Nashwar Badawi

Spelas av: [Vintersaga]
Aktiv i:
En ny början

Namn: Nashwar Badawi
Kön: Kvinna
Ålder: 23
Längd: 190 cm
Tyngd: 78 kg
Ögonfärg: Bruna
Hårfärg: Brunt
Födelseort: Tel Shaen
Folkslag: Iselemerna
Lojalitet: Sharah, med Drottning Akila på en nära andraplats
Civilstånd: Ensam

Biografi:

Nashwar föddes i ett minst sagt utmanande hushåll, där pengarna bara knappt räckte till hennes stora familj. En uppväxt med sex bröder lärde henne vikten att kunna försvara sig, och efter hennes hemerit placerades hon i krigar kastet och fick möjligheten att försvara sitt rike och Ljusets Herre. Hennes ambition tog henne högt hastigt, men hon blev besegrad av en utmanare och förlorade därefter allt som hon hade uppnått. Hon lät sig däremot inte besegras, utan omvandlade sin drift och gjorde Sharah mer central till sitt liv. Kort därpå konverterades hon in i prästernas kast.

Bakgrund:

Nashwar började sitt liv i en uppförsbacke, yngsta och sista barnet av sju, varav alla hennes syskon var pojkar. Nashwar lärde sig tidigt att stå på sig då hennes bröder kunde göra allt från att stjäla eller sabotera hennes lekar och projekt, till att ta hennes mat för sig själva. Då familjen var kännbart oförmögen att mätta alla magar varje dag, blev måltiderna ibland ett slagsfält när föräldrarna tittade bort.

Hon hittade ofta styrka under sin uppväxt hos Sharah och i hushållets Tal’il-Sharah, men ingen drift var starkare än önskan att kunna stå på sig vid orättvisor. Oftare och oftare när hon växte upp var det någon av bröderna som föll omkull när de kom till med avsikt att bråka, och allt eftersom hon träffade mer och mer av omvärlden började hon få ett rykte om sig att hon inte skulle bråkas med, en tjej som inte var rädd för att få blodiga knogar för att slippa en blodig läpp.

När tiden var inne för Nashwar att bli placerad i ett kast hade hon inga tvivel om vart hon ville hamna. Hon var alltid trogen Sharah, men var övertygad om att hon kunde tjäna Ljusets Herre vart hon än befann sig i samhället. Nashwars drift, hennes ambition drev henne mot den största utmaning hon kunde finna, vilket var att göra sig förtjänt av krigarkastet. Med en järnvilja, bra instinkter och en naturbegåvning för strid bevisade hon sig slutligen värdig sitt mål, och placerades inom det militära.

Där tjänade hon sitt rike troget, och med stor iver klättrade bland de ranger man kunde rimligen uppnå. Hon tog sig an varje utmaning, klättrade över varje lik hon kunde, och stod på sig mot varje motståndare både bland fiender och deras egna. I flera år bevisade hon sig välplacerad, men desto högre hon klättrade och desto snabbare det gick, desto fler ögon föll på henne. Utmaningarna för hennes position ökade i frekvens, och mot hennes sista år var de vissa gånger så pass täta som en gång om dagen. Slutligen mötte hon sin överman, en best till krigare som fullständigt förödmjukade henne i strid och tog hennes rang.

Därefter gick det nedåt för Nashwar som fortsatte falla i rang, till det skede där hon landade bland reserverna. Väl där hade hon lite förlorat sin drivkraft att återigen klättra, men föll inte in i sorg för det. Hon fann på botten sin forna kärlek, Sharah, Ljusets Herre, och började sprida Hans härlek till de skadade, sjuka och försvagade. Hon läste från Tal’il-Sharah varje kväll, och varje dag till de vars hopp började överge dem.

Det var inte långt därefter som hennes kall togs till vara på och hon blev del av prästerna, en av Sharahs många röster.

Utseende

Nashwar är en brunhårig muskulös kvinna som utmanar många män i längd, men även i styrka, vilket hennes härdade kropp gör tydligt. På håll ser man det inte, men kommer man henne nära ser man läkta sår, gamla ärr, slitna knogar och grova händer. Desto närmare henne man står, desto mer utstrålar hon överlevnad.

Personlighet

Nashwar kan vara ganska direkt i sina åsikter, hon säger vad hon tycker när hon bedömer att hon behöver bli hörd. Hennes uppväxt bland hänsynslösa bröder har format henne både fysiskt och socialt, vilket har resulterat i en kvinna som tar för sig, inte ber om ursäkt om hon inte gjort fel och som genom åren har utvecklat en ganska rå humor.

Som resultat av hennes uppväxt är hon oftast den som kliver fram när det finns ett behov att någonting görs, det är hon som ser till att hon och de hon bryr sig om blir hörda, och det är hon som går över eld för det som är viktigt.

Hon är trogen Sharah, men har även en stor beundran för Drottning Akila.

Familj

Nashwar är lite av en självskapad kvinna. Hennes mor höll ingen status i hemmet, och hennes far trodde på att de starkaste överlevde. Fastän dessa värderingar har hjälp henne bli den hon idag är, har hon väldigt lite kärlek för sin far som förälder, och väldigt lite respekt för sin mor som kvinna. Detta innebär inte att hon inte bryr sig om dem, och hon skulle göra allt för att försvara dem vid orättvisa, men hon ser dem inte som kärleksfulla föräldrar.

Hennes sex bröder är alla inom det militära, och hon står alla dem väldigt nära. Hennes uppväxt var tuff, men mot dem är hon förlåtande och förstående. Hon har vunnit deras respekt genom åren, och idag skulle hon lita på dem med sitt liv.

Egenskaper och förmågor

Den primära beskrivningen av Nashwar är hennes strisförmåga. Hon är inte bara stor och stark, utan hon besitter färdigheter som många gånger verkar medfödda, tekniker bortom hennes få år inom det militära. Hon besitter en viljestyrka så stark att de man pratar med om henne är övertygade att hon skulle kunna neka döden om den kom knackandes.

Svagheter

Nashwar har hela sitt liv tvingats slåss för det hon vill ha, och detta har gjort henne skeptisk mot främlingar och snabb till våld. Hon lever enligt Sharahs ord, men också med en övertygelse om att det är hennes rätt att stå upp för sig själv. Den största faran för Nashwar är nog i slutändan hon själv, den dagen en person hon inte kan hantera retar upp henne.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.