Ingeborg

Spelas av: [Vintersaga]
Aktiv i:
En gång till

Namn: Ingeborg

Kön: Kvinna

Ålder: Okänt

Längd: 168 cm

Tyngd: 48 kg

Ögonfärg: Grå med röda pupiller

Hårfärg: Korpsvart

Födelseort: Okänt

Folkslag: Påstådd Tharmadan

Lojalitet: Ayperos

Civilstånd: Ensam

Biografi:

Hade man vågat sig till Tharmad innan Ayperos återkomst och sökt bland ruinerna var det inte helt omöjligt att man skulle så småningom hitta Ingeborg arbetandes på något projekt, men hade man frågat henne så skulle hon inte ha vetat ens vilket år det var.

Där kunde man ha hittat henne under en lång tid, men inte något mer. 

Bakgrund:

Vart hon kommer ifrån är okänt, men hon verkar tro att hon föddes i Tharmad när riket var på topp, men då hon är en enkel människa är det inte så lätt att tro, även om hon aktivt sysslar med mörk magi. 

Hur länge hon har varit trogen Ayperos är okänt, och det kommer nog alltid finnas en osäkerhet om huruvida hon faktiskt är honom trogen eller om hon är trogen möjligheten att jobba under någon som ger henne fria tyglar, men då det nog aldrig kommer komma någon som ger henne beskydd och samtidigt uppmuntran i hennes projekt till den utsträckning som Ayperos gör, så kommer hon nog för alltid förbli honom trogen. 

Ingerborg är levande under defintionen att hon aldrig faktiskt har dött, eller åtminstone inte märkte i så fall när hon dog, eller hade inte tid att förbli död när hon dog. Om hon lever eller inte återstår att se den dag hon ska möta sitt slut.

Vart hon är idag är inte lätt att veta, men sannolikt går hon att hitta i närheten av Ayperos men på ett avstånd där hon ändå kan jobba utan att bli störd av folkmassor, hjältar eller annat. I omslutning har Ingeborg en stor grupp odöda och några levande, och utgör en av kulterna som dyrkar Ayperos. Hon kommer aldrig vara hans mest pålitliga soldat, men det är inte omöjligt att hon vinner kriget åt honom, om hon bara får lite mer tid.

Utseende:

Mycket av hennes ungdoms skönhet är bevarad för alla att se, men genom åren har hennes färg försvunnit, hennes ögon har blivit gråa, hennes pupiller röda från att ha missbrukat magi inte menad att använda till den utsträckning hon använt den. Någonting som är väldigt tydligt hos Ingeborg är faktumet att hon har överlevt sedan länge hennes kropps förfall, men hennes hud är bevarad, troligtvis av samma energier som hon använder för att manipulera de döda, men bevaringen är väldigt ytlig, för om man tittar närmare finns det tecken att huden spricker, nästan som om den vore torkad lera. 

Personlighet:

Ingeborg är artig, ambitiös, intelligent och mer än någonting annat nyfiken.

Hon har gott om energi och utstrålar en arbetsglädje trots att hon gjort det hon gjort längre än många har varit vid liv. Hon kommer ofta på nya idéer och är väldigt hastig att prova på dem, men har ibland behövt ha rådgivare genom åren som får förklara för henne att hon har försökt samma sak tidigare, eller så behöver hon ibland konsultera sina anteckningar. Efter ett visst antal år börjar tankar upprepa sig, vilket är varför hon ofta anställer någon med det enda syftet att hålla koll på hennes papper och planer. Varför den rollen så ofta blir vakant kan nog förklaras om man bara vågar fråga henne. 

Ingeborg verkar ha en nästan fullständig avsaknad av samvete, och kan ofta offra sina levande försöksobjekt för att göra framsteg, ibland även vänner och allierade, helt övertygad om att vetenskapliga framsteg är lika viktiga för dem som för henne, döv till deras dödsångest och bedjan. 

Försöker man hålla ett samtal med henne behöver man vara beredd på att fastän hon hänger med i allt man säger, så gör hon annat under tiden. Hon kan blanda någon ny dryck, eller förbereda nästa experiment, eller pillar med någonting som väckt hennes intresse under tiden som samtalet pågått. Hon gör däremot ingen skillnad på din status, utan är lika sannolik att lyssna på dig om du vore en fånge eller Ayperos själv. 

Familj:

Hon känner en tillhörighet till de döda, och kan behandla dem som familj eller vänner, särskilt de återuppstådda. Hon har däremot inga levande släktingar vad hon vet, och har accepterat att hon nog är en av få kvar från innan Tharmads fall, även om Tharmad i hennes ögon aldrig helt dog, utan mer genomlevde en förändring. . 

Egenskaper och förmågor:

Hon är nog långt ifrån världens kraftigaste magiker, och det har till stor del att göra med att hon aldrig brytt sig om att vara det, men hon har en medfödd talang att använda magi instinktivt som bara blivit starkare genom åren, och utöver att den har varit användbar i hennes experiment, så har den tjänat henne att ta hand om plundrare, vilsna själar eller anfallare som önskar förvisa henne. Ingen som oinbjudet vandrat in till henne har kommit tillbaka. 

Ingeborg är en lärjunge till den vetenskapliga metoden, och utmattar alla alternativ innan hon ger ett slutgiltigt besked om hur någonting fungerar, och hon är verkligen duktig på det. Hennes anteckningar är så utförliga att nästan vem som helst som förstår vad hon skriver kan återskapa hennes experiment och uppnå samma resultat, under förutsättningen att de har magi tillgängligt de gånger det behövs.

Utöver sin forskning är hon en talangfull nekromantiker, med allt vad det innebär. Hon kontrollerar de döda med väldigt enkelhet, då det framstår att hon kan styra en vandrande död med bara en tanke. Detta är en stor del av varför en så märkbar andel av hennes arbetare hör till de döda, eftersom de har inga invändningar till om någonting hon gör är rätt eller etiskt. 

Till hennes förmågor tillhör skapandet av odöda, kommunikation med andar, stöd av livskraft, besvärjelser anknutna till kroppen och vissa utsträckningar själen, och fastän hon aldrig aktivt har använt sin magi på sig själv så verkar hon ha utvecklat en kroppslig odödlighet. 

Hon skapar även magiska drycker, maskiner och föremål med hjälp av alkemi, magi och en förståelse av den naturliga världen och hur man bäst använder den. 

Svagheter:

Ingeborgs är inte gjord för strid, och det är inte heller någonting hon är intresserad av. Hon skulle ha svårt att mäta sig mot en magiker som kommer förberedd, men då är det viktigt för inkräktaren att anfalla henne med övertygelse, för kommer hon undan eller tillfångatar sin anfallare vänder situationen snabbt, och hennes nya fånge lär önska att hon var en sådan som dräper sina fiender.

Hon saknar däremot engagemang att faktiskt slåss och kommer troligtvis inte ens ta sin anfallare på allvar, särskilt inte om hon är mitt uppe i någonting annat som hon bedömer mycket mer viktigt. Hon har inte heller någon kvarstående kärlek till att själv leva, hon bryr sig nästan exklusivt om sitt arbete och att tjäna Ayperos, och kommer nog dra ut på beslutet att faktiskt försvara sig om någon vill henne illa.

Som del av hennes personlighet är hennes svaghet att hon litar på sin omgivnings kompetens, och förväntar sig att alla förstår allting precis lika väl som henne. Detta kan leda till frustration när hon inte gör sig förstådd. Hennes saknad av samvete, hennes dåliga sociala förmåga och väldigt svaga empati orsakar även att hon inte förstår den mänskliga faktorn, och vad det skulle innebära att inte göra skillnad på människor. Hon förväntar sig inte att hennes fiender blir mer upprörda av att hon gör det hon gör mot en kung än om hon hade gjort det mot en bonde, hon tar alltså inte någontings sociala betydelse i åtanke när hon fattar vissa beslut.

Inspiration till karaktären:

  • Dr. Herbert West från “Herbert West – Reanimator” av H.P. Lovecraft
  • Dr. Victor Frankenstein från “Frankenstein” av Mary Shelley
  • Dr. Henry Wu från “Jurassic World” som spelad av B.D. Wong
  • Dr. Julius No från “Dr No” av Ian Fleming
  • Dr. Moreau från “The Island of Dr Moreau” av H.G. Wells

Ingeborg har inget eget doktorat, varken i medicin eller vetenskap. 

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.