magi.

Caelic är en visionär, och vill gärna se förbättringar. Han vill se spegelsjön bli en sjöväg genom kontinenten. Hittills har Mahadwen varit för upptagen med sina hästar och sitt inbördeskrig för att bry sig om en möjlig sjöväg, och Nela´Thaenas isolation har gjort det omöjligt att använda sjön. 

 

Svagheter

Caelic är väldigt pragmatisk, vilket i sig inte är dåligt, men det gör honom lättare att manipulera om man bara vet hans mål. Lyckligtvis för honom är det senare inte alltid så lätt. 

Caelic är oförutsägbar och ibland svår att arbeta med. Han är inte alltid själv medveten om när han kommer fram till att något behöver ändras, men blir irriterad när andra inte är beredda på vad han gör. 

Arrogans är ett ord som först kanske inte tycks passa på Caelic. Han skryter inte, han tar hänsyn till andra, han bryr sig inte om att ha det bästa. Trots det är han väldigt arrogant. När någon har en annan åsikt måste det antingen vara för att de missat något, eller föra att de helt enkelt har fel. Tanken på att andra skulle också kunna överväga saker logiskt och komma fram till ett annat svar känns främmande för Caelic. Oftast spelar det dock inte så stor roll, Caelic har inga problem med att låta någon ha fel.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.