Hilde Tossel

“Intelligens är ingenting utan ambition.”

Spelas av: Kallamina

 

Namn: Hilde Tossel
Kön: Kvinna
Ålder: 18 år
Längd: 171 cm
Tyngd: 55 kg
Ögonfärg: Brun
Hårfärg: Brun
Födelseort: Österhamn
Folkslag: Människa
Lojalitet: Hus Tossel
Civilstånd: Ogift

 

Biografi
Hilde föddes i Österhamn men är uppvuxen i Hannadon. Efter att hennes far Torkel Tossel, som är föreståndare för huset Tossel, insjuknat i en okänd sjukdom har Hilde till viss del tillsammans med sin mor Gunnhild fått axla faderns uppgifter.

 

Bakgrund
Uppvuxen i Karms huvudstad Hannadon som äldsta dotter till äldste sonen i det unga huset Tossel är Hildes vilja allra främst att göra sin far och farfar stolta. Då Tossel inte varit adlade under någon längre tid har den unga generationen, som varit den enda som vuxit upp inom politiken, en vilja att göra huset till en viktig spelare om inflytandet i Karm. Hilde, tillsammans med sina yngre syskon, har under majoriteten av livet studerat flitigt och med stort intresse lärt sig om handel av sin far. Hennes kunskaper är stora för hennes ålder, men ändå kände hon sig inte redo när fadern insjuknade och successivt överlät sitt ansvar på Hilde och hennes mor.

 

Utseende
Hilde är en mycket vacker ung kvinna. Hon har en lång och slank figur, ljus hy som lätt blir brun av solen och under sommarhalvåret kan fräknar dyka upp lite varstans på hennes kropp. Hennes ansikte är hjärtformat, ögonen stora och bruna, näsan liten och läpparna fylliga. Hennes hår är brunt och mörkare än både hennes föräldrars och hennes syskons. Hårets stora volym, längd och otämjbara lockar är också något som utmärker hennes utseende väldigt mycket.

(Face claim – Chiara Scelsi)

 

Personlighet
Hilde är en relativt förnuftig person. Hon är mycket klok för sin ålder men också emotionellt känslig. Starka känslor, både positiva och negativa, har en tendens att överfylla henne. Blir hon arg blir hon lätt förbannad och kan ha svårt att kontrollera sig. Glädje kan göra att hon sprudlar av energi och blir hon kär så försvinner hennes huvud upp bland molnen. Utöver det är hon mycket vuxen för sina 18 år. Ambition och logik är också två egenskaper som definierar den unga adelsdamen kombinerat med kreativitet och uppfinningsrikedom.

 

Familj

Far: Torkel Tossel – 37 år, man,

Mor: Gunnhild Tossel – kvinna, 36 år

Bror: Harald – 16 år, man

Syster: Hesperia – 16 år, kvinna

 

Den familjemedlem som Hilde varit närmast är hennes far Torkel, hans sjukdom kom som ett hårt slag för dottern.

 

Egenskaper och förmågor
Utöver sin intelligens och goda kunskaper inom framför allt handel är Hilde också en skicklig konstnär, både genom färg och pensel och det skrivna ordet. Dessa egenskaper är dock något hon enbart ägnar sin fritid åt.

 

(Omslagsbild av Jenna Paddey Art)

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.