Dastan Ashoka

Spelas av: Framroobin

Namn: Dastan Ashoka
Kön: Man
Ålder: 38
Längd: 180 cm
Tyngd: 98 kg
Ögonfärg: Gråbrun (höger), ljusblå (vänster)
Hårfärg: Brundblond
Födelseort: Aldarah, Iselem
Folkslag: Människa
Lojalitet: Iselem
Civilstånd: Ogift

Bakgrund & Familj
Dastan föddes i Aldarah, som det enda barnet i en adelsfamilj. Hans mor och far var bankirer i staden och ägde därför en förmögenhet. Efter många år av försök till att avla en arvinge, som en dag skulle ta över deras rikedomar och fortsätta driva deras verksamhet, blev modern en dag gravid och nio månader senare fick de en son.
Deras son, Dastan, var dock inte som de andra adliga barnen inom stadens kretsar. Dastan var nämligen en vit oäkting. En echer. Det uppdagades då att modern haft kärleksaffär med en för världen, okänd man från utlandet.
Besvikna och förkrossade, uppfostrade de Dastan motvilligt tills han var gammal nog att genomgå hemerat. Han visades sällan upp för allmänheten, och stängdes ofta in på sitt rum när familjen fick besök. Hela staden kände till Ashokasläktets oäkting till son, vilken drog skam över familjen.
När Dastan togs från sin familj för att genomgå sin militärträning som alla andra tioåriga pojkar i landet, tog hans föräldrar hans adelsstatus ifrån honom och gjorde det tydligt för honom att de aldrig ville veta av honom igen.

Under sina två år av intensiv träning visade Dastan väldigt goda resultat när det gällde strid och blev direkt efter sin träning förd vidare till armén.
Han själv, som nu inte hade något annat att leva för, vigde sitt liv åt armén och att tjäna landet, för att inte vara den odugling som hans släkte utpekade honom som. De första åren var väldigt tuffa för honom. Han smutskastades på en daglig basis på grund av att både var en echer och för att han dragit skam över en sådant maktfullt släkte. Men Dastan gav aldrig upp, utan klättrade successivt i rang med åren och som artonåring blev oäktingen från Aldarah en general. Dustan blev tillslut en väl respekterad krigare,  känd för hans lojalitet och stridskunskap. Givetvis fanns det alltid dem som inte hade någon som helst respekt för honom, men det berörde inte honom så värst. Han tjänade nu ett viktigt syfte som en av landets försvarare, och det var det viktiga för honom.

Efter bara tre år som general, fick självaste drottning Akila upp ögonen för den nu tjugoettåriga generalen, vilket i sin tur ledde till att drottningen beordrade honom att tjäna under henne i Thel Shaen. Efter två år av tjänstgöring under drottning Akila, fick han i uppgift att träna den sjuåriga prinsessan Sera och lära henne att strida. Dastan spenderade genom åren mycket tid tillsammans med den unga prinsessan och de två utvecklade ett väldigt starkt band till varandra. Dastan brydde sig väldigt mycket om prinsessan som nu såg Dastan som den storebror hon aldrig haft.

I takt med att Lloth satte sina vassa klor i drottning Akila, förändrades också Dastans liv som soldat. Uppgifterna och de order han fick, tog en mörk vändning och blev alltmer bisarra. Moraliska dilemman blev något som spökade i hans huvud dagligen. Och inte blev det bättre med tiden. Nej, faktum var att de blev mycket värre.
Han visste att det han gjorde på något sätt var fel, men han gjorde det för Iselems bästa. Frågan var om det verkligen var värt det?  Och var det verkligen Iselems bästa, eller var det bara något han inbillade sig själv för att rättfärdiga de hemska order han fullföljde?

En dag fick Dastan en order att gripa en politisk motståndare till drottning Akila för att denna uttryckt sig på ett nedlåtande sätt mot henne.
Dastan kände till denne politiker väl och kunde själv tycka att inte direkt var en fara för riket. Han var snarare en man med ganska goda avsikter, trots att han uttryckte sig dumt ibland.
En lätt order, vid första anblick. Men det var inte allt. Förutom politikern själv, skulle även dennes fru och två barn gripas, för att sedan spetsas på torget som ett exempel på vad som händer dem som motsätter sig deras Drottning.
När generalen väl befann sig inne i politikerns boning, kändes allt så fel. Han kunde han inte bringa sig till att gripa dem. Det hade gått för långt.
Det var då Dastan bestämde sig. Han kunde inte längre tjäna den numera maktgalna drottningen.
Istället för att gripa familjen, slog han ut soldaten som befann sig på platsen med honom, innan han varnade den efterlysta familjen om vad som skulle ske och lät dem sedan fly från staden.
Medveten om att han nu begått ett grovt brott genom att inte lyda sin order, kunde han knappast återvända till sin drottning igen, då det skulle vara hans kropp som då skulle sluta spetsad på en påle.
Den dagen lämnade Dastan därför huvudstaden och sågs aldrig mer av allmänheten igen.

Utseende
Dastan är en vältränad och relativt lång man, med numera axellångt, brunblont oftast halvuppsatt hår. Innan han försvann var han dock renrakad på huvudet. Han har tre tydliga ärr i ansiktet, ett över höger ögonbryn, ett över näsbenet och ett under vänster öga. Hans kropp bär många ärr likaså, efter alla strider han varit med om. Skägget är välvårdat och något mörkare än håret på hans huvud. Hans vänsteröga är blått och något grumligt, efter att ha en gång fått ett lättare skärsår tvärs över ögat.
Han bär oftast luftiga, ganska slita och färglösa kläder i brun nyans. Detta för att mer likna en utstött än någon av bättre status, och på så sätt minska uppmärksamheten dragen till honom. Runt hans hals bär han en stor brungrå sjal, som även kan användas som en luva, för de gångerna han behöver dölja sitt ansikte.

Personlighet
Dastan är trogen och lojal till Iselem – Inte det korrupta, mörka och dystra Iselem, utan snarare det sanna, vackra och ljusa Iselem som en gång var. Han är en krigare ut i fingerspetsarna och kan därmed vara väldigt disciplinerad och hård när situationen kräver det, men trots det kan han också vara en väldigt vänlig och vardaglig man. Han är väldigt fast vid sina principer och står upp för det han tycker är fel, efter alla hans år av att bara gjort som han blivit tillsagd. Eftersom han aldrig haft någon direkt familj och blivit nedsedd på under hela sin uppväxt, bryr han sig mycket om sina medmänniskor. Han värderar han de få människor som kommer honom nära på något sätt, högst av allt.

Egenskaper och förmågor

Förutom att han är en stark, väldigt begåvad och erfaren krigare har han också ett sinne för strategitänk och är väldigt duktig på att planera och analysera – ett sinne vuxit fram med alla år som general i armén. En av hans största nackdelar är hans nedsatta syn på vänster öga.

Rollspelstrådar (i kronologisk ordning)
En Varning
Dit Solens Strålar Alltid Når

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.