Hallsten Sigewulff

Spelas av: Savageddon (Savageddons karaktärer)

Namn: Hallsten Sigewulff 
Kön: Man
Ålder: 30
Längd: 180 cm 
Tyngd: 82 kg
Ögonfärg: Ljus
Hårfärg: Mörk
Födelseort: Ormsdal i Kaldrland
Folkslag: Kaldrländare / Varulv
Lojalitet: Klanen Hrafn / Svartfåglarna
Civilstånd: Ogift

Bakgrund

Hallsten är född i Ormsdal, en by djupt trogen Hrafn klanen, och en by byggd från handel och jordbruk. Han var en speciell pojke som ansågs vara osocial bland byborna, och var ofta ensam ute i skogen bland flora och fauna.

Oavsett hans osociala personlighet är han ändå starkt lojal till sin hemby, sin familj, och till Kaldrland, och skulle inte gilla att det ändrade från sitt nuvarande sätt att vara. Det är kanske det främsta motivet som lett till att han börjat arbeta med svartfåglarna. Han anser att främlingar, men speciellt utlänningar, inte förstår Kaldrland eller honom och vad som är viktigt för honom.

Personlighet

Hallsten är inte som de flesta. Hans beteende är något osynkroniserat med hans sätt att vara, och kunde upplevas socialt egendomlig. Detta är till stor anledning att han förstår djur betydligt bättre än människor. Han tycks ha svårigheter i att förstå sociala konventioner som t.ex. att ljuga, och kan ha svårt att tolka ironi eller sarkasm, och att förstå baktankar. Han är därför väldigt direkt, men inte begåvad på att förstå andras motiv som inte är direkt uppenbara eller konkreta.

Egenskaper och förmågor

Det var länge mindre känt bland även de närmaste människorna i hans liv att han har magisk begåvning som han upptäckte i misstag då han var tio år och blev hotad av en björn och han tittat denne djupt i ögonen då den var ett par meter ifrån. Han upptäckte då att han kan ta kontroll över djur, och hela sitt unga liv har han övat på denna konst efter denna händelse. Han är numera mycket begåvad i denna magiska talang.

Han blev också smittad som ung vuxen av en varulv som har gjort att han under fullmånar förvandlas och får instinkten att jaga, vilket ofta gör att han då jagar byten i Kaldrlands skogar då det sker. I sin varulvsform blir han onaturligt snabb och stark, och han kan strida på ett okaraktäristiskt begåvat sätt i denna form.

Svagheter

Hallsten är relativt obegåvad krigare, främst för att han aldrig spenderat riktig tid på att öva någon form av svärdkonst. Han ger också upp all kontroll över sin egen kropp då han tar över kontrollen av ett eller flera djur.

Som varulv tappar han allt förnuft och förmåga att resonera, och han kan ibland även under andra tider än fullmånar bli förvandlad till varulv av extrema känslor. Detta gör att han är oförutsägbar och farlig för oförberedda parter, oavsett om de är vänner eller fiender.

Länkar till rollspelstrådar

TBA.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.