Lyckosamma Lissandra

Spelas av: [Vintersaga]
Aktiv i:
En vecka i Spillerhamn
 

Namn: Lyckosamma Lissandra Havsfödd

Kön: Kvinna

Ålder: 34

Längd: 170 cm

Tyngd: 65 kg

Ögonfärg: Bruna

Hårfärg: Mörkbrunt

Födelseort: Okänt

Yrke: Pirat, Kapten

Folkslag: Människa

Lojalitet: Sin besättning

Civilstånd: Ogift

Biografi: 

Välsignad av havsgudarna säger man, och har man någonsin seglat och stridit med Lissandra så kan man förstå vart resenärer får sina historier ifrån. Orädd, vårdslös och en väldig ovana att vinna i spel baserat på slumpen. Lissandra är ofta första personen att dyka in i striden, och är orimligt ofta oskadd när kaoset har lagt sig.

Bakgrund:

Vart Lissandra kommer ifrån är inte känt, en stormig dag fanns det en helt ny piratkapten till havs, med en besättning havens resenärer aldrig tidigare träffat. De dök upp i Spillerharm kanske tio år sedan, och fastän många från den ursprungliga besättningen inte längre finns kvar i detta liv, är hennes skepp och besättning starkare än någonsin.

Spekulationer pekar mot att Lissandra tjänade inom politik eller militär på fastlandet för många år sedan, särskilt när det visade sig att hon håvade in stora fångster hennes första år, bevisligen besittande en djup förståelse för import och exportscheman mellan riken, och hon lärde känna sitt smeknamn “Lyckosamma Lissandra” då hon ofta lyckades pricka handelsskepp innehållande hemliga laster av väldigt värde.

Utöver sin lycka med fångst från skepp de anfallit, så är Lissandra omgiven av en väldig tur när det kommer till strid, där hon rör sig med en självsäkerhet som säger att hon aldrig kommer dö.

Utseende:

Lissandra är en medellång, vältränad kvinna med en ljus hy van att vistas under solen. Hon klär sig helt i enlighet med hur man förväntar sig en pirat vara klädd, troligtvis så nära man kan komma piratutstyrslar man läser om i sagor och böcker. Hon är beväpnad med en värja, en scimitar och ett flertal knivar synliga och dolda lite varstans på hennes kropp.

Personlighet:

Högenergisk, glad och äventyrlig är tre sätt att beskriva Lissandra. Hon är snabb på att ge sig in i en situation där hon ser vinning, och kan upptäckas skrattande mitt bland de största farorna. Hon strider med en väldig energi, och med förväntningen att de har vunnit innan hon bränner slut på sin energi. Denna energi har tjänat henne väl i livets alla områden.

Utöver sin energi och livsglädje är hon dessutom väldigt förtjust av intimitet. Ofta söker hon sig till män och kvinnor lika när hon kommit till hamn, och bjuder gärna in folk att umgås med henne, och många gånger till kärleksakter. Hennes energi tjänar henne väl även här, men det är inte ovanligt att hon avvisas av ett flertal innan hon prickar någon som inte avskräcks av hennes intensiva personlighet eller hennes beryktade namn. För det är ingen hemlighet att du sannolikt kommer vakna upp ensam på morgonen, och det finns även rykten om fall där man aldrig synts till igen efter en natt med henne, då hennes missnöje är känt att kunna ha explosiva konsekvenser.

Man rekommenderas vara försiktig, för bakom glädjen och energin finns det en kvinna som man inte vill reta upp. Utan hänsyn till sin omgivning kan hon dräpa någon hon dömer förtjänt av att mista sitt liv, och hon har bevisat sig villig att utföra tortyr för att få fram svar. Hon älskar livet och sin besättning, men hon har ingen kärlek för främlingar och känner ingen plikt att leva enligt några regler om hon upplever att de strider mot piratlivet så som det borde vara.

Familj:

Ingen känd familj. Hon behandlar sin besättning som familj, och kan snabbt få dig att känna dig som en del av den familjen, men familj eller släktingar talar hon aldrig om.

Egenskaper och förmågor:

Lissandra har före allting annat en onaturlig tur, så pass att det ryktas om att hon har skrivit kontrakt med någon övernaturlig kraft, men detta är endast rykten. Hon ber däremot glatt till havsgudarna innan strid, och det tjänar henne väl, för även om de förlorar striden kommer hon nästan alltid därifrån oskadd. Om detta är ren tur däremot, eller om hon är så pass duktig i strid, det är okänt.

Stridstekniken man ser henne använda tyder på militärisk utbildning, eller åtminstone en djup insikt i sådant. När hon är ute till havs visar hon en förståelse för exakt hur mycket ett skepp kan klara av, då hon har en historik att veta vilka stormar hon och hennes skepp kan utmana, och vilka som ska undvikas.

Svagheter:

Hon är vårdslös. Hon tar risker, och ingen i hennes besättning lever med någon vanföreställning att de bara plundrar en säker vinst. De flesta i hennes besättning har även funnit sig i att Lissandra alltid räknar med att några av dem dör, inte för att hon önskar att de gör det, men för att hon är väldigt resultatinriktad. Dessutom så ser hon det som ärofyllt att dö till havs, och har en väldigt lättsam inställning till förlusten av besättningsmedlemmar.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.