Hillevi Hansdottir Drake

Aktiv i:
Höstmörker
Vargskogen – Bland brännässlor och harsyra
Min Väns Fiende

 • Namn: Hillevi Hansdottir Drake
 • Kön: Kvinna
 • Ålder: 37
 • Folkslag: Människa, Kaldrländare
 • Födelseort: Ormsdal i Kaldrland
 • Lojalitet: Klanen Hrafn / Svartfåglarna
 • Civiltillstånd: Ogift
 • Spelas av: Vintersaga

Fysisk beskrivning

 • Längd: 1,76 m
 • Vikt: 77 kg
 • Kroppsbyggnad: Hillevi har en stark kropp, dock en kropp byggd från arbete och inte krig, en kropp tränad ute på fälten, bakom en plog eller bärandes redskap eller vatten, och byggandes hus. Hård, härdad hud, en stark rygg och starka ben reflekteras inte bara av hennes bara kropp, utan hennes hållning och rörelser i strid.
 • Ögonfärg: Gröna
 • Hårfärg: Ljusrött

Bakgrund

Det var aldrig meningen att Hillevi skulle gå in i strid. Hennes far Hans Drake var hövding i Ormsdal, en by djupt trogen Hrafn klanen, och en by byggd från handel och jordbruk. Hennes far reste världen runt genom sitt långa liv, och detta gjorde deras by märkvärdig i form av handel när de kunde erbjuda tyger, vapen, mat och krimskrams annars otillgängligt i Kaldrland. Hennes avsikt var att ta över handeln när hennes far dog av ålder, sådan var planen.

Ormsdal hade väldigt nära relationer med Gjuvdal, mycket på grund av ett blodsband mellan Torger Hrafn och Hans Drakes fäder. Detta resulterade i många möten mellan byarna, fördelaktiga handelsavtal och även militäriska överenskommelser, allt vilket ledde till att Hillevi kunde spendera dagar om inte veckor hemma hos klanen Hrafn.

När Hillevi inte var hemma i Ormsdal dock, då hade hon inte mycket intresse för annat än att läsa de böcker hennes far tog med hem från sina resor från hela världen. Hon studerade språken, kulturerna, deras sagor och historia, och mycket mer.

Sedan kom Ulfhedna. När Torger Hrafn dog som följd av störtande av kung Iki, gjorde även Hillevis far Hans Drake det, och kort därpå blev resten av Hillevis familj väldigt få i antal. Ormsdal var en av byarna som gjorde motstånd, och fick betala för det. Deras jordbruk beslagtogs, deras båtar likaså, och de familjer som inte svor sig trogna Ulfhedna tvingades fly. Hillevis familj vägrade dock Ulfhednas styre, samt vägrade lämna Ormsdal och gick svärdet till mötes. Hon förlorade allt under en väldigt kort tid, hemlös, föräldralös, syfteslös.

Hillevi var ung, men svor sig trogen Turin och hans törst efter hämnd. Hon var ingen hetsig själ och inte heller någon krigare till en början. Hennes kunskap inom jordbruk, handel och byggteknik sattes till användning istället och hon hjälpte där hon kunde. Hon jobbade nära Turin, men mestadels för rådgivning hemmavid. Hon förstod sig på krig, men till en början var det ingen passion för henne, och Turin hade Uxa för dessa frågor.

Allt detta betydde däremot inte att hon inte kunde slåss. Hon växte upp bland krigare trots allt, och efter Ulfhednas kupp var hon smart nog att förstå att det kommer komma en dag där hon kommer behöva slåss, så hon tränade vid varje tillfälle hon kunde undvara, tillfällen där hon inte jobbade med alla frågor infrastruktur. Hon deltog också i vissa räder under årens gång, där hon hade insikter som var till hjälp eller när de hade ont om soldater, och gav då och då råd om vart räder borde utföras samt avrådde om hon hade hjälpsamma insikter.

Sedan kom dagen när Turin inte längre hade Uxa. Dagen Hillevi klev upp. Deras historik, deras delade smärta och deras delade hat var allt som behövdes, och Hillevi blev Turins högra hand.

Utseende

Hillevi har kort, ljusrött hår och starka gröna ögon, en ganska slank men härdad kropp och en pragmatisk klädsel. Hon bär den klädsel som passar sysslan bäst, sällan bryr hon sig om att klä sig enligt hennes omgivnings förväntningar, inte ens vid tillställningar. Hon är praktiskt lagt, föredrar kläder som skyddar hennes kropp när hon gör hårt arbete, svalare kläder när hon sitter och läser, och helskyddande läder när hon ska till strid.

Personlighet

Bland sina jämlikar står hon ut, hon är avslappnad, kalkylerande och manipulativ. Hon kan framstå som en enkel kvinna, inga stora begär, ingen fåfänga, och ett stabilt temperament, men detta utgör bara Hillevi utåt. På insidan är hon en storm av ilska och sorg, en kvinna som har förlorat allt och har för avsikt att se den skulden återgäldad. De få gånger hon varit i strid har hon demonstrerat en väldig disciplin att slåss optimalt, så som hon har lärt sig från sina böcker och lektioner. När andra slukas av känslor så tänker hon på sitt fotarbete, när andra hugger i ilska så siktar hon mot organ och känsliga punkter, och när hon står inför sin fiende värderar hon varje faktor innan hon tar strid.

Hon är trogen gudarna lika mycket som hon är trogen Turin, och vill tro sig förstå dem. Hon är däremot också övertygad om att gudarna har ingen hand i slutspelet mellan dödliga, och att man skapar sin egen vinst.

Hillevi har en ganska enkel humor, som oftast visar sig i anekdoter, ordvitsar och sarkastiska verklighetsobservationer. Hon är många gånger den enda som skrattar åt skämten hon kan dra, så i många skeden har hon slutat att berätta dem.

När det kommer till krigsförning är Hillevi någon man behöver vara försiktig mot. Hennes höga intelligens omvandlar en situation till ett spelbräde, där alla inblandade blir pjäser. Detta gör henne livsfarlig som befälhavare för fiende såväl som vänner,  men mer än någonting innebär det att vinsten kommer först, oavsett vad krigsetik säger.

Familj

Hennes far dog samtidigt som Torger Hrafn, och hennes mor och bröder dog i vägran att att acceptera Ulfhedna som ledare. Har hon släkt är de av ingen betydelse för henne, förutom Turin som hon är släkt med genom att deras farfäder var bröder.

Egenskaper och förmågor

Bland taktiker är hon en strateg, och bland strateger är hon en mästare. Historietexter från hela världen har lärt henne krigföring, kulturböcker har lärt henne stridstekniker, och jordbruk och jakt har lärt henne terräng. Mer än någonting annat är hon lugn, intelligent och kalkylerande, någonting som kommer synas kortsiktigt såväl som långsiktigt.

Hon har inte vuxit upp i strid, men hon har lärt sig att slåss från några av de bästa Svartfåglarna. Hon har inte en krigares kropp och rör sig inte heller som en, men hon har en stabilitet och en styrka till sina anfall som är svår att mäta sig med. Spjutet är hennes valda vapen så långt det går, och hon använder sig av en teknik där hon inte ska behöva komma nära sin motståndare. Hillevi vet att det finns bättre krigare än henne på nästan varje slagfält, så hon lutar sig mot sin teknik med spjutet så mycket hon kan för att inte behöva ta en strid hon troligtvis inte kommer överleva.

Hillevi är däremot långt ifrån inkompetent i strid, för där hon brister i erfarenhet väger hon upp med en förståelse av kroppen. Ge henne en lucka och någonting du inte klarar dig utan kommer ha tagit skada.

Svagheter

Hillevi upplever sig själv som den smartaste i varje rum hon befinner sig i. Hon säger sällan detta, och om man inte känner henne är det inte sannolikt att man ens märker det, men hon har en stark övertygelse om detta. Hon är lärd, metodisk och snabbtänkt.

Detta innebär uppenbara problem, så som när en situation inte har en logisk sekvens av händelser. När situationen slutar vara förutsägbar så tappar hon greppet, och kommer alltid försöka skapa ordning i kaoset. Hillevi förväntar sig ha förstått alla resultat, bra såväl som dåliga, så när hon överraskas tar hennes stolthet en törn.

Samma sak gäller i strid. Hillevi kan sannolikt besegra de flesta i strid så länge striden sker på villkor hon har förutspått, men agerar hennes motståndare mot all logik så får hon problem.

Hillevis Kråkor

Krig är inte känt för att vara sportsligt, men det finns de som tar det osportsliga till nästa nivå. På grund av underläget de befinner sig i politiskt har Hillevi tränat en trupp soldater till att vinna kriget genom alla medel som finns tillgängliga. Hillevis Kråkor är sabotörer, lönnmördare, vandaler, tjuvar och upprorsmakare som använder sig av världens alla läror för att göra så mycket skada som möjligt med så få som möjligt. Hillevi är övertygad om att kriget är vunnet med tusen små slag där de har övertaget, istället för att samla på en armé stor nog att slå ut Ulfhedna från brädet.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.