Ranghildr Ulfhedna (f.d. Asbjörndottir)

Ranghildr Ulfhedna (f.d. Asbjörndottir)

Kön: Kvinna
Ålder: 45 år (föddes 1373 TT)
Ögonfärg: Isblåa ögon
Hårfärg: Brons färgat, men mörknat lite med åren.
Födelseort: Frostheim
Lojalitet: Kaldrland, speciellt hennes familj Ulfhedna

 

Bakgrund

Föddes mitt i en av de värsta snöstormarna som Frostheim fått uppleva och sades ha fått sitt rebelliska humör därifrån. Modern dog vid hennes födsel och fadern dog på ett plundringståg när hon var kring sex år gammal. Precis innan en av de många vikingaskeppen gav sig ut till plundringståg, smög sig Ranghildr ombord och gömde sig under en potatissäck. Tids nog upptäckte besättningen henne och kaptenen Ejvald såg nytta med hennes småfingrar och lätthet att komma in i små skrymslen som inte resten av besättningen kunde. Ejvald, en gammal man från Tinderstad, fann ett tycke för Ranghildr och uppfostrade henne mestadels till sjöss och på plundringståg med visdomsord som “Heder är för idioter och dårar. Som Karmanerna”.

Under tiden som Ranghildr plundade med Ejvald följde hon med honom hem till Ranheim. Under tiden hon väntade på nästa äventyr med vikingaskeppet tillbringade hon mycket tid med smedens dotter som blev en av hennes närmsta vänner.

Vid fjorton års åldern tog hon över ett skepp och dess manskap i ett slagsmål med enbart nävarna till sin hjälp.  Efter att redan som barnsben blivit matad med att kung Iki inte var värt ett enda öre av det som man skramlat ihop betalade inte hon någon del av sin andel till honom. När väl det blev känt att Ranghildr var från Frostheim och var skyldig pengar sattes ett pris på hennes huvud. Det var först då hon mötte Audgisil.

Efter många äventyr tillsammans med Audgisil gifte sig paret till sist. Till en början hade deras ambitioner och äventyrslust avtagit något, speciellt efter att de fick sina första tvillingsöner. Medan familjen växte blev det dock allt tydligare att familjens lott inte var den bästa under kung Ikis styre – och kungen lät sällan Audgisil följa med på de uppdrag han behövde för att försörja familjen. En natt fick Audgisil en vision som han påstod komma från Oden som visade dem en ljus framtid ifall de reste till Karms huvudstad Hannadon med samlade krigare. Det var svårt för Ranghildr och Audgisil att lämna barnen i barnens farföräldrars förvar, men de gjorde det med hopp om en bättre framtid för deras barn och folk och med sin tillit till gudarnas vision.

De återvände med rikedomar efter att ha hjälpt Karms konung att ta sin tron och med den prestigen de fått fick de folkets stöd och besegrade slutligen kung Iki.

 

Utseende

Långt bronsfärgat hår som med året mörknat något i färgen. Isblåa ögon. Efter ett liv med mycket strider och plundringståg har hon många ärr, det mest synliga är ett är som löper från pannan över hennes högra ögonbryn och näsrygg.

Personlighet

Väldigt rak på sak och är vanligtvis väldigt skeptisk till ny bekantskaper. Lite misstänksam.

Familj 

Audgisil Ulfhedna – Make och vän sedan barndomsåren

Asgeir – Son

Kettil – Son (Död 1422 TT)

Eirik – Son

Maeve – Dotter

Ejvald – Farsfigur

 

 

 

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.