Istilwys

Karaktär

Namn: Istilwys

Ras: Drow

Yrke: Överprästinna till Lloth

Bakgrund

År 359 TT i Dar Zakhar föddes Istilwys med stor problematik. Förlossningen var svår och orsakade en bitterhet från hennes mor mot henne, och inte nog med detta så var barnet kalt på hår och blek till hyn, en förskräcklig syn. Okänt till de närvarande var hennes nyfödda tillstånd en tillfällig åkomma, men det skulle inte upptäckas förrän långt senare. Den bleka Drowen togs omhand bara en kort tid, och innan ens hennes första år var förbi förkastades hon till mörkret där hon förväntades svälta eller frysa ihjäl.

Förvånande blev det då att hon räddades av en annan Drow, en utstött, som gjorde vad hon kunde för att stabilisera den infantila Istilwys tillstånd. Med lite talang så lyckades denna, och kom att fostra Istilwys de första åren av livet, men blev grymt omhändertagen för ett brott hon uträttat och Istilwys omhändertogs på nytt av en annan, denna gång en av skuggdansarnas tränare. Vid detta skede, några år in i hennes liv, hade Istilwys hud börjat mörka och vita hårstrå hade börjat dekorera hennes huvud. Det tog därefter inte länge innan hon hade en vacker mörk hy och långt, vackert hår vitt som snö.

Efter en tid av träning började hon sin karriär som Skuggdansare, men den blev kortvarig. Det var aldrig hennes kärlek, det var ett liv hon lärdes in i, men inte ett hon önskade sig. Istället övergav hon det livet och började ett liv som präst åt Lloth, för där kunde Istilwys finna trygghet och styrka.

Det var först nu som Istilwys började skina, hon umgicks med likasinnade, hon utvecklades som person och sin karriär bortom vad de flesta skulle våga drömma om, och allt eftersom åren gick klättrade hon hela vägen till Lloths inre cirkel och är idag en överprästinna av högsta slaget.

Utseende

Istilwys har en vacker mörk hy och snövitt hår, starka röda och svartmålade läppar. Hon klär sig alltid elegant om det inte finns behov av annat, och lägger stort värde på sin skönhet och utstrålning. Hon bär en krans i svart metall och oftast en svart eller mörk klänning. Smycken är oftast spindelsymbolik om inte direkt avbildningar av spindlar. Vapen bär hon inga om det inte förväntas av henne.

Personlighet

Lugn och tålmodig är två ord man kan beskriva henne med, men även fanatisk och vetgirig går att använda. Hon älskar Lloth, och lever religiöst enligt de stora värderingarna som Lloth utgör, så som slughet och styrka. Hennes magiska förmågor är talande för vem hon är, men inte för hur mäktig hon egentligen är. Hon lutar sig mot illusioner, manipulation av psyke, distraktioner och förvirring, men är inte begränsad till dessa och tappar hon sitt temperament är smärta och tortyr att väntas hellre än lurendrejeri.

Egenskaper och förmågor

Hon utbildades ursprungligen som skuggdansare, men inte mycket av den kunskapen sitter kvar, då det var en väldigt kort period i ett väldigt långt liv. Istället vad man bör blicka mot är hennes otroliga magiska förmågor, och förutom hennes fullständiga bemästrande av illusioner så finns det många andra krafter att hitta inom henne, men störst och viktigast av dessa är nog hennes syner och spådomar.

Genom drömmar, meditation eller bara fokus eller stress har hon förmågan att se saker bortom hennes kropp och även tid, dock är det en talang hon sällan lutar sig mot, då framtiden har bevisats förrädisk, och att se fragment av den anser hon bländar en för allt som oftast finns omkring som är lika viktigt om inte viktigare.

Däremot har spådomar och visioner blivit lite av en hobby för Istilwys, som med en väv skapar vävkonst där hon återskapar många av sina drömmar och visioner, åtminstone de som känns relevanta eller intressanta. Som resultat av denna hobby har Istilwys via privilegium som överprästinna en väldig kammare där hon arkiverar sina drömmar och visioner, och där hon även väver sin konst. När man inte hittar henne utförande sina plikter som överprästinna, hittar man henne oftast i hennes kammare, vävande.

Svaga sidor

Utöver en ovillighet att lita på sina visioner och framtidssyner så har hennes fallenhet för lögner, illusioner och manipulation spridit sig till hennes psyke, och hon känner väldigt lite tillit för andra. Hon litar varken på vänner sedan länge, sina andra överprästinnor eller ens hennes älskade Lloth.

För Lloth däremot är hon redo att dö, då hennes kärlek till denne är bortom enkelt religiös.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.