Katla Grimsdottir

Spelas av: [Vintersaga]
Aktiv i:
Tre vänners beslut

Namn: Katla Grimsdottir
Kön: Kvinna
Ålder: 20
Längd: 170 cm
Tyngd: 65 kg
Ögonfärg: Gröna
Hårfärg: Svart
Födelseort: Skorraby
Folkslag: Kaldrländare
Lojalitet: Sina vänner Silje och Ivar
Civilstånd: Ensam

Biografi:

Katla var en av tre unga överlevare för närmare tretton år sedan, de enda överlevarna när hennes födelseort Skorraby brändes till marken av de trogna till Hrafn, efter att hennes familj och flera andra hade slutit sig bakom  Ulfhedna. Från sin gömma bevittnade Katla hemskheter, vilket drev henne och hennes vänner från samhället som hade svikit dem.

Medan ilska brände sig djupt i hennes två vänner, tog Katlas psyke en annan riktning. Händelsen tog form som song i hennes minne, en historia om hemskheter som hon råkade vara med om. Hon hade alltid älskat musik, sagor, historier, poesi, och sedan den dagen blev hennes livs narrativ ett av skratt, sång och och krossade hjärtan.

Vid hennes vänners sida växte Katla upp i vildmarken, vandrandes från plats till plats, sökande sig själva, sökande äventyr, sökande utveckling. För varje dag som gick växte deras förmågor, för varje år deras äventyrslust, men djupt inombords även en bitterhet mot familjen Hrafn och vad deras namn hade gjort mot dem.

Bakgrund:

Hennes liv började så som många gör, skrikande. Men skriken som påbörjade det liv Katla nu lever var inte att av någon nyfödd, utan det var skriken av familj, vänner, barn och soldater. Det var skriken hon hörde från sin gömma när deras hem brann som hämnd för att deras familjer hade slutit sig bakom Ulfhedna över Hrafn.

När kaoset hade lagt sig, och shocken hade släppt för Katla, så förändrades hon. Som sju år gammal kan det kännas som att det inte finns mycket som kan förändras, men någonting brast inuti Katla som fortsättningsvis tog livet ganska lätt. Hemskheter kategoriserades i hennes huvud som någonting man kan skriva dikter om, sorger blev till sång, och det fanns ingen död lite musik inte kunde behandla.

Genom deras liv i vildmarken och bland byarna runt om i Kaldrland var Katla en som ofta hamnade i problem, på grund av någon lögn hon berättat, för att hon flörtade med fel person, eller för att hon lånade men inte lämnade tillbaka någonting. Alltför ofta har hennes tunga varit betydligt snabbare än hennes förnuft, och hon har många gånger fått klättra ut genom fönster, gömma sig från arga Kaldrländare eller helt enkelt fått bli räddad av sina vänner, ofta Silje, från någon knepig situation hon försatt sig själv i.

Åt andra hållet har Katla också varit den som kunnat prata vännerna ur situationer som ofta annars hade slutat med blod och våld, eller har lyckats övertyga värdshus om att låta tre vandrare utan pengar spendera natten. Hon är också den som kan locka in alla blickarna i ett rum med en sång eller saga, ofta någonting plötsligt påhittat för att passa situationen, men ibland vänder hon sig till klassiker som många redan har hört.

Utseende:

Katla är medellång, har svart hår och gröna ögon. Hon bär oftast på sin luta, armborst och dolk, men är väldigt tydligt inte klädd för strid. Hon har en packning hon reser med där hon har förutsättningarna för att klä sig för strid, men kan hon undvika det lämnar hon ofta slagen till sina två bästa vänner. Hon föredrär lättare kläder över tyngre skydd, möjligheten att springa och klättra över möjligheten att överleva en träff om någon kommer för nära, och hennes utstyrsel reflekterar oftast detta.

Personlighet:

Hon ser världen genom ögonen av en berättare, hon bygger ett narrativ med allt hon gör, älskar dikter, sång och berättelser. Hon låter även denna kärlek för det hon gör påverka henne och hennes beslut, hon hittar kärleken på nytt i nästan varje by, hon ser potentialen för en återberättelse i alla slag hennes vänner utför, och hon omfamnar glädje varje ursäkt hon får.

Hon har helt klart ett mörker inom sig dock, ett förflutet man inte glömmer bort, men hon har väldigt lätt att få det att se ut som att hon inte har ett bekymmer i världen. och är en väldigt munter person när hon är berusad. Man kan ibland behöva tygla hennes intag av alkohol, så att hon inte vaknar upp i en gränd eller en gift persons säng.

Katla gör ingen skillnad på ras, kön eller annat, utan ser kärlek och potential i allting hon stöter på. Hon har dessutom en stor kärlek till den övernaturliga världen, och lyssnar gärna på andras prat om religion, och vill gärna veta vad som skiljer deras gudar åt.

Familj:

Endast sina vänner, Silje och Ivar.

Egenskaper och förmågor:

Katla har talents gåva, och en sann känslighet för att uttrycka sig rätt. Hon talar omkull främlingar, sjunger sånger hon precis kommit på, och i fel sällskap kan hon väcka känslor av hat och ilska, eller kärlek och förtroende mot andra. Hon har en fallenhet för att leva sig in i andras liv och situationer, och har en utmärkt förmåga för skådespeleri.  Hade hon vuxit upp i sämre sällskap hade hennes liv varit ett av bedrägeri, tjuveri och manipulation.

Svagheter:

Katla är orädd, till den grad att hon hamnar i farliga situationer och tar dem inte alltid på allvar, eller inser inte när hon går för långt. Hon kan ofta skapa roller för sig själv beroende på vad situationen kräver, och kan under situationens gång glömma bort varför det fanns ett behov av rollen, och den får sitt eget liv. Många gånger har hon låtsas varit någon annan, och i slutändan har den karaktären utvecklat åsikter som hon inte tänkt igenom hur de kommer bli mottagna, och hon har behövts räddas.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.