Okaji Deithal

Namn: Okaji “Solfalken/Falken” Deithal
Kön: Kvinna
Ålder: 33
Längd: 193 cm
Kropp: Muskulär
Ögonfärg: Gröna
Hårfärg: Svart
Födelseort: Masei
Folkslag: Niraian
Lojalitet: Sitt kompani, sin bästa vän och tjänare Toku, och Nirais folk
Civilstånd: Ogift

Biografi

1390 – Till världen kom Okaji, vars penisfria skick möttes av hennes föräldrars besvikelse, och blir den kejserliga familjens mest välbevarade hemlighet.

1393 – Okaji får sitt första svärd och Sinlai Orochi tilldelad till sig som vapenmästare.

1396 – Okaji lyckas för första gången klättra upp till palatsets topp.

1398 – Okaji får en kram från sin far.

1400 – Okaji och tjänarinnan Toku smiter ut från palatset i en vecka för att utforska Masei samtidigt som de gömmer sig från kejsarens folk som diskret försökte hitta och få tillbaka dem.

1403 – Okajis och tjänarinnan Toku smiter ut från palatset för att undgå lönnmördare skickade av hennes egna familj och spenderar det kommande decenniet på flykt från kejsarens folk som diskret försökte mörda dem.

1412 – Okaji tillsammans med Toku ansluter sig till en grupp avhoppare från den kejserliga armén och inom årets slut kapitaliserar sina talanger som krigare och Okaji grundar Solfalkarna, Nirais blivande dyraste men mest farliga hyrsvärdskompani.

1422 – Okaji med kompani under ett uppdrag där de ska dräpa en basilisk, blir anfallna av Laosinen av Tokanashi på order av kejserliga familjen. Laosinens Sinlai Orochi upptäcker att det är Okaji de slåss mot och vänder lojalitet helt. Varje soldat och närvarande person lojal till Laosinen dör en blodig död från Orochis och andras klingor. Orochi återvänder till Masei, rapporterar förlust och Solfalkarna stämplas som fiender till den kejserliga tronen.

Utseende

Okaji har långt korpsvart hår och är allmänt välvårdad med vacker hy och välläkta sår över hela kroppen, knappt synliga om man inte kommer väldigt nära. Hon är dock inte att berömma för utstrålningen, vilket är en ära som faller på hennes pedantiska tjänarinna Toku. Lämnas Okaji själv med sitt utseende kan man förvänta sig oredligt hår, sällan undanföst med annat än den enklast möjliga knut, och de fräckaste ärren på Okajis kropp är från stunder där Toku inte varit närvarande för att långsiktigt behandla skador.

Lämnas Okaji själv är hon högst oberörd av skönhet, utstrålning eller offentlig bild. Hon behöver påminnas om att bada, hon bryr sig inte om det är matspill på kläderna hennes, och så länge håret inte är i vägen för henne, får det flyga runt som det vill, vilket oftast resulterar i lösa flätor eller klumpiga knutar bara för att hålla det bakom henne.

Kontrasten kommer när det är dags för strid. Okaji är noga med att håret är undansatt ordentligt, och hon respekterar de första intrycken man lämnar på en motståndare, så hon är noga med att hennes stridsutstyrsel är välvårdad och att den sitter bra på henne.

Okaji har aldrig utan tvång satt sig själv i klänning eller snarlikt, utan föredrar kläder som sitter fast om kroppen hennes och tillåter optimal rörelse. Helst skulle hon gå med härdat läder genom livet, för att skydda sig själv från den främlingen på gatan som en vacker dag visar sig vara en lönnmördare.

Personlighet

Det finns två Okaji man kan lära känna. Vi har före detta prinsessan av Nirai, en trotsig forna adelskvinna som inte känner mycket kärlek för den sociala dansen högadeln har för sig. Fastän hon lärde sig livet och förstod reglerna, följde hon dem sällan. Hon bröt ofta klädkoden som prinsessa, blev lika ofta straffad, och gjorde det gärna igen.

Humorn hennes grundar sig i att försätta andra i utmanande situationer, om hon befinner sig i en social situation. Hon älskar att röra om i grytan, gärna genom att dela olämpliga skämt som säkerligen går emot strömmen i samtalet eller miljön. Hon är sällan ute efter att få andra att skratta, men kan ofta skratta själv när någonting inte följer den väldigt noggrant utsatta planen. Kan hon göra andra obekväma, lever hon gott.

Känner man Okaji är det sällan humorn som man associerar henne med. Oftare handlar det om en understimulerad, högt intelligent kvinna som söker sig till större och större utmaningar. Hon har en enorm viljestyrka, en enorm envishet och en enorm hunger att göra världen lite bättre. Här är vägskälet där vi möter den andra sidan av Okaji.

Som krigare är Okaji en naturkraft, hon bär en väldig teoretisk kunskap om strid och vapen, samtidigt som hon besitter en stor världsvana av alla sorters strid, ända från enkla gatuslagsmål till belägringar, slag på öppna fält och även strider mot övernaturliga monster.

Men det som utmärker den här sidan av Okaji mest, är nog hennes disciplin. Hon är vältränad och förväntar sig detsamma från sitt kompani. Hon kan verka vårdslös utanför strid, när man spenderar tid med henne i ett värdshus, tält eller i lägret, men ögonblicket det handlar om strid, överlevnad, kompaniets framgång och livet som säljsvärd så har man istället att göra med en talangfull strateg och taktiker med en förmåga att formulera en plan på bara ett ögonblick.

Familj

Toku, den viktigaste personen i Okajis liv.

Hennes kompani, vars mående och liv hon värderar över sin biologiska familj.

Orochi, vapenmästaren som var mer av en far till henne än hennes blodsfar.

Far: Zaekan Deithal – död

Mor: Lioma Deithal

Broder: Haitao Hideaki Deithal

Farbror: Doruku Deithal

Styrkor och förmågor

Välutbildad inom strid och krig, ekonomi, etikett och politik.

Erfaren inom monsterjakt, social manipulation och krigsföring.

Sannolikt en av Nirais främsta krigare.

Bra kontroll över sina egna känslor.

Talangfull konstnär.

Vill inte regera över Nirai.

Svagheter

Värderar inte sitt liv över någon i hennes kompani.

Kan bli irrationell när Toku befinner sig i fara eller tar risker.

Kan utsätta sig för onödiga risker på grund av högt självförtroende.

Har egentligen ganska usel humor.

Ser ner på sitt eget värde och förändringarna hon faktiskt är förmögen att göra.

Vill inte regera över Nirai.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.