Errard Tyndall

Namn: Errard Tyndall
Spelas av: Arcsteel

Ras: Människa
Yrke: Hyrsvärd
Härkomst: Mahadwen
Familj: Mor, far och en adoptivdotter som bor hos dem.
Färdigheter: Svärd, pålyxa, hästar

Errard växte upp på en relativt fin gård i Mahadwen. Hans far och mor driver där än idag ett stuteri där de föder upp destrierhästar men även arbetsponnys i liten utsträckning. Detta gjorde att hästarna alltid funnits i Errards liv. Tanken är att han ska ta över gården tillsammans med sin dotter när hans föräldrar inte längre orkar driva den, men de har lite svårt att släppa taget om sin verksamhet.
Som treåring tjuvred han ofta på ponnysarna i hagen. Hans mor skakade bara på huvudet och började istället ge honom ridlektioner, fastän hon tänkt vänta tills han blev större. I tonåren blev Errard ansvarig för att rida in stuteriets unghästar, men hade också fått upp intresset för fäktning. Snart drogs han ifrån sitt trygga hem och utförde militärutbildning samt tjänstgöring.
På grund av styresskifte i Errards hemsocken föll han mellan stolarna i sin tjänstgöring. Han kände sig inte klar med stridandet och började istället frilansa med Gryningens Klinga (en pluton med hyrsvärd). De blev som bröder och systrar. Tillsammans med dem blev han vuxen och det kändes som att ingen annan skulle förstå allt de gått igenom – inte helt ovanligt för någon som sett krig. En natt hamnade de dock i bakhåll när de skulle eskortera fångar för lösensumma. Errard såg flera av sina bröder och systrar dö i tumultet. Även hans älskade häst, Galant, dödades framför hans ögon.
På något underligt vis lyckades Errard och några av hans kompanjoner fly. Det hela satte djupa spår i Errard, som vände sig till alkoholen. Han började även ta arbeten på egen hand. Till en början respektfulla jobb som livvakt och liknande. Under denna period adopterade han även en ung flicka som han kom väldigt nära under ett uppdrag. Med henne var han alltid nykter och de få gånger hon sett honom rund om fötterna skämdes han något enormt.
Föräldrarnas uppfödning minskade och för att ha råd att försörja sin dotter började Errard ta på sig allt fler uppdrag. De blev sämre och sämre, hans rykte fallerade och i dagsläget är han iväg mycket.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.