Nelia

Spelas av: EdenX

Namn: Nelia
Kön: Kvinna
Ålder: 35
Längd: 170
Tyngd: 60
Ögonfärg: Blå
Hårfärg: Mörkt rött
Födelseort: Iserion
Folkslag: Alv
Civilstånd: Ogift

Utseende

För att vara en alv är Nelia varken lång eller ståtlig. I hennes folks ögon mätt är hon kort, knappt 170c m lång och späd i kroppsbyggnad. Hon ser yngre ut än vad hon är, kanske som en följd av brist på näring under hennes liv.
Hon har ett näpet, sött utseende med stora allvarsamma blå ögon. Hennes hår är mörkt rött, på gränsen till brunt och lockar sig i tjocka självlockar runt axlarna. Hon har ljus hy med fräknar.

Hon har levt hela sitt liv som en andra klassens medborgare och arbetar i den enorma militärkasern som finns i staden och som utbildar och huserar stadens soldater. Det har också självklart lämnat sina spår och hennes armar, ben och kropp täcks ofta av fula märken, blåmärken och sår. Hennes hållning är något ihop sjunken, som om hon försöker göra sig mindre än den lilla gestalten hon redan är.

Personlighet

Nelia är ganska tystlåten av sig och gör inte mycket väsen av sig. Hon är sällan den som talar först och gör inga större utsvävningar. Ett helt liv med att endast tala när man blir tilltalad sätter sina spår. Men hon har ett gott hjärta och försöker alltid att göra det som känns rätt. Hon har stor empati.

Familj

Hon föddes i tjänst av en mor som även hon arbetade för militären. När Nelia var runt 8 år blev hennes mor påkommen att stjäla mat. Straffet var hårt och hennes mor avled kort därefter av de åtgärder som togs. Hon har ingen annan familj.

Egenskaper och förmågor

Efter ett helt liv i kasernen och tjänsten har hon utvecklat ett nästan magiskt sätt att ta sig runt oupptäckt. Hennes späda kroppsbyggnad och instinkt om att inte vara på fel plats vid fel tidpunkt har gjort att hon kan ta sig oupptäckt nästan överallt. Man uppmärksammar henne lika lite som man uppmärksammar en stol i ett hörn.

Hon är också duktig på att läka sår och skador, något som gjort att hon ofta hämtas för att hjälpa med sådant av de andra som fått utstå bestraffningar eller råkat ut för olyckor och skador i arbetet.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.