Liv Hellvidottir

Spelas av: EdenX

 

Namn: Liv Hellvidottir
Kön: Kvinna
Ålder: 26
Längd: 170 cm
Tyngd: 70 kg
Ögonfärg: Gröna
Hårfärg: Blond
Födelseort:  Haukvik (mellan Frostheim och Ranheim, styrt av Jarl Folke Eriksson)
Folkslag: Kaldrlänning
Lojalitet: Sin familj, sin ätt och Jarl Folke Eriksson
Civilstånd: Ogift

Biografi

Liv växte upp i Haukvik som ett av 5 barn till sin mor Hellvi. Hennes far dock erkände även en drös oäktingar vilket har lett till en syskonskara på över 10 syskon. Liv står dock endast de 4 som har samma mor som hon nära. Hon har inget emot sina oäkta syskon men då de inte vuxit upp under samma tak har de inte samma relation som hon har till de andra.

Hon är sin mors yngsta dotter och den som alltid gått sin egen väg. När hennes mor försökte få henne att intressera sig för sömnad, hushålla med resurser, läkekonst, matlagning och annat nyttigt så kunde hon aldrig sitta still särskilt länge och lyssna. Drivet fanns alltid att följa med sin storebror över haven och finna heder och framgång där. Och som yngsta barnet lät hennes mor henne hållas med de drömmarna. Hon visade också tidigt talang på att kunna uppnå den drömmen till fullo. Till hennes fars stora glädje.

Hennes far hade funnit sig både ryktbarhet och rikedomar på sina resor och drillade sina två söner i familjen hårt i att följa hans fotspår. Han var inte en mild far, eller särskilt kärleksfull och barnen lärde sig snabbt att tröst endast fanns att söka hos deras mor. Något som han inte heller alltid uppskattade. Men de såg värme mellan sina föräldrar och de verkade respektera varandras olikheter.

Hon försökte tidigt vinna sin fars respekt och som yngsta barnet och en sladdis så var det en uppgift som verkade svår att uppnå. Att hon hade hans kärlek tvivlade hon aldrig på och kanske fanns där även en viss favorisering av henne som den yngsta. Den mest egensinniga och envisa. Men respekten var svårtjänad och till den dagen att han gick bort kände hon aldrig att hon vunnit den.
Faderns diciplin och fostran gjorde också att det alltid fanns en tävlingskänsla inom familjen. Att alltid försöka att överträffa den andra i vad de än tog sig för.

Utseende

Liv är av medellängd ca 170 cm lång och väger runt 70kg. Hon har hela tiden försökt att dölja  de generösa kurvorna som följer med att vara kvinna i ett försök att vinna sin fars respekt och bli tagen på allvar som krigare och sköldmö men inte ens de säckigaste kläder eller de mest åtsittande harnesk kan dölja hennes kurvor. Över den högra kinden har hon ett ljust ärr som löper upp till det högra örat som saknar en bit. En läxa från sin far att alltid hålla skölden uppe.

Personlighet

Finns det ett ord som skulle beskriva Liv så skulle det vara envis. Hon är envisheten själv och kan bita sig fast vid en idé eller tanke som en ilsken grävling. Hon kan vara lite knasig och hitta på spratt och upptåg. Hon tar sällan illa vid sig och biter heller skämtsamt tillbaka än startar ett gräl. Typiskt minsta barnet som väljer att gå sin egen väg.

Familj

Mor: Hellvi (Känd i Hauvik för sin läkekonst och skicklighet med medicinalväxter. Avliden i överfallet mot Haukvik)

Far: Ulrik (Avliden)

Äldsta bror: Ulrik 41år

Mellan bror: Finn 39år

Äldsta syster: Hedda 36år

Mellan syster: Kari 36år

Farbror: Ulf 64år

Egenskaper och förmågor

Liv bestämde sig tidigt för att följa i sin fars och bröders fotspår. Hon visade tidigt talang för både svärd och spjut och med hård arbete så är det inte många som står sig mot henne i en strid.

Förutom krigskonsten så kan hon en del om medicinalväxter. Hon har även en hyfsad sångröst enligt de få som fått möjligheten att höra henne sjunga.

Svagheter

Livs både bästa och sämsta egenskap är hennes envishet. Envisheten kan också göra att hon kör in på ett spår och har svårt att släppa idéer eller föreställningar. Hon har också svårt att ändra uppfattning om folk. Har hon bestämt sig för att en idiot är en idiot så är stackarn det för resten av livet.

Länkar till rollspelstrådar

 

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.