Nenya Saelorian

Namn: Nenya Saelorian
Kön: Kvinna
Ålder: 26
Längd: 173
Ögonfärg: Elektriskt blå
Hårfärg: Becksvart
Födelseort: Gröndal, Karm
Folkslag: Vampyr
Lojalitet: Ayperos
Civilstånd: Komplicerat

Biografi

1395 TT – Föddes i Gröndal

1417 TT – Blev vampyr

1418 TT – Befriade Ayperos och sedan dess varit hans trogna tjänare.

1422 TT – Deltog vid Loradons fall

Bakgrund

Nenya föddes år 1395 TT, när hennes föräldrar, Aetas och Aethriatan Saelorian, var på besök i Islias. Familjen Saelorian flydde till hus Derendes efter att deras borg stått i lågor. Hon hade en väldigt fri uppväxt där hon fick göra som hon ville för det mesta, och äventyrslusten som hon var utforskade hon området mycket. Redan som riktigt liten såg hon upp till sin moster, Aethriatans syster, Sarethna Saelorian – en självständig kvinna, som gjorde det som föll henne i smaken. Både Sarethna och Aethriatan lärde henne använda vapen och jaga då hon var barn.

Då hon kom in i puberteten utlöstes vampyrismsjukdomens virus som legat i hennes kropp sedan födseln och så småningom formades om hon helt till en vampyr.

År 1418 TT fann hon av en slump en staty djupt inne i skogen föreställande en både vacker och skrämmande figur. Statyn verkade levande, och dess dragningskraft fick henne att komma fram och göra ett sår i sin hand för att låta sitt blod rinna över figuren. Plötsligt vaknade statyn till liv och demonen Ayperos, vampyrernas skapare, visade sig efter att ha varit i sitt fängelse i årtusenden. Nenya fick svära sin trohet till honom och har sedan dess följt honom i hans mission att göra vampyrerna härskare över världen, istället för att vara nattens varelser som gömmer sig i skuggorna.

Nenya blev Ayperos följeslagare och älskare, och till en början tycktes han trots sin demoniska natur ha en väldigt mild och rättfärdig karaktär. Men Ayperos var en enkelt manipulerade de omkring sig, och hade snabbt Nenya i sitt grepp. Nenya fick dricka hans blod, vilket förändrade henne och skapade ett starkare band mellan henne och demonen. Detta ledde till att hon fick enorma röda fladdermusvingar som hon kunde frammana med vilja, och blev starkare överlag men också var under hans influens på ett starkare vis. Ett tag huserades han i familjen Saelorians borg och kallade alla vampyrer i trakten till borgen för att svära trohet. Familjen Saelorian, som alltid levt sida vid sida med människor, var även de tvungna att svära sin trohet och dricka människoblod inför andra.

En dag då Ayperos och Nenya var ute ensamma blev de anfallna av ängeln Uriel som kom ned i dödlig skepnad från Himmelriket då han känt av Ayperos närvaro. Striden mellan demonen och ängeln blev våldsam och ledde till att Nenya sårades med ärr över ansiktet som inte läker.

Utseende

Nenya är lång, slank men med framhävda eleganta kvinnliga former. Precis som hennes mor har hon korpsvart hår, som räcker nätt och jämt över hennes axlar. Den ljusbruna huden samt de smala, något asiatiska, ögonen har hon ärvt från sin mor. Till skillnad från sina föräldrar har hennes ögon sedan födelsen varit elektriskt blåa, något hon aldirg kunnat dölja. Nenyas ansikte pryds av ett ärr som löper från vänster öga ner över näsryggen till högra kinden, som hon fått av ängeln Uriel. Hon har röda lädervingar som hon kan låta växa fram med stor smärta.

Personlighet

Extremt envis med ett kraftigt temperament. Blir lätt avundsjuk. Lojal mot Ayperos.

Familj

Aethriatan Saelorian – Far

Aetas Saelorian – Mor

Aenos Saelorian – Bror

Sarethna Saelorian – Moster (förebild)

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.