Rollspel på svenska

Rollspel på svenska

Talanrien är ett svenskspråkigt rollspelsforum för fantasy rollspel skriven i fri text. Världen och informationen på sidan fungerar som en bas för rollspelen, medan den lämnar mycket utrymme för fantasi och spelarnas egna bidrag.

Vi söker ständigt nya medlemmar för olika intriger och berättelser som utspelar sig i världen, och kan hjälpa dig hitta en passlig roll i världen – exempelvis som en kunglighet, adel eller någon karaktärs släkting.

Spelare som bara vill äventyra i världen och möta andra karaktärer kan enkelt påbörja en forumtråd och improvisera!

Talanrien är en fantasyvärld skräddarsydd för skrivande rollspel. Ifall du söker spelare att spela med, eller vill veta mer om de berättelser där det behövs fler spelare är det bara att skriva på forumet eller på vår Discord så hjälper vi dig!

Exempel på rollspel på svenska

Rollspelare 1:

Solen var låg i horisonten i Iselem och ännu en varm dag nalkades. Tidigt på morgonen var det, men en relativt ung kvinna stod lutad vid ett av räcket på en av sina balkonger framför sin residens. Den intensiva ljusbruna, nästan bärnstensfärgade ögon såg ut över havet som blankt speglade sin omgivning. Håret, som var lika ljust som hennes ögon fast med en nyans av rött i, föll ner till höften i ett vågigt mönster. Hon bar en benvit klänning som hade urringad rygg och ramade in hennes kraftiga kurvor på ett behagligt vis.

Akila Tenir var namnet på kvinnan och trots sin unga ålder på 21 år gammal styrde hon Iselem med en järnhand. Fast den större delen av folket älskade sin drottning, en rättvis, intelligent, tålmodig, mycket positiv och glad person. Född i riket som hon styr, som hennes far styrde innan henne finns det mycket rivalitet mot henne. Inte endast för att hon är en mäktig kvinna, utan även för att Tenir släktet är en av de äldsta magikersläkterna som existerar. En vit lilja finns i hennes hår och vittnar om den sorg att hennes make, Dakari Kansé, en adelsman och trubadur, mer än en politisk profil, som mördades för några år sedan. Tillsammans lyckades de att få en liten flicka, men väldigt tyst, blyg och tillbakadragen som gärna håller sig undan alla stora event.

Så som eventet som nalkades idag, för att fira en av stadens dagar, nämligen stadens grundande. Ett firande som brukade pågå en vecka. Traditionen var att ha en storslagen fest för att öppna det hela. Det var mycket fyverkerier och annat ståt för invånarna, men sedan skulle det bli en mer privat fest för Tenir släktet och resten av stadens adelsfamiljer.

Rollspelare 2:

Adelsfamiljerna tog sig genom staden medan folket hälsade dem och bugade för dem i glädje och vördnad. Det var en glad dag och även om alla adlingar inte var älskade var de respekterade. Och en dag som denna som bestod av musik, dans och glädje fanns det väl ingen orsak att bråka? Snart fylldes palatset av de tio andra adelsfamiljerna, och trots att de inte var allt för många blev det ändå en rätt så stor samling med adlingarna och deras personliga garden och livvakter och provsmakare och allt vad det hette. Så klart var ingen av dem lika intressanta som Akila och det skulle nog bli en ganska formell fest adelsfolk emellan. Männen skulle prata om sitt och kvinnorna om sitt. Frågan var väl främst var Akila skulle ställa sig i detta för att hålla den respekterade roll hon behövde.

Då den festliga måltiden fortlöpt och var avslutad vandrade adlingarna omkring i residensen och minglade med varandra. Det var då som en av de unga flickorna, kanske i tio års åldern, ryckte Akila i ärmen.

‘Ers höghet,’ sa hon högtidligt och böjde huvudet så där lite barnsligt högtidligt som hon blivit lärd. ‘Jag kan inte hitta min mor…’ sa hon lite skamset.

Längre ned vid porten stod en figur med huva och talade med vakterna.

‘Jag måste in.’ sa en ganska kylig och likgiltig mellanmörk röst. Han var uppenbarligen van med bemötandet han fick av vakterna, men det gjorde honom inte mindre irriterad.

‘Er drottning är i fara.’

Leave the field below empty!

A password will be emailed to you.