Calista Latimer

Spelas av: Rihannion

Namn: Calista Latimer
Kön: Kvinna
Ålder: 29
Längd: 173
Tyngd: 60 kg
Ögonfärg: Grön
Hårfärg: Rödbrunt
Födelseort: Aldarah (egentligen Pärlbukten)
Folkslag: Människa
Lojalitet: Så laglydig som det går, oftast i alla fall.
Civilstånd: Singel 

 

Bakgrund:

En oplanerad graviditet resulterade i att Calista kom till världen på vägen till Aldarah under en handelsresa. Det var full storm den natten och skeppet var nära att gå på grund, så den lilla flickan fick en dramatisk första tid i livet.

Under största delen av sin barndom och tonåren har hon rest med sin far, en köpman och sjökapten, över stora delar av världen. Det enda livet hon riktigt känner till och är bekväm med. När hon var runt tio år gammal försvann hennes mor under mystiska omständigheter och det fanns nedskrivet i skeppets loggbok men någon har sedan dess rivit ut sidorna, så hon vet inte alls vad som hände eller hur det kom sig att hennes mor bara inte var ombord en dag.

På land är hon sällan längre stunder, den här damen älskar vinden i håret och vattenstänk från böljande vågor. Så att bosätta sig i Eliden var inte direkt uppskattat till en början, men hennes far övertalade henne med att de behövde ett fast säte någonstans att driva sin handel från när de inte kunde vara till havs. Hans ålder hade nog en del i det med.

Hennes berättelse börjar med landstigningen i Eliden och därefter vete gudarna vad som kommer ske..

 

Utseende:

Axellångt, tjockt rödbrunt hår som för det mesta är uppsatt i en slarvig knut eller flätat beroende på situationen. Skarpa gröna ögon som nyfiket granskar allt och alla hon möter. Calista brukar klä sig allt annat än kvinnligt till havs, hon har tagit till sig sättet att klä sig i Aldarah – löst sittande linnebyxor och en enkel skjorta med uppkavlade ärmar. Ibland syns hon även i väst, men det är mest vid särskilda tillfällen.

På bal och vid stora fester är det en annan historia – då byter hon nästan skepnad och förvandlas till något som är snarlikt en adelsdam, fastän hon knappast kommer från en välbärgad familj.

(Baserad på Kiera Knightley)

 

Personlighet och egenskaper:

Vid första mötet skulle man nog knappast kunna tänka sig att Calista är en flicka som har växt upp till havs bland gamla sjöbjörnar. Hon för sig mycket elegant och talar med en lugn, mjuk röst.

Att läsa har alltid varit hennes favoritsyssla, och det är sällan som man ser henne utan en bok framför sig. Hon är mycket duktig på att berätta historier om sitt liv till havs efter ett par glas vin. Det bästa hon vet är att utforska nya kulturer och lära sig av de hon möter på sina resor.

Som ensam kvinna bland berusade sjöman blir man dessvärre så illa tvungen att lära sig slåss, men det är inget Calista tar lätt på. Hon kan försvara sig om det behövs fast undviker helst våld så mycket det bara går.

Väldigt svag för djur, särskilt hundar. Vill du charma henne så krävs det bara att du lägger en hundvalp i hennes famn.

Calistas enda negativa egenskap är att hon älskar fint vin lite för mycket och har svårt att veta när man ska avsluta en kväll på tavernan.

 

Familj:

Den som utan tvekan har påverkat Calista mest är nog hennes far James, han var alltid mycket noga med att hon skulle få den bästa möjliga utbildningen även till havs. Skeppets lilla bibliotek är fortfarande hem till flera av hennes gamla skolböcker. När hon kommit upp i tonåren började han lära upp henne inom handeln och det var väldigt vanligt att hon satt med under förhandlingarna med alla tänkbara kunder.

Lugnet och den lite mer diplomatiska sidan av sin personlighet har hon efter sin försvunna mor Carolyn.

Någon månad efter Calistas artonårsdag plockade de upp en föräldralös pojke på en av sina resor. Jerome som han hette kom att bli som den bror hon aldrig fick och de hittade på många galna upptåg under flera år efter det, bland annat stal de godsaker på en marknad och fick en hel vaktpatrull efter sig.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.