Djan

Djan

Rådgivare till drottning Akila Tenir

 

Bakgrund

Djans mor Nadiya tillhörde ett av de nomadiska ökenfolken i Iselem och när Djan föddes fanns hans far ej med i bilden, än till denna dag är faderskapet fortfarande ovisst då hemligheten dog med Djans mor. Det enda Djan fått efter sin far var ett ägg som sedan kläcktes till den lilla draken Sasha, vilken blev Djans ständiga följeslagare. Det var en liten familj med Nadiyas föräldrar och syskon som levde tillsammans men även om livet i öknen är hårt så var Djans barndom inte olycklig. Tidigt i livet visade han fallenhet för drömvandrande, en magi som kopplas starkt till illusioner och telepati.

Djans mor försökte länge hålla Tredje ögat borta från sin son och det var inte förrän gruppen blivit tvungen att stanna längre vid en by som de tillslut hittade Djan och ville ta honom till Caras Idhrenin. Nadiya gjorde allt för att de inte skulle ta hennes son ifrån henne och blev svårt skadad på kuppen, där hon senare avled, någonting som Djan inte fick reda på förrän han tillslut fick lämna Caras Idhrenin.

Han kom till akademien när han var åtta år gammal och visade sig vara en av de absolut jobbigaste och stökigaste elever de någonsin haft. Den upproriska sidan i honom, och en okuvlig vilja att vara fri från samhällets normer och sociala klasser kom ständigt på nya upptåg. Men hans naturliga talang till illusioner och telepati fick ändå akademin att hålla kvar honom och med en viss huvudvärk, fortsätta träna honom.

Det var på Caras Idhrenin som han träffade kronprinsessan av Iselem, Sera Tenir. Han var femton år då och kände igen sig själv i den upproriska flickan. Under tio års tid, innan han tillslut fick lämna akademin, hittade de på många upptåg tillsammans och han vakade över henne som om hon vore hans egna syster.

Så, vid tjugofem års ålder fick han äntligen bli fri och reste runt världen. Han hamnade i den ena knipan efter den andra, tog jobb här och där för dagen, spelade musik och sjöng om kvällarna. Allt tillsammans med sin lilla drake Sasha. Det skulle dröja sex år innan han år 1421 TT råkade på Sera igen.

Sera som suktade efter äventyr och längtade bort från sina plikter slog följe med Djan och de drog iväg på äventyr tillsammans. Men det dröjde inte länge förrän de två hamnade i en rejäl knipa och hösten 1421 fick de husarrest hos Seras egna mor, Akila Tenir.

Det var här som Djan vid ett försök att ändra Akilas tankar, snubblade in i spindeldemonen Lloths grepp och kort därefter hade han ihjäl sin trogna följeslagare Sasha i en blodritual.

Ritualen gav honom förmågan att dra magisk kraft direkt från Lloth, men den kraften kommer tyvärr med Lloths intill totala kontroll över hans sinne och själ. Efter händelsen återvände han till Tel Shaen som drottning Akilas rådgivare. Ett förhållande som är ytterst dysfunktionellt och bland annat kostat honom hans högra hand.

 

 

Personlighet

Trots att han på kort tid blivit korrumperad av spindeldemonen Lloth så finns det många personlighetsdrag kvar hos honom. Djan har alltid varit manipulativ och väldigt lat. Han spenderar helst sin tid med att sova eller dagdrömma, även om hans drömmar är mycket mörkare nu än förr. Hans skratt som tidigare varit inbjudande har ersatts av ett kallt, hysteriskt garv och hans varma leenden är nu endast ett elakt flin.

Djan håller ingen respekt för folks personliga utrymme utan är fruktansvärt närgången, både fysiskt, men även att göra intrång i andras sinnen är något som kommer av sig själv för honom. Det enda som driver honom nu är hans inneboende förakt för maktstrukturer och detta har Lloth lyckats vända för att han ska föra Iselems adel, och framförallt släkten Tenir, i fördärvet.

 

Magisk förmåga

Djan har alltid haft en naturlig fallenhet för illusioner, telepati och drömvandring. Dock har hans band med Lloth givit honom sådana krafter att han kan göra så mycket mer. Det tillsammans med hans instabilitet gör honom extremt farlig och opålitlig.

 

Fakta

Smeknamn: Kallades Almaqah under sina skolår för sin förmåga att drömvandra. I Iselem har han numer fått smeknamnet Akilas hyena.
Ålder: 32
Längd: 180 cm
Tyngd: 78 kg
Ögonfärg: Ljust lila med än ljusare pupill
Hårfärg: Kastanjebrunt som börjar bli grått
Folkslag: Tillsynes iselem
Lojalitet: Lloth, dock är det ingen som vet detta utan utåt är han drottning Akila och Sharahs trogne tjänare.

Spelas av: FruVider
Discord: FruVider#5999

 

Rollspelstrådar – i kronologisk ordning

 

https://www.talanrien.com/forums/topic/ett-oforvantat-mote/
https://www.talanrien.com/forums/topic/en-oplanerad-plan/
https://www.talanrien.com/forums/topic/helvetet-ar-tomt-och-alla-demoner-har/
https://www.talanrien.com/forums/topic/den-forlorade-sonen/
https://www.talanrien.com/forums/topic/tunga-amnen-och-latta-kameler/

https://www.talanrien.com/forums/topic/athals-ljus-i-ormnastet/

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.