Olaus Draugwë från Kaelred

Spelas av: [Vintersaga]

Namn: Olaus Draugwë från Kaelred
Kön: Man
Ålder: 32
Längd: 185 cm
Tyngd: 80 kg
Ögonfärg: Bruna
Hårfärg: Svart
Födelseort: Kaelred
Folkslag: Kaeler
Lojalitet: Familjen Gérin
Yrke: Adelsman, handelsman, bankir
Civilstånd: Ogift

Biografi:

Inuti sitt fortifierade hem i Kaelred hittar man Olaus Draugwë, en av stadens mer inflytelserika adelsmän. Han är inte en av stadens mest omtyckta män, men bland de som inte finner tycke för honom finns det svårigheter att motivera just varför man har en känsla av oro kring honom. Det kan ha att göra med att han sällan ler, eller att hans närmsta män är honom trogna bortom förnuft. Han är en man av märklig smak, som drar nöje från de mest underliga handlingarna, och kan betala de sämre ställt än honom för att utöva de mest grundläggande handlingar.

Tack vare att Olaus har en hand i de flesta kakburkar har han under sin livstid byggt en väldig förmögenhet och räddat sitt hushåll från ekonomiskt förfall efter sin fars slösaktiga livsstil och fullständiga frånvarande sinne för handel. Utöver sin handel agerar han nu även bank, även för de som inte ursprungar eller bor i Kaelred. Hur indrivning förväntas fungera om dessa flyr Kaelred talas det sällan om, men det är sällan han blir trotsad eller någon stjäl från honom.

Bakgrund:

Olaus föddes till en framgångsrik handelsfamilj, men när hans farfar gick bort började livet hastigt försämras för Olaus familj. Med en sjuk, döende moder och en vårdslös fader fick Olaus växa upp snabbt, och kunde anses ha en vuxen mans mogenhet redan vid de tidiga tonåren, och kort inpå hans fjortonde födelsedag vid moderns tragiska bortgång var Olaus fader med om en dödlig olycka när han i berusat tillstånd bestämt skulle hämta en bok från översta hyllan och föll från sin stege. Olaus och hemmets tjänare meddelar kort därpå att sorgen var för tung för hans äldre syster att uthärda, och hon tog sitt liv i badet.

Ensam kvar föll det fulla ansvaret att rädda huset Draugwë på Olaus, som visade sig ha en naturfödd talang för affärer, för byteshandel och i princip allting som har med siffror att göra. Allt eftersom han växte upp försvann mer och mer av hans leende, vilket ersattes av en trött blick som alltid vilade på nästa ekonomiska erövring.

Genom åren har hans förmögenhet vuxit, hans personliga vaktstyrka kan motsvara en mindre militärisk styrka och hans hem skulle kunna uthärda en enklare belägring. Hans ekonomiska växtkurva har saktat ner, och han har börjat investera i mer riskabla affärer samt börjat faktiskt spendera sina rikedomar på nöjen och inte bara nytta.

Under hans 32 år vid liv har Olaus haft två fruar och tre dödsfödda söner. Hans första fru skickades till Karm för att vårdas mot en svår psykisk åkomma efter förlusten av sitt barn, och hans andra fru begravdes efter att ha gått bort under förlossningen av hans andra barn med henne. Uppslukad av ensamhet söker nu Olaus åter igen efter kärlek, och om man vågar hoppas, lycka.

Utseende:

Den världsvana, slitna Olaus har inte åldrats väl. Med en trött, nästan tom blick, en mörknad under ögonen och med ett kraftlöst rörelsemönster är det lätt att tro att han är långt förbi 40 år, med en större utbuktning av sin mage än han hade önskat, även om det är en blygsam sådan. Han är inte svag enligt något mått alls, men har inte lagt mycket energi på sin fysik senaste åren.

Hans kläder motsvarar ofta hans status under tillställningar, finklädd med det senaste inom mode och många gånger kan han även bli sedd iklädd andra rikens modetrender. Sällan ser man honom dock vandrande i staden utan sin rock, svarta väst med hög krage och svarta byxor.

Se bild ovan. Skapad av: Cedric Peyravernay

Personlighet:

Med en onaturlig förmåga att förbli lugn i de mest intensiva situationer är det ytterst sällsynt att man ser honom ilsken. Hämndlysten, absolut, och han är sällan blyg med att uttrycka sin vrede genom handlingar, men sällan exploderar hans humör. Inte heller ser man honom i andra riktningen, med ett leende på läpparna eller en dans till sina steg. Skulle man beskriva Olaus med några få ord så skulle man berätta om en man utan glädje i sitt liv, som har förlorat sin gnista.

Detta är dock inte sanningen om man talar med dem närmare honom. Han uttrycker det inte väl, men han har en uppskattning för konst av alla slag, och har en fascination av människokroppen, av skönhet samt bristen av detsamma. Han kan beskrivas som en poet, hans tjänare kan hittas talande om hans talang för ord och hans förmåga att formulera sig på unika sätt.

Han är en man som ständigt söker utmaningar, som ofta anställer folk för att utföra kreativa projekt han har föreställt sig, och han jobbar ofta mot att utveckla sin omgivning.

Någonting hans omgivning däremot är väldigt medvetna om, är att han är en man med vridna intressen, och hemligheter i antal få kan mäta sig med. Att komma nära inpå Olaus, att vinna hans förtroende och lära känna honom är någonting väldigt få kan säga att de lyckats göra.

Familj:

Inga levande släktingar, och skild från sin första fru som vårdas någonstans i Karm.

Hushåll:

Hushållet Draugwë är ett av de mest inflytelserika husen i Kaelred, som har byggt stora delar av sin förmögenhet som handelsföretag, pantbank, pengabank och många andra sysslor och tjänster. Med en vaktstyrka bestående av nästan 200 män och kvinnor inom stadens murar utgör hans styrka en av de större privata stridsstyrkorna i Kaelred. Dessa 200 inkluderar inte antalet han har hyrt in och tränat för att utföra transport av handelsvaror utanför stadens murar.

Omgiven av tjänare och vakter indikerar en väldig rikedom, och det hör inte till ovanligheten att han bjuder in till festligheter i sitt hem, även om han många gånger är den första som lämnar dessa för att gå och sova, läsa eller annat. Dessa festligheter kan vara dans, politiska möten och andra sammankomster.

Egenskaper och förmågor:

Siffror, ord och en magkänsla bortom denna värld. Kanske inte, men nästan. Han föddes för att bli en affärsman, med ett sinne för rätt beslut i de flesta situationer. Han har aldrig varit en soldat, men han har lejt några av de bästa tränare den här värdsdelen har att erbjuda, både åt sig själv men även sin vaktstyrka, och han äger varje bok om strid och krig som en rimligen kan köpa i regionen, och har till och med skickat tjänare så långt som Iselem eller Karm för att hitta ny läsning. Kunskapsgirig kan absolut beskriva denna man.

Svagheter

Olaus har till synes inga svagheter som inte andra av hans slag har. Skär man honom så blöder han, svälter man honom så dör han. Om någonting i hans personlighet skulle kunna anses som en svaghet, så skulle det vara hans strävan efter nästa utmaning. Det är inte osannolikt att hans hemligheter skulle kunna användas mot honom, men att få reda på dem är ingen enkel uppgift.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.