Elólindë Nárë

 

Spelas av: EdenX

Namn: Elólindë Nárë
Kön: Kvinna
Ålder: 125
Längd: 180
Tyngd: 75
Ögonfärg: Isblå
Hårfärg: Ljusblond
Födelseort: Nela’thaënas
Folkslag: Högalv
Civilstånd: Ogift, bortlovad.

Biografi

Elólindës liv har hittills varit rätt händelselöst och hon är än av en ung ålder av 125. När hon var 4år gammal visades hennes magiska förmågor och hon har allt sedan dess skolats i magins konst. Hon har varit skyddad av sin familj och aldrig lämnat Nela’thaënas men drömmer om dagen hon får se världen utanför rikets gränser.

Bakgrund

Elólindë kommer från ett av de mest framgångsrika adelshusen i Nela’thaënas. Det följer med ansvar, ett visst rykte och plikter. Hon har från tidig ålder skolats i hovets etiketter, regler och intriger. Förutom detta har hon också, då hon tidigt visade fallenhet för magi, också skolats i magins väg inom hennes hus. Hon är uppvuxen nära hovet men drömmer om att se mer av världen. För att hålla blodslinjerna rena har hon blivit bortlovad av hennes släkt till ett av de andra starka adelshusen i riket.

Utseende

Beskriv hur din karaktär ser ut, här passar det också att lägga in en bild med verktyget “insert image”. Om du vill får du gärna skriva vem som gjort bilden, eftersom många är intresserade av det ifall dom ser en snygg bild!

Personlighet

Plikten framför allt. Det är ett mantra Elólindë har fått höra hela sitt liv. Hon skulle kunna säga att det är familjens måtto men ändå är det något i henne som stretar emot. En inre flamma som ännu brinner. Hon navigerar genom hovet som ett proffs men drömmer om ett liv utanför hovets intriger och maktspel. Trots det känner hon ett stort ansvar, en plikt gentemot sin ätt och riket. Hon känner sig fångad i sina egna samvetskval.

Hon har en stor pliktkänsla, ansvarskänsla och kan ibland framstå som kylig. Men det följer med att ha vuxit upp nära hovet. Att aldrig visa sig svag, aldrig ge en motståndare något att hålla emot en. Men hon är nyfiken, vetgirig och kan bli barnsligt entusiastisk när hon släpper garden.

Familj

Elólindë kommer från huset Nárë (huset Flamma) en av de mest framgångsrika adelssläkterna i Nela’thaënas. Huset är känt för sina skickliga magiker och har medlemmar i Drottningens Råd. De har troget tjänat huset Nearena i generationer. Huse Nárës lojalitet ligger hos den bortgångna drottningens dotter.

Egenskaper och förmågor

Elólindë kommer från en lång rad magiker som har bistått hus Nearena i generationer.  Hennes egna förmågor visade sig tidigt och hon utbildas än inom magins konst för att en dag kunna svära sin trohet till den nya drottningen och bistå denna med sina förmågor.

Utöver magi har hon en fallenhet för språk och älskar att lära sig nya språk. Hon ser det lite som en hobby men också som en tillgång. Att kunna många språk för den dagen hon får chansen att lämna riket och se världen. Eller den dagen världen kommer till henne.

Svagheter

Hon kan framstå som kylig men hon har också en större fallenhet att tappa humöret och ifrågasätta än andra i sin ätt. Detta har gjort att hon ofta hamnat i onåd med sin familj.

Länkar till rollspelstrådar

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.