Jorun Ingridsdottir

Spelas av: Luna

Namn: Jorun Ingridsdottir
Kön: Kvinna
Ålder: 18
Längd: 167
Tyngd: 65
Ögonfärg: Grön
Hårfärg: Blond
Födelseort: Kaldrland
Folkslag: Kaldrländare
Lojalitet: Sin klan
Civilstånd: Singel

Religion: Asatroende

 

Biografi

Hon föddes för 18år sedan i Kaldrland.

Bakgrund

Att födas in som enda dotter i en krigar familj med 8:a äldre bröder har inte varit det lättaste hon varit med om. Nog för att hon älskar sina bröder och aldrig kunnat vara lika lyckligt lottad utan dem, men det hade även sina nackdelar. Ingen av pojkarna i byn vågade närma sig henne eftersom hon alltid hade en mycket större broder bredvid sig som övervakade henne. De som vågade blev också gärna avhysta från hennes närvaro eftersom de inte var manliga nog för henne, allt enligt hennes bröder förstås. Men de älskade henne djupt, lärde henne allt de kunde, fiska, hantverk, jaga, göra ett tåligt vindskydd som stod emot de kalla vindarna vintertid i Kaldrland. Hennes mamma lärde henne sy och laga mat, hon var ju trots allt kvinna och skulle hon vara ärbar i framtiden behövde hon kunna det. När hon ville ut i världen lärde hennes bröder henne att slåss.

 

Självklart ville de inte att hon skulle åka, världen var stor och farlig, men båda föräldrarna hade satt ner foten. Om Asagudarna ville att hon skulle resa skulle hon det, de skulle vara med henne hela vägen med allt det innebar. Sagt och gjort började hon sin resa vid 18års ålder.

 

Ju mer hon tog sig mot Iselem och allt eftersom hon träffade människor på vägen, unga som gamla, vänner som fiender, soldater som vandrare började en dröm att bildas. Hon ville öppna ett värdshus. Ett värdshus där man oavsett ras kunde komma och sitta en stund, vila för natten, äta varm mat, berätta sina färdhistorier, dricka mjöd. Ja det var något hon verkligen drömde om.

Utseende

Hennes kläder påminner om vikingar, eller snarare barbarer. Byxor och skor av skinn från något djur, slittåligt tyg i en lite längre och något för stor särk. Runt midjan hade hon några bälten, ett bälte hade många småbälten på sig, ett annat en större kniv och tänd stål.  Hennes axel pryddes av en metallbit som nog skulle kunna likna lite rustning. Hennes blonda hår som satt i en enkel uppsättning som framhävde de gröna vänliga ögonen.

Personlighet

Hon är nyfiken i sin natur, nyfiken på allt världen har att erbjuda. Jorun är en glad och sprallig tjej.

Familj

Ingrid Inezdottir – Mamma

Olof Arnsson -Pappa

Grip Olofsson – Äldsta Brodern (Gift med egna fru och två barn)

Thor Olofsson – Bror, Bäst relation med.

Halvar Olofsson  – Bror

Ragnar Olofsson – Bror

Björn Olofsson – Bror Tvilling

Anund Olofsson- Bror Tvilling

Odd Olofsson – Bror

Öjvind Olofsson – Yngsta brodern Bror

 

Egenskaper och förmågor

Hennes specialitet är att laga mat på begränsade råvaror kan hon få ihop en underbar gryta. Med hennes naturkännedom kan hon enkelt få ihop en soppa eller tilltugg till en köttbit.

Svagheter

Hon är svag för att se människor ha det svårt, ger hellre bort sin mat till någon som verkar behöva den bättre än att själv behålla den trots hungern.

Jorun älskar främlingar, att få höra deras historia, deras äventyr. Leder ibland till farliga situationer.

Är extremt rädd att få en ögonbindel på sig, bristen på kontroll.

Länkar till rollspelstrådar

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.