Oksana Czerniak Eurelion

Spelas av: FruVider

Namn: Oksana Czerniak Eurelion
Kön: Kvinna
Ålder: 28 år
Längd: 1,68 m
Ögonfärg: Grå
Hårfärg: Mörkt
Födelseort: Märehn
Folkslag: Människa
Lojalitet: Oklart
Civilstånd: Änka

Personlighet

Oksana är lika artig som hon är kalkylerande. Ingenting tycks undgå henne eller viftas bort med lättja utan hon har förfinat sina färdigheter i räkenskaper under sin tid i Hannadons hov. Många märker dock att hon blivit allt kyligare efter sin makes död, men ingenting värmer upp hennes ansikte som hennes barn. Det är dem som hon ständigt lever för och gör allt för att de ska nå så långt i livet som möjligt. Sedan finns det såklart mycket mer som definierar hennes personlighet.

Utseende

Oksana är slank men inte smal och klär sig gärna i väl utsmyckade kläder med blandat märiskt och karmanskt ursprung. Även om det ofta är gömt i den traditionella huvudbonaden så har hon ett midjelångt, mörkt hår. Ansiktet är hjärtformat med stora, grå ögon och välmarkerade kindben. Hon har en form av tidlös skönhet över sig, vilket gör det svårt att placera hennes ålder.

Bakgrund

Oksana hade ingen nämnvärt speciell uppväxt. Hon är född till klanen Czerniak i en framstående familj med starka band till von Breslau klanen. Hennes liv kantades av det vanliga för en adelsdam i Märehn och hon gillade det mesta som unga damer kan tänkas gilla.

Det var dock efter inbördeskriget i både Märehn och Karm som hennes liv förändrades.

Dåvarande furst för Hus Eurelion, Aerhelm, hade fått ökande bondeuppror och problem med fler och fler märiska bönder som tryckt sig in på hans landområde under krigen. Området hade alltid haft kulturella grupper som var lika dem i Märehn men nu hade kraven ökat från invånarna. Dessutom hade handeln över landvägen med järnet försvåras och Aerhelm ville stilla detta genom att gifta in en märier i sitt hus.

Det var Oksanas hand som erbjöds till Aerhelms sonson Atero, tillika arvinge och blivande överhuvud för familjen. Så år 1414TT gifte hon sig med Atero Eurelion och kallade nu Aldham sitt hem. Handeln underlättades och folket blidkades, men Oksanas giftermål var inte lyckligt de första åren. Atero bemötte henne kyligt, inte nöjd över matchningen. Likaså fick hon få vänner i Aldham. Men våren 1417 då hon födde deras son Theron byttes kylan ut mot värme och Oksana sågs snart som en framstående kvinna i familjen. Ateros far, Hector, hade skadats under inbördeskriget och Atero skötte det mesta av handeln och familjens kontakter eftersom Aerhelm var mycket till åren.

Oksana tillbringade tillsammans med Atero en del tid i hovet vid Hannadon, men då hon blev gravid igen reste hon tillbaka till Aldhamn och födde snart deras dotter Aranka år 1420. Samma år avled Aerhelm och Ateros far Hector klev in som furste. Däremot var det knappast någon som såg honom som ledare, halt och med ett sviktande minne var det Atero och Oksana som styrde Aldham.

Man spådde en ljus framtid för området, handeln blomstrade och folket var nöjda med sina ledare. Till den dag då Kung Sandor Thaldwin kallade sina furstar till krig. Oksana följde sin man Atero tillsammans med deras trupper till Hannadon. Hon blev klar i huvudstaden under den tid som slaget om Loradon bekämpades och mötte den söndertrasade armén som återvände.

Både hennes man Atero och morbror Nicolaus von Breslau hade stupat vid slaget och hon insåg att den ljusa framtid man hoppats på inte skulle vara så ljus. Oksana reste tillbaka till Aldham med de av hennes män som överlevt slaget. Därefter blev det tyst mellan huvudstaden och Hus Eurelion. Nu styr Oksana Aldham genom sin son Theron och svärfar Hector. Att det är hon som styr bakom kulisserna börjar bli mer och mer känt, vilket gett henne öknamnet Järnänkan. Det sprids också fula rykten om att hon har en sexuell relation med sin svärfar Hector, detta är dock något man inte skulle våga påstå öppet.

Familj

Oksana är ingift i Hus Eurelion som styr i Aldham i norra Karm. Eurelion är ett förmöget hus tack vare sina många järngruvor. Hennes man var Atero Eurelion, enda son till Hector Eurelion som för närvarande är familjens överhuvud. Med Atero som stupade i slaget vid Loradon har hon sonen Theron (född 1417TT) och dottern Aranka (född 1420TT).

Hennes jungfrunamn, som hon fortfarande bär dubbelt med Eurelion är Czerniak, vilket är en av klanerna i Märehn som är lojala och stöttar klanen von Breslau. Oksana har även nära band med von Breslau, då hennes mamma är syster till den framlidne Nicolaus von Breslau.

 

Länkar till rollspelstrådar

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.