Rihannion

Spelas av: PetitEtoile

Namn: Rihannion
Kön: Kvinna
Ålder: 34
Längd: 180 cm
Tyngd: 74 kg
Ögonfärg: Melerade
Hårfärg: Mörkblond
Födelseort: Eliden
Folkslag: Alv 
Lojalitet: Obestämd tills vidare. 
Civilstånd: Singel 

Utseende:

En lite lurig gestalt som oftast är klädd i mörkt gröna plagg, gärna heltäckande och lätta att röra sig i, ses sällan utan att mantelns luva döljer huvudet. Långt mörkblont hår som mestadels är antingen flätat eller uppsatt i en lite slarvig knut. Inga särskilt utmärkande ärr eller karaktärsdrag mer än ett brännmärke på högra armen från en olyckshändelse. Slank och smidig.

Personlighet:

Rihannion har alltid föredragit djur framför människor då de inte ställer allt för stora krav på att hon ska behöva prata om småsaker. Lite tillbakadragen och spenderar mycket tid för sig själv, för det mesta hittar man henne på en trädgren någonstans med benen dinglande om hon inte är ute på jakt eller tränar bågskytte.

Misstänksam och svår att komma nära, men de som lyckats med den ädla konsten att vinna hennes förtroende vittnar om en lojal och vänlig ung dam som mer än gärna följer med på äventyr och försvarar de hon älskar in i det sista om det krävs av henne.

Kunskaper:

I början var bågskyttet endast ett enkelt nöje och hon fick sällan användning för det, men efter att ha gjort sig hemmastadd i alvrikets skogar blev bågen ett sätt att skydda sig från rovdjur, samt att försvara det lilla hon äger.

Rihannion spelar även harpa sedan hon var barn och tycker om att tälja små skulpturer av gamla grenar.

Bakgrund:

Rihannion är yngsta dottern till en köpman från hamnstaden Eliden och växte upp där under väldigt trygga förhållanden, hennes mor dog tyvärr när hon var mycket ung och Rihannion har få minnen av henne. Som barn kunde hon vandra runt i timmar och utforska. Det var förmodligen där som lusten att resa och se världen väcktes. Under några år drog hon mest runt utan mål men skogarna runt Dal’Elath lockade lite extra och där spenderar hon det mesta av sin tid nu som jägare.

Hennes största kärlek i denna värld är den till hästar, hon har ett särskilt band med dem och mår som bäst när hon kan vistas i deras närhet. Det sker inte ofta men nog tar hon vara på alla chanser hon kan. Drömmen om en egen lojal springare har aldrig riktigt släppt taget om vår unga alviska dam, en dag hoppas hon att den ska bli sann.

Familj:

Ayduin – Far

Valindra – Mor (avliden)

Elmon – Bror

 

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.