Isabelle J’lothain

 

Spelas av: [Sara92]

Namn: Isabelle J’lothain
Kön: Kvinna
Ålder: 16 år
Längd: 172 cm
Tyngd: 62 kg
Ögonfärg: Ljusbruna
Hårfärg: Kopparbrunt
Födelseort: Kaelred
Folkslag: 12% alv 88% människa (Barastar, kaelred, Celeras)
Språk: Flytande Alviska, Kaeliska och allmänna handelsspråket men även lite Karmanska & Orkiska

Civilstånd: Ogift

Biografi

4 år – Flyttar familjen in på sin egna gård en dagsritt från huvudstaden med Isabelle, samt äldre dottern Nilla. Där har de marker som flera bondfamiljer brukar åt familjen.

5 år – Lillasyster Alma föds.
Strax innan detta, har fadern varit hemma en längre period efter att ha deltagit i Karms inbördeskrig. Han reser dock iväg och är borta i ca 3 år igen.

8-9 år – Lillasyster Linnea föds.
Fadern är tillbaka igen och här träffar hon Orcher för första gången, och ett jävligt litet skogstroll som heter Gormkäft. Gormkäft gillar dock inte barn och röker mest pipa eller sover i en väska.

11 år – Tvillingarna Thea och Elina föds.
Fadern har här anslutit sig till ett stort legoknektsförband vilket betyder att han är borta i ca 5 år och moderns arbete med att försöka göra döttrarna till acceptabla adelsdamer börjar i faderns frånvaro.

15 år – Reser hon till sin gammelfarmor som bor i Älvskogen för att studera och lära sig alviska och veta mer om den delen av familjen.

16 år – Reser hem igen till kaelred

Bakgrund

Isabelle är Lucas, och Katarina J’lothain näst äldsta dotter och hon har alltid varit lik sin pappa i saker och ting. Hon älskar att ge sig ut i naturen och leta äventyr  och att använda sin pilbåge och lärde sig redan i tidig ålder, och även snabbt, att hantera det och är idag riktigt duktig, hon träffar oerhört sällan fel på sina måltavlor. Om hon inte gör det med flit. En skicklighet som hon fått finslipat extra mycket på under tiden hos sin gammelfarmor, Almathea i Älsvskogen.

Under åren har hennes intresse för att klara sig själv, äventyr och annat växt allt mer, och så fort fadern har kunnat så har hon velat höra hans historier och lära sig mer om allt han velat lärt dom.

Utseende

Hon har sin mors leende och en slående skönhet.
Liksom sin ett år äldre syster, är Isabelle lång för att vara kvinna, hela 172 cm. Men det är inget som man tänker på när man ser den skönhet flickan ärvt.

Det kopparbruna håret slutar precis nedanför hennes skuldror, och är ofta enkelt uppsatt med ett spänne eller flätat på något sätt, men vid vissa få tillfällen även utsläppt.

Med sitt vackra kopparbruna hår och ljusbruna ögon tillsammans med resten av hennes utseende och det söta, vackra leendet kan hon få närapå vemsomhelst på fall om hon verkligen ville, vilket hon var väl medveten om.

Personlighet

Isabelle är väldigt snäll, och full av liv och glädje. Hon kan även vara väldigt envis om hon sätter den sidan till, och ger inte upp så lätt.

Hon har heller aldrig varit mycket alls för det liv hennes mamma lever, och vill att hennes döttrar ska följa efter i. Hon har aldrig haft något tycke för, eller intresse för stora middagar, baler, klänningar, smycken och dylikt, som en adelsdam förväntas gilla.
Hon vill mer gå sin egen väg. Klä sig som hon själv vill osv.

Familj

~

Familjemedlemmar:

Almathea av Älvskogen – Gammelfarmor, 386 år

Luther J’lothain – Farfar, 93 år
Nilla J’lothain – Farmor, avliden

Lucinda Felneir – Faster, 33 år
Luther den yngre J’lothain – Farbror, 28 år

Lucas J’lothain – Pappa, 42 år
Katarina J’lothain – Mamma, 38 år

Nilla J’lothain – Storasyster, 17 år
Alma J’lothain – Lillasyster, 11 år
Linnea J’lothain – Lillasyster, 7 år
Thea & Elina J’lothain – Tvillingsystrar, 5 år

Egenskaper och förmågor

Isabelle är en väldigt skicklig bågskytt, både till fots och på hästryggen, något hon lärt sig sen barnsben men även av alverna i Älvskogen.

Eftersom familjen är flerspråkig, så har Isabelle tidigt fått lära sig både Alviska, Kaeliska och allmänna handelsspråket flytande men hon har även fått lära sig lite Karmanska & Orkiska

Svagheter

~

Länkar till rollspelstrådar

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.