Cassiopeia

Spelas av: Vintersaga

Namn: Cassiopeia
Kön: Kvinna
Ålder: 37
Längd: 2 meter
Tyngd: 90 kilo
Ögonfärg: Bruna
Hårfärg: Svart
Födelseort: Hannadon
Folkslag: Karm
Lojalitet: Athal och Överprästinnan Araniél
Civilstånd: Okänt

Biografi

Cassiopeia är född till en adelsfamilj i Hannadon, och hennes liv har varierat mellan deras släktes gård på landsbygden och det lyxiga livet Hannadons adel kunnat erbjuda, vilket har gjort att Cassiopeia är bekant både med arbetarklassen och adeln.

Cassiopeia tränades till strid av sina bröder sedan hon var liten, och har alltid känt sig mer hemma med ett svärd än en bok, innan hon upptäckte Athals texter.

År 1409 förändrade Cassiopeia till grunden. De odöda som svepte över Hannadon hade ihjäl hela hennes närmsta familj, båda bröderna, hennes yngre syster både mor och far. Hon vände sig till Athal för stöd, men medan hon bad om ett slut på sina smärtor och de odöda regerade över Hannadon, så bråkade de levande om vem som skulle sitta på en tron de inte ens kontrollerade i den stunden.

1410 tar Cassiopeia till svärdet, inte utav lojalitet till Thaldwin, hon kände ingen politiskt tillhörighet, utan hon trädde in i staden med hämnd som avsikt, och i sina otaliga strider mot de odöda fann hon Athal på riktigt. Hon hörde hans röst, och den ledde henne oskadd genom den odöda hären, utmattad och renad när slaget om staden väl var över.

Efter Hannadons återintagning, utan att stanna på Thaldwins kröning, så ger sig Cassiopeia ut i världen. Hennes plats var under Gud och inte bredvid politiker, så hon vandrade världen sökande efter konflikter att avsluta, och ett syfte.

Under hennes vandring belönades hennes hängivenhet till Athal, och hon träffar Araniél, som i den stunden inte ännu var överprästinna. Cassiopeia fann stor ro i att tjäna henne, och med svärdet i hand svär hon helig trohet till Araniél och visar sin trohet fullständig under sitt deltagande i prästerskapets rensning 1420, där hon var med och utförde Överprästinnans önskan utan tvivel eller ånger.

Utseende

Praktiskt, kort svart hår, mörka, bruna ögon och blek hud från att ofta bära full mundering och att hon ofta färdades på natten under sina resor. Hon är stor och lång samma som de flesta i hennes släkt, cirka två meter och muskulös, väl lämpad stora sköldar och tunga vapen, men föredrar ändå ett mindre svärd och sköld för högre rörlighet och personligare strid. Trots detta bär hon ändå på ett stort svärd på ryggen och en stridshammare vid sin sida.

Mest utmärkande med hennes utseende när hon är i tjänst är däremot den gyllene metallrustning hon bär, som gör att hon syns på långt håll när hon befinner sig under solen.

Personlighet

Cassiopeia tror sig riktas i sitt syfte av självaste Athal, och att det var Athal som förenade henne med överprästinnan Araniél. I sin hängivelse till Athal är hon redo att göra allting för att tjäna Araniél som hon anser vara Athals främsta utvalda. Över åren däremot har lojaliteten sträckt sig bortom tron och Cassiopeia har hos Araniél format den första äkta vänskapen sedan Hannadons fall 1409.

Hon är en försiktig själ socialt, gärna i bakgrunden så snart det kommer till det sociala, och har även blivit beskriven som blyg. Detta med undantag för diskussioner om tro, rättvisa och krig. I tjänst däremot och särskilt i strid så blir hon som förbytt, aggressiv, beslutsam och oförlåtande. Hon är starkt troende, och det enda som kan få henne att vika av från sin uppfattning om tron är ord som kommer från överprästinnan. Hon har inte bara fullständig tillit till henne, utan är redo att dö för henne.

Familj

När hennes familj dog lämnade hon familjenamnet bakom sig och tog namnet Cassiopeia.

Egenskaper och förmågor

Cassiopeia är tränad med alla en riddares vapen och för strid i och utan rustning. Med sin träning som riddare är hon även lärd i taktik och strategi, så väl som en bred akademisk grund.

Hon har inte visat kunskap inom arkana, men det finns inga tvivel om att någonting övernaturligt kommer till liv inom henne i strid och under stress. Hon anser sig riktad av Athal i strid, och förklarar övernaturliga uppvisningar av styrka, hastighet och annat som att Athal talar genom henne.

Utsträckningen av hennes magiska egenskaper är okänt, då hon inte har träning inom det, men hon har sällan visat en förmåga för annat än att förstärka sina egna redan befintliga förmågor, så som fysisk styrka, hastighet, syn och hörsel. Men hon har även förmågan att förstärka sina vapen och utrustning, beroende på situationen.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.