Elënya Isilinwe Nënyalin (the white mother)

Spelas av: Mad Hatter

Namn: Elënya (of the stars) Isilinwe (moon glimmer) Nënyalin (water song)

Smeknamn: Den vita modern

Kön: Kvinna

Ålder: Okänd, väldigt gammal

Längd: 174cm

Vikt: 62kg

Ögonfärg: Klarblå likt sommarhimlen

Hårfärg: Silverblond likt månens strålar

Födelseort: Tarnaq / Nela’thaënas

Folkslag: Skogsalv

Lojalitet: Erethil och naturen

Civilstånd: Änka

Familj: Barn, tvillingar, en pojke och en flicka, vuxna sen länge, livskamrat – död

Bakgrund
Elënya är en av de tidigaste alverna som skapades i förening mellan ängel och människa och är i det närmaste ett direkt nedstigande led från just ängel och människa och är en av de äldsta alver i alvskogen tillsammans med några få andra som också har hennes ålder och som fortfarande är i livet. Hon är så gott som “royal” genom hennes starka gener som ligger mycket nära änglarna.

Hon har genomlevt många tidevarv och många tidsåldrar och är lika vis som hon är vacker. Hon har genomlevt många tidsåldrar, men även mediterat i druidernas tempel i många tidevarv också. Det sägs att vinden rör sig efter hennes humör är hon upprörd inom sig, drar vinden i med full kraft och kan storma runt henne utan att hon rör en min på utsidan. Lika så kan hennes närhet stå i stiltje när hon känner sig avslappnad och lugn eller endast ge mjuka vindar.

Hon fick tidigt barn med en man som inte längre lever, då han stupat i oroligheterna mellan skogsalver och högalver. Sen dess har hon valt att leva ensam, då sorgen efter honom blev för stor.

Utseende
Elënya har långt böljande hår ner till knävecken som skimrar likt fullmånens ljus i havet. Hon har sommarhimmels-blå ögon som har mer djup och ålder än de allra flesta andra alver som lever nu för tiden. Hon är slank med en timglasfigur och rör sig som om hon vore i vatten. Hon har en aura runt om sig som om hon nästan självlyser  snarlik änglar om än inte lika stark eller tydlig, hon skiner likt fullmånen en kall vinternatt, många säger att hon även har månens mönster i sina klarblå ögon.

Hon har sammetslen mjölkvit hy som sällan blir solbränd, men hon ser hälsosam och frisk ut. Hon har långa tjocka ögonfransar som kan charma de flesta, kvinna som man spelar ingen större roll. Hon går ofta i vita eller ljusa kläder och allt som oftast i långa klänningar som följer hennes kvinnliga former till perfektion. Hon går mer än gärna barfota så gott som överallt så vida det inte är extremt kyligt väder och flera meter snö och vinter.

Personlighet
Elënya är lugn och samlad, hon för sig med värdighet och respekterar de som respekterar henne, hon förväntar sig även att personer respekterar henne i och med att hon är en av de äldre nu levande alverna, även om hon är trevlig och vältalig mot så gott som alla. Hon vill se rättvisa i så gott som allt och vill allt väl i livet. Skulle någon däremot göra henne riktigt arg så skulle himlen regna lava och havet skulle storma så högt att självaste världspelaren skulle dränkas. Hon räds inte att riva både himmel och hav när någon gör orätt.

Familj
Elënya Fick tidigt i tidsåldrarna, tvillingar, en flicka vid namn Aiwa och en pojke vid namn Tuilindo tillsammans med sin livskamrat Irion.  De är dessvärre döda.  Aiwa dog i explosionen när Ish’dalár experimenterade med magi och halva den norra skogen blev en krater. Hennes livskamrat och dotter togs av mörkeralver när de hade ärenden till dvärgarna. Hennes man snittades över halsen och lämnades att dö i sitt eget blod, medan hennes son Tuilindo togs tillfånga av drowerna och togs som slav. Konvoyen som var med dem dödades rakt av och endast en “fick” överleva bara för att bära med sig hennes livskamrats huvud i en säck med meddelandet om att hon nu både var änka och barnlös.

mer TBA

Egenskaper och förmågor
Elënya har mästerliga kunskaper i alla fyra element som magiker, men hennes sanna styrka ligger i helandet, både när det gäller naturen som allt levande. Hon kan både ge och ta livsenergi även om hon extremt sällan använder sig av det sistnämnda. Hon är ett läkande väsen mer än ett skadande. Ett med naturen och dess krafter och starkt troende på Erethil, så kan hon kalla på naturens krafter för att få hjälp om hon skulle behöva det. Snabba och kattlika reflexer och betydligt mer än hon ser ut att kunna. Hon har även en vacker sångröst och kan kula.

Det sägs även att det växer blommor i hennes spår, då hon står så pass nära naturen, hurvida det är sant eller inte framgår däremot inte.

Svagheter
Fysiskt svag även om hon kan ducka och undvika. Allergisk mot all sorts kött, blir vansinnigt trött om hon tvingas använda någon form av attackmagi och kan i många fall behöva hjälp när hon väl tagit sig till ett tryggt ställe då det lätt blir en “overload” av krafter som faller över henne. Det tar även lång tid att återhämta sig när hon använt stora krafter som gått igenom hennes kropp.

Avskyr mörkeralver då de dödade hennes man och barn, hon har hittills inte träffat en enda mörkeralv som haft gott i sinnet och är så gott som övertygad om att det inte finns några.

Elënya bär en tung sorg inom sig efter sin livskamrat och sina barn, en sorg som stundvis kan bli mycket mörk och tung att bära inom sig. Hur det ter sig på utsidan är olika, beroende på situation och tillfälle och vem hon är med.

mer TBA

Karaktärsfoto Galadriel från Lord of the Rings (Kate Blanchett)

Länkar till rollspelstrådar

https://www.talanrien.com/forums/topic/varens-forsta-toner/

 

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.