Pyria Helerieth

Namn: Pyria Helerieth
Kön: Kvinna
Längd: 195
Tyngd: 82
Ögonfärg: Gröna
Hårfärg: Svart
Födelseort: Aldiea
Folkslag: Högalv
Lojalitet: Pyria Helerieth
Civilstånd: Ensam
Yrke: Äventyrare/Monsterjägare

Biografi

Pyria har levt ett långt, långsamt liv, och för varje upplevelse bland världens folk har hon drivits längre och längre bort från dem. Hon har alltid tyckt om världens invånare, men aldrig vad de varit redo att göra mot varandra för egen vinning.

Hon fann frid i att vara sitt egna rike, och vandrade genom världen från konflikt till konflikt och erbjöd sina tjänster på de sätt som kunde hjälpa i stunden. Hon har över åren däremot hjälpt andra mindre och mindre och lagt större fokus på att utforska, upptäcka och uppleva den naturliga världen. Med hennes långa liv har hon sett det värsta världen har haft att erbjuda, och många gånger varit där för att försöka stoppa det.

Skulle man kategorisera henne skulle man använda ord som skattjägare, äventyrare, utforskare och utredare, men även monsterjägare stundvis. Hon går dit vinden bär henne och gräver djupt i det första som fångar hennes intresse.

Personlighet

Om man inte känner henne, så kan Pyria enkelt misstas för apatisk, obrydd om världens bekymmer, men sådant är inte fallet. Hon är trött, hennes långa liv och världens otacksamhet till hennes hårda arbete har fått henne att tjäna sig själv i första hand, men hon kommer aldrig att låta någon lida om hon har makten att göra skillnad, och är redo att försätta sig i stor fara för en främling.

Pyria älskar människan och deras värld, och hur mycket de lyckas åstadkomma på en så kort livstid, avundas till och med deras förmåga att effektivisera sina liv. Hon spenderar gärna tid med människor och lyssnar på deras historier och filosofier.

Med alla plågor Pyria har genomlevt däremot, i huvudsak de hemskheter hon sett andra utföra mot varandra, så har hon vänt sig till alkoholen för skydd, och dricker dagligen stora nog mängder för att hålla minnena borta. Detta har såklart en effekt på hennes mående och beteende.

Hennes kärlek för andra sträcker sig långt däremot, och hon har därför svårt att hindra sig själv från att flörta, dels för att det är ensamt att vara ensam och det enklaste nöjet är andras sällskap, men också för att hon hoppas en dag på stabilitet genom kärlek. Hon är i konstant konflikt med sig själv, sidan som har gett upp på världen, och sidan som älskar de som lever i den.

Tre saker kan man räkna med från Pyria:

– Hon vet hur man överlever

– Hon är aldrig nykter

– Hon avskyr ondska

Tre saker bör man passa sig med gällande Pyria:

– Hennes onykterhet påverkar hennes precision

– Hon visar ingen hänsyn till materiella ting, dina eller andras

– Helhetsbilden kommer oftast före enskilda liv

Egenskaper och förmågor

Som högalv växte hon upp bland fint folk, och lärde sig allt om världen och vad det innebar att ha magisk talang i en värld där så många var utan. Hon lärde sig överleva, hon lärde sig slåss, och hon lärde sig att bemästra sin magi.

Så snart hon insåg att hennes hem inte var bland alverna dock, så lärde hon sig också världens språk. Inte bara att tala med de andra raserna på ett lämpligt sätt, utan deras kulturer, historier och motivationer.

Världsvan och stridskompetent drev henne till områden med konflikter eller faror, och hon har inte bara deltagit i en mängd krig, utan även jagat monster, mänskliga och groteska, och har blivit en bra spårare och utredare.

Svagheter

Pyrias hjärta tillhör inte längre världen, hon är inte lika förtjust i strid som hon en gång var, inte lika engagerad i att skydda alla andra, och inte lika påverkad av andras död. Hennes kärlek till världen är utmattad, och har du inte vunnit hennes lojalitet kan du inte räkna med att hon inte kommer lämna dig till döden om det skyddar henne.

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.