Naera Rennyn

Spelas av: Savageddon (Savageddons karaktärer)

Namn: Naera Rennyn
Kön: Kvinna
Ålder: 468 år
Längd: 170 cm
Tyngd: 60 kg
Ögonfärg: Ljusblå
Hårfärg: Svart
Födelseort: Me’erisia
Folkslag: Me’erfolk, Högalv
Lojalitet: Wreax Situros
Civilstånd: Ogift

Bakgrund

Naera, likt de flesta andra barn som upptäckts haft magisk talang, är uppväxt i Caras Idhrenin efter att hon i ovanligt ung ålder visat upp talanger för elementär magi. Hennes utveckling var snabb och hon började mycket tidigt arbeta i Det Tredje Ögat som en Aspector, som kan beskrivas som en spanare eller infiltrerare.

Organisationen var dock bekymrad över hennes fascination av bland annat voodoo och spiritualism. Hennes motiv var alltid dock mer från synpunkten att vara fascinerad av olika slags magi och att testa gränserna för vad som är möjligt – inte att använda dessa konster för egen nytta.

Naera hade dock lämnat organisationen direkt under ett uppdrag som hon haft utan att uppge orsakerna för det. Inte nog med det, men nu var hon däremot efterlyst bland Det Tredje Ögat.

Då Tredje Ögat fortfarande lyckats spåra henne hade allvarliga brott mot magiska lagar upptäckts, t.ex. utövande av nekromanti och blodmagi, och hon hade varit ledaren för en stor magisk ritual som grundat sig i blodmagi som Det Tredje Ögat lyckats avbryta. Det var dock otydligt ifall ritualen hade lyckats delvis, eller vilken verkan den haft och på vad.

Dessa är orsaker som bidrar till varför Naera nuförtiden anses att vara en högförrädare av det Tredje Ögat. Även om de som jobbar under Det Tredje Ögat sällan vet namnen på sina medarbetare, och håller endast kontakt genom kodade meddelanden som skickas genom komplexa nätverk till vem eller vilka det nu är som faktiskt leder organisationen, så vet alla vem hon är – en gemensam fiende.

Utseende

Naera har fullkomligt ljusblåa ögon, en hudfärg som var mellan turkos och violett, svart hår, ett ärr ovanför sitt högra öga, och öron som gav henne utseendet av en siren. I sin vattenform utökas utseendet av en siren vidare, med en nedre kropp likt en mer vidunderlig sjöjungfru.

Personlighet

Naera kan anses att ha karaktärsdrag som passar någon som karaktäriserar sig själva som revolutionärer. Hon har en stark vilja, hon är passionerad men sällan sentimental. Hon njuter av uppmärksamhet, och kan göra fåfänga beslut eller dåd för att få det. Dessutom gillar hon att visa upp sina förmågor i situationer där hon känner att hon kan komma undan med det.

Familj

Hennes familj har två grenar, den högalviska och den me’erisiska. Hennes fader som var högalv gjorde motstånd mot Det Tredje Ögat då hon blivit efterlyst, då han anklagats för att gömma undan henne från organisationen, och hennes Me’erisiska moder dog som resultat av samma situation där hennes fader dog. Naera var enda barnet till hennes föräldrar.

Naera känner inte till sina Me’erisiska släktingar då hennes alviska blod gjort henne odödlig och hon har levt flera Me’erfolksgenerationer. Alverna på sin faders sida hade hon aldrig känt då han lämnat sin släkt och blivit kvar i Antrophelia.

Egenskaper och förmågor

Tack vare att hon arbetat som Aspector för Det Tredje Ögat är hon ytterst skicklig i att använda illusionsmagi för infiltrering, och anses vara ytterst mångsidig arkanist tack vare sin naturliga begåvning och ett kreativt sett att tillämpa magi.

Naera har spenderat en lång tid i flykt från organisationen, och studerat magi medan hon rest runt Talanrien bland dryader, utövare av Voodoo, nekromantiker och andra mer ovanliga former av magi. Hon har kunskap och kännedom av betydligt flera olika slags magi än magiker vanligtvis, eftersom hon inte begränsat sig till de former av magi som lärs ut av Caras Idhrenin eller accepteras av magiska lagarna.

Hennes allra starkaste former av magi som hon blivit bekväm med är elementär magi och illusioner. Hon är också mycket erfaren i sin kunskap att använda magi i ett konstant flöde på ett sätt så att hon inte utmattar sig.

Svagheter

Naera har väldigt få som hon kan lita på. Hon har nu nästan tio år fått vara i relativ ro, men hon lever mycket försiktigt och i konstant flykt från Det Tredje Ögat. Att vara isolerad har gjort att hon inte har en social status i något samhälle, rörelsefrihet eller andra möjligheter till ett normalt liv. Hon använder sig av en illusion för att dölja sitt utseende för det mesta då hon är i normala situationer.

Hon bär ofta på dolkar som hon använder i magiskt bruk, men hon är inte särskilt begåvad på närstrid eller andra former av strid. Ofta kan hon kringgå behovet för det med magi, men om hon inte kan det är hon inte särskilt bra på självförsvar.

Länkar till rollspelstrådar

Ett Handelsskepp Återvänder

Blodet Sinar Aldrig

Under Förlustens Tyngd

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.