Istilwys

Karaktär

Namn: Istilwys

Ras: Drow

Yrke: Överprästinna till Lloth

Bakgrund

År 359 TT i Dar Zakhar föddes Istilwys med svåra hälsoproblem. Förlossningen var till stor skada för modern och orsakade en bitterhet från hennes mot Istilwys som aldrig blev given ett namn av sin mor. Inte nog med svårigheterna att föda henne, så var barnet utan hår och helt blek till hyn, en förskräcklig syn för en mörkeralv. Okänt för närvarande var hennes tillstånd var tillfälligt, men det skulle inte upptäckas förrän långt senare. Den bleka mörkeralven togs omhand av sin mor bara en kort tid, och innan ens hennes första år var förbi vann moderns förakt och Istilwys förkastades till mörkret där hon förväntades svälta eller frysa ihjäl.

Lyckligtvis räddades hon av en annan mörkeralv, en utstött mästermanipulatör som gjorde vad hon kunde för att stabilisera Istilwys tillstånd, gav henne ett namn och kom att fostra Istilwys i början av livet genom mycket av sin ungdom, lärde henne allt hon kunde, men blev grymt omhändertagen av Lloths agenter och Istilwys omhändertogs på nytt av en annan, denna gång en av skuggdansarnas tränare. Vid detta skede hade Istilwys hud börjat mörka och vita hårstrå hade börjat fylla hennes huvud. Det tog därefter inte länge innan hon hade en vacker mörk hy och långt, vackert vitt hår och alla spår av hennes ursprungliga åkomma var borta. Men inte utan att den tiden lärt henne att hennes värde i alla andras ögon var mycket ytligt.

Efter en tid av träning började hon sin karriär som Skuggdansare, men den blev kortvarig. Det var aldrig hennes kärlek, ett liv hon lärdes in i, men inte ett hon önskade sig. Snart nog övergav hon det livet, sin nya vårdnadshavare och började ett liv som präst åt Lloth, en roll med stabilitet och väl lämpad för någon med hennes förmåga att läsa och behaga andra.

Det var först nu som Istilwys började synas på riktigt, hon umgicks med likasinnade, utvecklade sin personlighet och sin karriär i rasande fart, lärde känna världen omkring sig på riktigt och allt eftersom åren gick klättrade hon hela vägen till Lloths inre cirkel och är idag en överprästinna av högsta slaget. Från att ha vuxit upp i samhällets utkant, i svårighet, utsatthet och utstötthet närde nu livet som framgångsrik prästinna och magiker en hunger inom henne som hon aldrig har kunnat mätta. Hon vill ha mer

Fasad av många av hennes likar sitter hon i sina tillhåll, väver sina planer och överträffar alla som kommer i hennes väg. Kommer hon stanna upp den dagen hon blir Lloths närmsta, eller avser hon fortsätta klättra?

Utseende

Istilwys har en vacker mörk hy och snövitt hår, starka röda och svartmålade läppar. Hon klär sig alltid elegant om det inte finns behov av annat, och lägger stort värde på sin skönhet och utstrålning. Hon bär en krans i svart metall och oftast en svart eller mörk klänning. Smycken är oftast spindelsymbolik om inte direkt avbildningar av spindlar. Vapen bär hon inga om det inte förväntas av henne.

Personlighet

Lugn och tålmodig är två ord man kan beskriva henne med, men även fanatisk och vetgirig går att använda. Hon älskar Lloth som det verkar och lever religiöst enligt de stora värderingarna som Lloth utgör, så som slughet och styrka. Hennes magiska förmågor är av sig själva talande för vem hon är, men faller kort om att på riktigt informera om hennes makt. Hon lutar sig gärna mot illusioner, magisk och social manipulation, distraktioner och förvirring, men är inte begränsad till dessa och tappar hon sitt temperament är smärta och tortyr att väntas hellre än lurendrejeri, då hon älskar att visa sin makt när hon börjar känna motstånd. Att förlora är inte ett alternativ för henne, inte i livets spel eller i maktkamper mellan mörkeralver.

Egenskaper och förmågor

Hon utbildades ursprungligen som skuggdansare, men inte mycket av den kunskapen sitter kvar, då det var en väldigt kort period i ett väldigt långt liv. Istället vad man bör blicka mot är hennes otroliga magiska förmågor, och förutom hennes fullständiga bemästrande av illusioner så finns det många andra krafter att hitta inom henne, men störst och viktigast av dessa är nog hennes syner och spådomar.

Genom drömmar, meditation eller bara fokus eller stress har hon förmågan att se saker bortom hennes kropp och även tid, dock är det en talang hon sällan lutar sig mot, då framtiden har bevisats förrädisk, och att se fragment av den anser hon bländar en för allt som oftast finns omkring som är lika viktigt om inte viktigare.

Däremot har spådomar och visioner blivit lite av en hobby för Istilwys, som med en väv skapar vävkonst där hon återskapar många av sina drömmar och visioner, åtminstone de som känns relevanta eller intressanta. Som resultat av denna hobby har Istilwys via privilegium som överprästinna en enorm kammare där hon arkiverar sina drömmar och visioner, och där hon även väver sin konst. När man inte hittar henne utförande sina plikter som överprästinna, hittar man henne oftast i hennes kammare, vävande.

Svaga sidor

Utöver en ovillighet att lita på sina visioner och framtidssyner så har hennes fallenhet för lögner, illusioner och manipulation spridit sig till hennes psyke, och hon känner väldigt lite tillit för andra. Hon litar inte på vänner sedan länge, sina andra överprästinnor eller ens hennes älskade Lloth.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.