Händelser i Talanrien – Februari 2023

Sammanfattning av händelser just nu (februari 2023), samt spelöppningar (eller saker som sker i bakgrunden om man inte spelar i de politiska intrigerna):

:kaldrland: Kaldrlandrollspelen och inbördeskriget: Kungasönerna Asgeir och Eirik tillsammans med smeden Ylva på att ta sig österut för att försöka få hjälp av jättarna i kriget mot Turin… Resan har ej påbörjat än utan har varit midvinterblot och festande. Kung Audgisil har återvänt hem precis till midvinterfestandet så han och drottning Ranghildr är i huvudstaden Frostheim och planerar hur de ska kunna få slut på kriget.

:kaldrland: I Ranheim har den Kaldrländska prinsessan Maeve precis blivit tillfångatagen av Turin Hrafn . Monsterjägaren Arand som varit Maeves kompanjon är där med och försöker fundera ut ett sätt att hjälpa henne, ännu ej upptäckt men det är bara en tidsfråga. Deras plan var att försöka få ett slut på kriget genom att lönnmörda Turin. Maeves plan är att försöka utmana Turin till holmgång och således få ett slut på kriget. :meerisia: Drottning Isra av Me’erisia med sin make, demonen Ayperos och vampyren Nenya deras partner och livvakt, är i Karm och har hittat Isras farfar Aeldir, Isras sista levande släkting förutom halvsystern Fëani. Fëani är som bäst i politisk asyl i Frostheim, och funderar på hur hon ska kunna återfå sin rättmätiga tron i Me’erisia från sin halvsyster Isra.

 

:iserion: I Iserion är alverna är oroliga i slummen och rebellerna både kuvas av Iserions militär och gör motstånd på alla vis de kan. Rebellernas ledare Almithara har precis mördat sin mästare, en rik högt uppsatt person i Iseiron, men följden blev att hans allierade mördade de hon höll kär. Följden kommer garanterat bli kaos och eld, Almithara motiverad att bränna ned hela staden. Här finns bra möjligheter att komma med och spela antingen som rebell eller på den andra sidan av konflikten, som exempelvis allierad med furstefamiljen Belsante, eller arbetande under dem i stadsgardet, eller lönnmördare som ska ta ut Almithara, eller annat man kan hitta på!

 

:nelathaenas: I Nela’thaënas är drottningen död, det senaste som skett är att det var begravning och att prinsessans största rival till tronen kommit till staden för att visa sin respekt för drottning Nearenas död (drottningen Alienna som styr i Aldiea i södra Talanrien). Spelaren som spelade Nela’thaënas prinsessa Selyana har slutat så där finns en öppen plats för någon som är intresserad. Eller så kan hela plotten tas åt ett annat håll. I Nela’thaënas har de missnöjda alverna under rebelledaren Aenya fortsatt växa, där finns möjligheter att hoppa in och spela

 

:nirai: I Nirai sker det en tråd kring den unga kejsaren Hide Deithal som är djupt förälskad i en lågbördig vid namn Toku som tjänar Okaji Deithal, kejsarens halvsyster, samtidigt som han är på väg att möta sin halvsyster Okaji som levt i exil men nu är tillbaka i huvudstaden.

 

:carasidhrenin: i akademin Caras Idhrenin spelas några trådar kring studerandelivet vid den magiska skolan av och , en annan tråd med , och – där kan man hoppa in med!

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.